Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Előrelátóan építették a Hédervári utat

A kivitelezők, a szakhatóságok és az önkormányzat képviselőinek részvételével hivatalosan is átadták rendeltetésének Győrött a felújított burkolatú Hédervári utat.
Az elvégzett munkákat Horváth Sándor, a Strabag zrt. fő-építésvezetője ismertette. A mintegy 190 millió forintos felújítást tavaly novemberben kezdték, és szerződés szerint május 15-re befejezték.

Megoldották az útszakasz csapadékvíz-elvezetését, teljesen felújították a burkolatát a mellette haladó kerékpárútéval együtt, illetve biztonságos, jól követhető nyomvonalú, kiemelt járdaszegélyt építettek, kihelyezték a táblákat, áthelyeztek közvilágítási oszlopokat, felfestették az útjeleket.
Mint ismeretes, a Hédervári út burkolatát a kilencvenes évek közműépítései során teljesen felszabdalták, így az közlekedésre alig volt alkalmas.

A valamivel több mint 800 méteres útszakasz építéséről szólva Németh Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy a tervezés hiányosságainak áthidalásában nagy szerepet játszott a helyszínt és a munka állását állandóan „szemmel tartó" önkormányzati képviselő, Németh Viktor. Sokoldalú közreműködésének köszönhetően például a közműcsatlakozásokat a még be nem épült telkekhez is kivezették, megelőzendő, hogy az esetleges beépítés során a burkolatot ismét megbontsák.

Az alpolgármester a kerékpárúton elhelyezett avatószalag átvágása előtt megjegyezte, még az idén számos további út, utca felújításáról, építéséről számol be a hivatal. Egy hét múlva a Jereváni utcai csomópont következik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maratonizó gyengénlátók

A tavalyi Bécs–Budapest táv végigtekerése után újabb maratoni teljesítményre vállalkoztak a… Tovább olvasom