Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Év végén adják át a honvédségnek a legerősebb Rábákat

Budapest - Az idén 8. alkalommal rendezik meg a közép-európai térség egyik legjelentősebb védelmi szakkiállítását, a szombatig nyitva tartó C+D-t. A katonai és polgári biztonság témakörében rendezett seregszemlén a győri Rába Járműipari Holding is a kiállítók között van.
A társaság jövőre újabb állami megrendelésekre számíthat.
Idén közel 90 katonai járművet szállít a győri Rába Jármű Kft. a honvédség megrendelésére. A terepjárók zömét már megkapta a hadsereg, néhány darab kiszállítása maradt csupán decemberre.

A megrendelések értéke több milliárd forint. A szerdán Budapesten megnyílt C+D szakkiállításon Szekeres Imre honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a megkezdett haderő-fejlesztési programok nem szakadnak meg.

H25: A győri Rába legerősebb járművét azok veszik szemügyre a budapesti kiállításon, akiknek készült: a katonák. Fotó: H. Baranyai Edina

Így várható, hogy a gépjárműszállítások 2008-ban is folytatódnak, s az ideihez hasonló katonai járművekre kap megrendelést a győri vállalkozás. Ezeket már Euro 4-es motorral szállítja, ami a mostaninál is erősebb és környezetbarátabb.

A Rába standján a szakértők egy H25-ös járművet tekinthetnek meg, ez a Rába-járműcsalád legerősebbje – tudtuk meg Torma Jánostól, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatójától. A jármű különlegessége, hogy emelőszerkezete segítségével különféle felépítményeket képes szállítani, amit éppen a logisztika megkíván. A H25-ös katonai jármű kiállításon is látható típusából négy darabot gyártott a Rába, s ezeket a jövő héten kapja meg a honvédség, Torma János abban bízik, hogy a megrendelő elégedett lesz.

A Rába és a honvédség között régi keletű az együttműködés. 2003-ban írták alá azt a keretmegállapodást, amelynek értelmében a Rába 2018-ig biztosan a honvédség beszállítója. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai milliárdok három beruházásra

Győr-Moson-Sopron - A kormány szerdai döntése értelmében megyénkben három monstre beruházás… Tovább olvasom