Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Falusi óvoda 102 millió forintból – európai színvonalon

Tényő - A napokban megkezdődött a közel százéves óvodaépület felújítása és bővítése. Az elsősorban uniós forrásból támogatott beruházás összköltsége 102 millió forint.

Lerakták az alapkövet, kész a betonozás, a napokban a kőművesek is munkába álltak a tényői óvodánál. A közel százéves épületet nemcsak felújítják, hanem bővítik is. A beruházáshoz az önrész mellé az unió regionális alapjánál pályáztak sikeresen 76 millió forintot, a Wienerberger cég „Jövővár" pályázatán pedig közel 5 millió forint értékű építőanyagot, így például téglát, cserepet és beltéri ajtókat nyertek. A munkák befejezését jövő március végére tervezik.

– Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy az ország egyik legkorszerűbb óvodája lesz a miénk, a korszerűsítéshez környezetbarát anyagokat és technológiákat, energiatakarékos építészeti és épületgépészeti megoldásokat, például kiegészítőként napelemes melegvíz-rendszert használunk – hangsúlyozta Varga Gábor polgármester.

A napokban megkezdődtek a tényői óvoda felújítási munkálatai. Fotó: Bertleff András
A napokban megkezdődtek a tényői óvoda felújítási munkálatai. Fotó: Bertleff András


A kötelezően előírt helyiségeken kívül – többek között – sószoba, saját tornaterem, kézművesműhely égetőkemencével, bel- és kültéri játszópark is helyet kap a megújuló intézményben. Az eszközbeszerzés, az egyes helyiségek berendezése – a tervek szerint – közel 8 millió forintba kerül.

A tényői önkormányzat nemcsak épületeinek felújítására, hanem az iskolai és óvodai oktatás tartalmi megújítására is pályázott forrást. A 22 millió forinttal támogatott projekt keretében a két oktatási intézmény pedagógusai továbbképzéseken vesznek részt, szakértők bevonásával átdolgozzák a helyi nevelési és pedagógiai programot. Emellett jelentős informatikai fejlesztéseket, beszerzéseket is megvalósíthatnak a pénzből. Így az óvodába különféle fejlesztőeszközöket, játékokat, az iskolába pedig tanulói interaktív táblákat, tanári kistáblákat, laptopokat és digitális tananyagokat vásárolhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. anyacika 2009. június 20. 18:19
    „Gratulálok a sikeres pályázatokhoz. A gyönyörű épületbe remélem találnak majd gyermekszerető, munkájukat magas színvonalon végző, óvónéniket is. Akik most ott dolgoznak, sajnos nem ilyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éghajlatvédelmi törvényt sürgetnek a zöldek

Győr–Budapest - Klímatörvényt szorgalmaznak a zöldek. A javaslatot az Országgyűlés… Tovább olvasom