Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fekete-fehér: a Kisfaludy Kávéházban

Nagy sikerrel, teltházas rendezvényen mutatkozott be Tóth Fruzsina tanárnő az első önálló estjén a Rímes kávé rendezvényén a Kisfaludy Kávéházban.
Nyári Jenő bárzongorista tanítványa, aki zongorán kísérte az előadót.

Mit is írhatna névjegykártyájára a tanárnő? Kérdezte Baksa Kálmánné művészeti vezető.

Azt írhatnám rá, hogy: Némethné Tóth Fruzsina

Három gyermekes családanya magyar-angol szakos középiskolai tanár

A lényeg a fentiekben benne is van, ennél többet csak azoknak szeretek elmondani, akikhez személyes kapcsolat fűz.

Galéria! Fotók: Szük Ödön

AZ ÉNEKLÉSRŐL:

Az éneklés nálunk családi hagyomány, noha senki sem lett a felmenőim közül sem énekes, sem zenész. Édesanyánktól örököltük az énekhangot, és neki köszönhetjük (bátyámmal együtt) azt a népdalkincset, amivel „felfegyverkezve" elindultunk, és azt, hogy egy zenetagozatos általános iskolában megkaptuk a zenei képzés alapjait is. Hangszert mindketten rosszul választottunk (én doboltam, bátyám fagottozott), talán azért, mert nem ez vonzott igazán bennünket.

A DALOKRÓL:

A „Fekete-fehér" cím a dalok ismertségének forrására utal. Mindegyik szerepelt egy régi fekete-fehér filmben. A gyűjtőmunka nem is volt olyan egyszerű, hiszen az én emlékeimben nagyon sok régi film úgy élt, mintha nem lett volna színes, mivel azokat fekete-fehér tévén keresztül láttam.

Az összeállított csokorban vannak nagyon jól ismert slágerek, és talán kevésbé ismert, de igényes zenei világot idéző úgynevezett dzsessz-sztenderdek. A válogatás és párhuzamba állítás célja az is, hogy észrevehetővé tegyük, mennyire nincs különbség színvonalban a kor amerikai- és magyar filmzenéi között

A műsor címe azért kétnyelvű, mert maguk a dalok is ezen a két nyelven szólalnak meg. Természetesen minden dalt eredeti szöveggel énekelek, ám a zenék hasonlósága, illetve párhuzama egy kis játékra sarkallt. Néhány ének szövegét lefordítottam saját magam, és így kétnyelvű változattá bővítve fogom őket bemutatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bye-bye: elszállították az elsüllyedt bulihajót Győrből - videó, fotók

Kedd dél körül a győri rakpartról elvontatták azt a bulihajót Győrből, amely Tovább olvasom