Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Elhunyt Enyingi Kálmán - Gyászol a Széchenyi István Egyetem

Életének 80. évében elhunyt Enyingi Kálmán, a győri Széchenyi István Egyetem jogelődjei Anyagismereti és Járműgyártási Tanszékének ny. főiskolai adjunktusa.

Temetése 2012. január 20-án, pénteken a 14 órakor kezdődő engesztelő szentmise után a győri Szent Imre Templom (9024 Győr, Szent Imre út 35.) urnakertjében lesz.Enyingi Kálmán a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Kohómérnöki Karán 1957 nyarán védte meg technológus szakos diplomáját, s ezen év június 4-én művezetőként kezdte mérnöki munkáját a győri Rába Magyar Vagon- és Gépgyárban.

1976 augusztusától a győri Széchenyi István Egyetem jogelődjénél, az Anyagismereti és Járműgyártási Tanszéken folytatódott pályája. 1992. január 1-jétől lett nyugdíjas. Másfél évtizedes oktatói pályája során autógépész, műszaki tanár, járműgyártó szakos hallgatóknak a hőkezelés és a fémes szerkezeti anyagok tantárgyakat tanította. A főiskolai oktató munka mellett iparvállalatoknál gyártásfejlesztési feladatokat is végzett.

1999. óta a Győrben tevékenykedő X-Meditor Lapkiadó, Oktatás és Rendezvényszervező Kft. által korábban megjelentetett Karosszéria és Autószaki, és az Autótechnika című folyóiratokba anyagtechnológia tárgyú tanulmányokat írt.

Enyingi Kálmán életútjában az oktatási és szakmai tradíciók fejlesztése, alakítása, a térség gazdasága, s főképpen a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár és a Széchenyi István Egyetem jogelődjeinek együttműködése során végzett eredményes munka meghatározó érték.A győri egyetem egykori és mai oktatói, munkatársai, hallgatói a 80. életévében elhunyt, közkedvelt, jó kedélyű, segítőkész tanárukat, kollégájukat gyászolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Vince ünnepe Pannonhalmán

A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint "ha megcsordul Vince,… Tovább olvasom