Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Elutasított Frigyes- tervek

A műemlékvédelmi tervzsűri asztalára kedden került a Bodrossy Attila építész nevével fémjelzett, a Frigyes-laktanya rekonstrukciójára készült régi-új tervcsomag. .
A Kisalföld információja szerint a terveket ezúttal sem támogatta a műemlékvédelem, ezt később a tervzsűri elnöke is megerősítette lapunknak

A műemlékvédelmi tervzsűri asztalára tegnap került a Bodrossy Attila építész nevével fémjelzett, a Frigyes-laktanya rekonstrukciójára készült régi-új tervcsomag. A Kisalföld információja szerint a terveket ezúttal sem támogatta a műemlékvédelem, ezt később a tervzsűri elnöke is megerősítette lapunknak.

Az új tulajdonos – a Leier-cégcsoport – elképzeléseihez is passzoló tervek egyebek mellett környezetbe illeszkedő irodaházzal, üzleti és szolgáltatócentrummal, konferencia-központtal és ötcsillagos szállodával számolt az ingatlanon. A tiszti kaszinó és a két legénységi épület között üvegtetővel fedett gyalogospasszázs teremt kapcsolatot a terv szerint, a parkolást pedig a pinceszinten javasolta (volna) a tervező. A mostani terv az épületeket az eredeti vagy annál jobb állapotukban szándékozott volna megtartani. Erről korábban beszámoltunk (Leiernek kísértés a Frigyes-laktanya)

Az elutasítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy újabb tervekkel kell most már sokadszorra a műemlékvédelem elé állni – a tervzsűri elnöke biztos is abban, hogy ez a közeljövőben megtörténik. Az azonban már korántsem biztos, hogy ugyanaz a tervezői csoport, és hasonló ötletekkel kísérli meg elfogadtatni a műemléki védelem alatt álló épületegyüttes rekonstrukcióját. Hogy ez mekkora csúszást jelent a felújítási álmokban, egyelőre nem tudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatni kell az útjavításokat

A Bálint Mihály utca felújítását és a kátyúzások folytatását sürgette Kalmár Ákos képviselő. Tovább olvasom