Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Falucsalogató: eddig két család jelentkezett a tápszentmiklósi bérlakásra

Az iskolamentési programmal híressé vált Tápszentmiklós újabb összkonfortos lakást ad bérbe. Még mindig lehet pályázni rá.

A Győrtől húsz kilométerre fekvő Tápszentmiklós a jövőjével együtt történelmet írt: a nagycsaládosok beköltöztetésével évekre megmenekült az iskola és az óvoda a bezárástól, ám hogy ez később se okozzon gondot, a település egy négy- és két kétlakásos társasház építésébe fogott 2008-ban.

Az előre kitűzött célt, avagy az óvodai és az iskolai létszám évekre előre történő bebetonozását elérték, ugyanis 52 gyermekkel gyarapodott a község lélekszáma.


Kovács József polgármester fontosnak tartja az óvoda és az iskola létszámának további növelését.
Kovács József polgármester fontosnak tartja az óvoda és az iskola létszámának további növelését.


A település polgármestere Kovács József a "gyermekes családot keresünk" felhívásával ismét az óvoda és az iskolalétszám növelését tűzte ki célul.

A kisalfold.hu értesülései szerint a pályázatra eddig két család jelentkezett, de továbbra is várják a főleg Győr környéki, biztos munkahellyel rendelkező nagycsaládosok jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 3. Egy_masik_tapszentmiklosi 2010. november 07. 09:42
  „szocdemnek: sajnos a gazdasági válság miatt kevés a pénz az államkasszában, így minden önkormányzatnak is kevesebb jut, tehát nehéz lesz szociális bérlakás építésre pénzt szerezni. Aki eddig külföldön akart dolgozni, az már eddig is megtehette (és meg is tette), szerintem nem lesz akkora mozgás, mint hinné. Már csak azért sem, mert akárhova is megy melózni (EU-n belül), ott (az adott országban) mindig "idegen" lesz. Ezt nem sokan bírják. Persze ezt honnan is tudhatná, ha nem is dolgozott külföldön?!
  Nem fogunk könnycseppet ejteni, ha nem költözik ide, maradjon csak ott ahol van....”
 • 2. 70andi 2010. november 06. 15:57
  „összkonfortos?”
 • 1. szocdem 2010. november 06. 14:13
  „Kovács Úr ha fontosnak tartja, akkor építsen szociális bérlakásokat - az a falu vagyona marad nem a neolibsi gazdái zsebébe áramlik az értékük..

  Egyáltalán bármelyik önkori tegye azt, hogy a helyi szociális rendszert lérehozza, különben kihalnak a kistelepülések és a nagyok is nem soká!

  Elég arra gondolni, hogy nyugaton a szoclakás aránya az állományhoz viszonyítva 40%, és májustól szabadon lehet munkát vállalni BÁRHOL európában! Tízezrével mennek majd el az emberek - ráadásul nem kell oylan baromságokkal foglalkozniuk, hogy egy két évig lakhanak "ingyen" egy szoclakásban, de mégis a bérleti díjat le kell tenniük valami számlára... (Mintha abból a "megtakarításból" 200 éven belül saját otthont vehetne egy család..)

  Ez a lakástrendi egy jellegzetesen kapzsi neolibsi alapelvű magyar mutyi. Akkor se mennék ezért oda lakni ha tényleg ingyen volna. (A szomszédokat ez esetben ui. megválogathatom)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CD-t visz házhoz a rapperek győri Mikulása - videóval

A három győri fiatal másfél éve még maga sem gondolta volna, hogy idén lemezt ad ki. A Blütty Mülütty Crew beszél az ufókról, a rapről, meg a győri aluljárókról.
Tovább olvasom