Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Évi 8 milliós megtakarítást remélnek

Győr - Határidőre, szeptember közepén átadták rendeltetésének a Széchenyi-egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumának hőszigetelését. Az energiafogyasztás máris 10 százalékkal csökkent.


Dr. Kardos Károly fejlesztési rektorhelyettes, Simon József megbízott igazgató, Lipi László főmérnök és Szabó Gyula, a kivitelezők képviselője a homlokzatszigetelés elkészülte alkalmából tartott tájékoztatón kiemelték: a közbeszerzési versenykiírásban meghatározott 150 helyett 99 nap alatt beburkolták a 13.500 négyzetméternyi felületet, így alig zavarták az időközben a kollégiumba érkezett hallgatókat.

A szín – a hatósági előírások eredményeként is – maradt az eredeti beton felületére emlékeztető ˝akadémiai szürke˝. Az aula és a könyvtár már megkezdett építési folyamatának befejezésével azonban ki fog derülni, hogy ez a szürke jól harmonizál az új felületekkel. Az erről készített módosított makett megtekinthető az oktatási főépület bejáratánál.

A kollégium szigetelése mintegy százmillió forintba került, ennek felét nyerte el az intézmény az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet- és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán, negyedét fedezte saját forrásból, negyedét pedig a hallgatók által a kollégiumi díj részeként befizetett felújítási alapból. Az egyetem vezetése egységesen döntött arról, hogy az úgynevezett PPP-s konstrukció helyett inkább a pályázati megoldást választja.

A miskolci szigetelőhabtűz miatti aggodalmakra elmondták, kiemelt figyelmet fordítottak a technológia szigorú betartására.
A miskolci szigetelőhabtűz miatti aggodalmakra elmondták, kiemelt figyelmet fordítottak a technológia szigorú betartására.

A miskolci szigetelőhabtűz miatti aggodalmakra elmondták, kiemelt figyelmet fordítottak a technológia szigorú betartására. Az alkalmazott rendszernek háromnegyed órán át ki kell állnia az úgynevezett tűzterjedési próbát. A hatályos környezetvédelmi előírásokat teljesítő beruházás előzetes számítások szerint éves szinten 20 százalékos javulást eredményez az épület hőteljesítményében – már most, a felfűtés idején is 10 százalékkal kevesebb energia fogyott. A szigeteléstől évi 8 millió forintos megtakarítást várnak. A beruházás tervezett élettartama 25 év.

Mint megjegyezték, a Széchenyi-egyetem kollégiumai Magyarországon a legolcsóbb lakhatási lehetőséget kínálják a hallgatóknak. A havi hétezer-ötszáz forintos díj már az ezernyolcszáz forint fejlesztési hozzájárulást is tartalmazza. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem voltam MÁV-vezető˝

Abda - Összekeverték névrokonával, egy szintén Sipos Sándor nevezetű emberrel az abdai… Tovább olvasom