Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Elhagyott autót találtak a polgárőrök Börcsön

Idén alakult meg a Börcsi Polgárőr Egyesület. Nemrég tagjai a helyi fogathajtó fesztiválon a rendezvényre érkezők irányítását vállalták és dicséretet kaptak a szervezőktől, olyan hatékonyan ellátták ezt a feladatot.
Ez is bizonyítja, hogy szükség van rájuk, de meg kell jegyezni: Börcs nyugodt, biztonságos falu, azért gondolták, hogy mégis szükség van polgárőrségre, mert szeretnék, ha ez így is maradna.

Sándor László egyesületi elnök lapunknak elmondta, hogy már több mint húszra nőtt taglétszámuk. Év eleje óta járőröznek a faluban, felírják az idegen autók rendszámát. A közelmúltban a falu határában egy elhagyatott, rendszám nélküli autót is találtak, utánfutóval együtt. Bejelentették a hatóságoknak, így meglett a gazdája és elvitte, különben a környezetet szennyezte, csúfította volna.

Az utóbbi hetekben is jelentkeztek önkéntesek börcsi polgárőrnek, az egyesületi elnök örül annak, hogy főleg fiatalok. A cél az, hogy év végéig harminc-negyvenre növeljék tagjaik számát, ezért továbbra is szívesen fogadják a hozzájuk csatlakozni akarókat, akkor is, ha pártoló tagként tudnak támogatást nyújtani szervezetüknek. Ugyanis még idén szeretnének az egyesületnek gépjárművet vásárolni és szépen gyarapodik is az erre gyűjtött összeg, helyiek felajánlásai, céges adományok és önkormányzati támogatás révén.

A járőrözés mellett más feladatokat, önkéntes munkát is vállalnak a helyi közösség érdekében a polgárőrök, például vihar után összeszedték egy mellékúton a lehullott faágakat és szemétszedésben is részt vettek. Jótékony akciókat is akarnak tartani és civil napot terveznek, amin bemutatkozhatna frissen alakult egyesületük. Így még jobban megismerhetnék a helyiek, akik már többnyire bíznak bennük, szólnak, ha ismeretleneket látnak, segítséget várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamera a Gyepszél utca alatt

Továbbra is kutatják, hogy mi okozta a második, Gyepszél utcai özönvizet, helyesebben azt, hogy a lezúdult eső nem tudott elfolyni vasárnap este a győri városrészen. Tovább olvasom