Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Elütöttek egy embert a Szent István úton - fotókkal

Győr - "Elütöttek egy embert a Szent István úton a Nádor aluljáróval szemben a zebrán. Amióta átállították a gyalogosokat terelő lámpákat lehet sejteni, hogy ez lesz belőle" - írta tudósítónk.


Baleset a Szent István úton. Fotók: Tudósító.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. gerald 2009. június 11. 18:13
  „#39. hozzászólás IMónika
  Mert mindkét irányból odazúdítani a forgalmat sokkal jobb mint azt Németh Zoltán és super csapata tervezi szeptembertől. Ellenben ha csak egyirányú forgalom lenne minden értelemben forgalom csillapodás történne
  mint a Gárdonyi mint a Pálffy utcában és még magán a Teleki úton is.
  http://www.screendash.com/4865.png de talán előszór ezt meg kellene nézni, mert Goldmund ehhez szólt hozzá.”
 • 40. Ikrob 2009. június 11. 14:23
  „Ismét egy példa a kölcsönös figyelmetlenségre.
  Sajnálom mindkettőt :(”
 • 39. IMónika 2009. június 11. 09:39
  „Goldmund!
  Nem biztos, hogy jó ötlet lenne a forgalmat az iskola felé elterelni. Sok gyerek jár arra, haza, ligetbe, ebédelni a főiskolára. Félek, hogy sok baleset lenne.”
 • 38. adalfold 2009. június 10. 23:22
  „<moderálva>”
 • 37. Juniorpk 2009. június 10. 23:08
  „Itt sok baleset történt már...
  Én is láttam egyett nem rég...:S”
 • 36. Túrabakancs 2009. június 10. 22:03
  „Miért nem lehet olvasni arról, hogy pontosan mikor is történhetett a baleset, nő vagy férfi- e a sérült, milyen sérülései keletkeztek az
  illetőnek? Egyébként tényleg hihetetlen megtévesztő a kétoldali
  lámpák nem egyszerre történő zöldre váltása! Aki először jár arra
  és netán még siet is, azt könnyen elcsaphatják a járművek.”
 • 35. Goldmund 2009. június 10. 20:52
  „Gerald!
  Megnéztem a linket, amit a másik cikknél említettél: http://www.screendash.com/4865.png
  Ha jól értem, a Pálffy utcát egyirányúsítanád a Gárdonyi és a Teleki utca között az Árkád felé, így az Árkád felől jövők a Gárdonyi utcánál kénytelenek lennének balra kanyarodni a Szent István út felé.
  Van benne fantázia, habár én inkább arrafelé keresném a megoldást, hogy a Szent István útról Révfaluba menő autós inkább a Széchenyi híd felé menjen az ÁRKÁD-körfogalmon keresztül. Számomra abszurd, hogy a Teleki utca keskeny része (Pálffy utcától a Dunakapu térig) és az Újvilág - Újkapu utcák átvezető főútként funkcionálnak, holott ezek keskeny belvárosi utak műemlék házikók között. Talán segít a Sziget és Révfalu között felépülő híd is.”
 • 34. nmgr 2009. június 10. 20:50
  „Sajnos a kampánycsend miatt a szombaton a nyitóoldalon lévő cikkekről ideiglenesen le kellett vennünk a hozzászólási lehetőséget, amit aztán vasárnap igyekeztünk visszaállítani. Ezek szerint az idézett cikknél ez elmaradt. Köszönjük, Goldmund, az észrevételt.
  - szerk. -”
 • 33. Goldmund 2009. június 10. 20:31
  „A korrektség kedvéért megjegyzem: néhány perce visszaállították a http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/onnek_bejon-e_az_uj_belvarosi_kozlekedes/2101749/
  cikkhez írt 55 hozzászólást. Köszönet érte a szerkesztőnek!
  Az előbb téves következtetést vontam le: úgy tűnik mégsem a Városháza megrendelésére történt a korábbi törlés, és remélhetőleg most már végleg maradnak a hosszászólások.”
 • 32. Goldmund 2009. június 10. 20:10
  „21.hsz-ra:
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/onnek_bejon-e_az_uj_belvarosi_kozlekedes/2101749/
  Ehhez a cikkhez érkezett egy csomó hozzászólás, és eléggé egyöntetűen rossznak tartották a hozzászólók az új forgalmi rendet.
  Én is begépeltem több hosszú hsz-t, ahol leírtam, pontosan mit és miért tartok rossznak az új rendszerben. Ez pénteken volt. Aztán vasárnap este látom, hogy törölték a hozzászólásokat és nem is lehet újakat írni.
  Eléggé egyértelmű, mi történhetett: szóltak a Városházáról, hogy a dicsérő cikk OK, de a sok kritizáló hsz. nem, tessék megoldani a helyzetet. Ők pedig megoldották.
  Ezért nem is látom értelmét, hogy a Teleki utca, Jókai utca és a többi utca elcseszését újra kifejtsem.

  Mindenesetre határozott érzésem, hogy Győr az utóbbi 5-6 évben lezajlott forgalomszervezéseknek köszönhetően egyre kevésbé élhető város. Talán ezért is költöznek ki sokan Ménfőcsanakra, Győrújbarátra, Nyúlra, Écsre, Abdára. Ami persze csak tovább növeli a forgalmat.”
 • 31. adalfold 2009. június 10. 19:25
  „<moderálva off>”
 • 30. adalfold 2009. június 10. 19:24
  „<moderálva off>”
 • 29. knifemaster 2009. június 10. 19:06
  „28-askának elgurult a gyógyszere....”
 • 28. adalfold 2009. június 10. 18:56
  „<moderálva off>”
 • 27. adalfold 2009. június 10. 18:55
  „<moderálva off>”
 • 26. okostojas007 2009. június 10. 17:43
  „ami volt 10-20-50 évig egyáltalán nem biztos hogy rossz.
  nem azzal kellene fontosnak , hasznosnak látszani hogy egy utca forgalmi rendjét megfordítjuk ( jókai )
  3 év alatt csak ennyit összehozni szép siker , gratulálok........................”
 • 25. petermeister 2009. június 10. 17:17
  „JOBBULÁST!!!
  Olvasva a kommenteket, nem értem: miért is tesztek különbséget gyalogos és autós között??? aki gyalogos az mindig csak az? aki autós, az soha nem jár gyalog zebrán? Szóval tökmindegy, hogy ki mivel (saját láb, bicikli, autó, busz, kamion, motor, stb.) közlekedik: FIGYELNI KELL! Mindig, minden helyzetben, még akkor is, ha egyenes úton egyedül halad az ember külterületen. Nem egy belvárosi lámpánál.
  Átprogramozták??? Na és????? AKkkor mi van????
  A magyart a rossz beidegződései viszik a sírba: el kellene fogadni, ami valahogy volt 10-20-50 évig, az nem biztos hogy ma is jó, és ma is úgy van. Az élet minden területén igaz ez, legyen szó közlekedésről, vagy akár politikáról...:)
  Szóval figyelni, figyelni, figyelni. Senki más nem teszi meg helyettünk.”
 • 24. ombi 2009. június 10. 17:12
  „Amikor először találkoztam ennek a lámpnak a mostani programozásával (a Nádor aluljáró felől jöttem), magam is azt hittem, üzemzavart tapasztalok. Másnap persze már messziről néztem, kiszámíthatóan vált-e, és nyilvánvalóvá vált a logikája.
  Az esettel kapcsolatban tényeket nem tudunk, de elképzelhető, hogy az elgázolt illető a Nádor felől kerékpárral normális tempóban elindult, és nem figyelt fel arra, hogy az út közepétől kezdve tilos neki, s behajtott a Budapest felől jövők közé.
  Azt hiszem, ez az első félszélességű zöld jelzés a városban. Letört volna a forgalomszervezők keze, ha az érintett irányokból érkezők számára egy kiegészítő táblával felűnőbbé tették volna a változást? Autóval közlekedve sokszor hónapokig láthatjuk egy-egy helyen a "Forgalmi rend változás" jelzést, a gyalogos, a biciklis boldoguljon, ahogy tud?
  Egy írónk nyilatkozta valamikor: ha az olvasó mást ért az írásból, mint amit a szerző szándékozott azzal mondani, az író a hibás. Egyértelműnek kell lenni.
  Ha a forgalomban egy helyen feltűnően sok a probléma, valószínű, nem csak az arra járók ludasak benne.
  Kftimi: ha jól értelek, az Autók (így, nagybetűvel) elől pucoljon mindenki, mert ha Ők menni akarnak, akkor joguk van hozzá, és a gyalogos pedig várjon, mert ha az Autó áll, környezetet szennyez? Fel sem merülhet, hogy az autóval közlekedők sokkal kevésbé szenvednének a dugóktól, ha a bennük ülők legalább az egy-két kilométeres rövid utakra, ha nincs nagy csomagjuk gyalogszerrel vagy biciklivel indulnának? Döbbenet, de az elhasznált üzemanyag fele három kilométernél rövidebb utazások során fogy el! EZ ám a környezetszennyezés, nem az, ha 2,5 percig állsz, mire elhalad a gyaolgsforgalom!
  Más: halló Kisalföld, az IP címem nem az, amit kamuztok itt alant!!”
 • 23. bakesz114 2009. június 10. 16:50
  „Szép amióta átalakitották a szent istván utat azóta a zebrák is szarabbak!
  futni kell a zebrán ...
  jó ez 1 fiatalnak nem akadály de mondjuk 1 tolojkocsis vagy 1 bottal járó idős emmernek igen !!
  anugy a végén még a gyalogos lessz a hibás
  ráfogják hogy piroson akart átmenni
  kegyetlen ez a város amióta fejlesztik szarabb lessz”
 • 22. Truder 2009. június 10. 16:20
  „A lámpák úgy szarok,ahogy vannak!!!!Ma a vele összekötött visszaszámlálók külön életet éltek,visszaszámol,lenulláz,mire indulhatna az ember,a lámpa nem vált.... :(( Katasztrófa!!!!!!Megtévesztő!Ki az az okos,aki ezért felel?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kölcsey az első ökosuli

Győr - A Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda az első ökoiskola Győrben. Ezek az iskolák… Tovább olvasom