Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Fehér Bot napja Győrben: sétáltunk a `vaksötétben´ - videó, fotók

A kisalfold.hu munkatársai is kipróbálták a győri Zsinagóga udvarán felállított akadálypályán, milyen érzés sötét szemkötővel közlekedni.

A Fehér Bot Napja alkalmából érdekes és tanulságos programot szervezett a város diákjainak a Patrónus Lions Club Győr.

"A vak és gyengénlátók világának bemutatása, a fiatalokban a segítő szándék megerősítése, a segítési technikák megismertetése és készségszintű begyakorlása egyaránt a céljaink között szerepelt.

Éppen ezért építettünk valós városi környezetet tükröző akadálypályát, melyet először megpróbáltak maguk leküzdeni a diákok segítség nélkül, majd szakszerű segítséggel.

Ezenkívül arra is nyílt lehetőségük, hogy speciális szemüvegek segítségével megtapasztalják, mennyire keveset látnak a súlyos szürkehályog- vagy cukorbetegek" - mondta a kisalfold.hu-nak Jankó Ernő, a Patrónus Lions Club Győr tagja.

Stábunk érkezésekor a Jedlik-iskola elsősei ismerkedtek az ötletesen felállított akadálypályával. A diákoknak jó tanácsokat adott a mosonmagyaróvári Sáfrányné Kobli Írisz, akit négyéves labrador segítőjével, Flórával idén tavasszal mi is elkísértünk egy útra a győri vasútállomáson.


Videó: Cseh Róbert


Fehér Bot napja Győrben: sétáltunk a `vaksötétben´ - fotók: Cseh Róbert

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjból albérletet? Győrben kevés rá az esély

Győrben, közel az egyetemhez akár 22 ezer forintra is rúghat egy önálló szoba bérleti díja. Tovább olvasom