Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Eltörött a győri betonkenu, mégis harmadik helyen végeztek a győri diákok! - videó, fotók

A győri Széchenyi-egyetem hallgatóinak indulás előtt pár perccel törött el a 112 kilós betonkenuja. Egész éjjel dolgoztak azért, hogy indulni tudjanak versenyen.
A ráckevei III. Magyar Mapei Betonkenu Kupán újra a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar hallgatói győztek, de az idei megmérettetés minden túlzás nélkül a győri egyetemistákról szólt.

Mielőtt ugyanis útnak indult volna a SZE csapata a Duna-parti kisvárosba, eltörött a betonkenujuk.

"Épp fel akartuk rakni a hajót a trailerre, amikor nem akartunk hinni a szemünknek: széttört a hajónk. Mégsem engedtük, hogy elvesszen az utóbbi hetek munkája.

A betonkeverőtől kezdve minden mozdíthatót eszközt felpakoltunk a kocsira, s úgy döntöttünk, hogy a szigetbecsi kempingben új kenut tapasztunk.

Biztos, ami biztos, a széttört betonkenut is megragasztottuk. Az új hajóval éjjel háromnegyed kettőkor végeztünk, a mérlegen 107 kilót mutatott.
Tekintettel, hogy az első, 112 kg-os hajó ragasztása jól sikerült, végül azzal vágtunk neki a versenynek" - mondta a kisalfold.hu-nak Pollák András csapatkapitány.

Bartos Ferenc és Pollák András az éjszaka készített betonkenuban evez
Bartos Ferenc és Pollák András az éjszaka készített betonkenuban evez


A győri egyetemisták három futamot teljesítettek az egy nappal korábban széttört betonkenuval: két negyedik és egy harmadik helyezést értek el.

Összesítésben a dobogó harmadik helyére állhattak fel, s kitartásukért sportszerűségi különdíjat is átvehettek a szervezőktől.


Pillanatképek a III. Magyar Betonkenu Kupáról - fotók: Mapei

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális késelés miatt 14 évre ítélték Győrben

Enyhítést kért volna, de végül 11 helyett 14 év fegyházzal távozott a vádlott a bíróságról. Tovább olvasom