Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Elfújta a vihar Az Operaház Fantomját Győrben

A nézők 3500 forintos jegye bánja, hogy Az Operaház Fantomjának győri előadását vihar fenyegette. A szervezők a közönség és a művészek biztonsága érdekében állították le a műsort.

"Múlt csütörtökön Az Operaház Fantomja címmel előadást tekintettünk volna meg a családommal a győri vízi színpadon, de a rossz időjárás miatt, menet közben lefújták a darabot" - mondta egyik olvasónk.

"Felháborodásomnak az az oka, hogy felhívtam azt az irodát, ahol a jegyeket vásároltuk, hogy bepótolják-e az előadást, vagy visszaválthatjuk-e a jegyeket?

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mivel esőnapot nem terveztek, s az első felvonás lement, így a jegyek árát nem fizetik vissza.

Nem tartom mindezt tisztességes eljárásnak a szervezők részéről, hisz egyetlen jegy 3500 forintba került" - folytatta olvasónk.
"Sajnos, a múlt csütörtöki vihar miatt valóban le kellett állítani Az Operaház Fantomjának előadását a Rába-parton.

Ezt a döntést a Megyei Katasztrófavédelem szakembereivel közösen hoztuk meg.

Egyértelműen az volt a legfontosabb szempont, hogy mind a művészek, mind a nézők biztonságban érjenek haza, s senkinek semmi baja ne történjen a vihar alatt" - válaszolta megkeresésünkre Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Városháza kulturális főosztályvezetője.

Arra a kérdésünkre, hogy kárpótolják-e valamilyen módon a csalódott nézőket, Serfőzőné Tóth Andrea úgy válaszolt: "ebben az évben biztosan nem tudjuk elhozni még egyszer Az Operaház Fantomját.

Tudom, hogy mennyire kellemetlen, ha egy elkezdett előadást a rossz időjárás meghiúsít, magam is átéltem több hasonló helyzetet.

A világon ilyen esetekben mindenhol bevett gyakorlat ugyanakkor, hogy a jegyeket nem fizetik vissza.

Az idei kellemetlen tapasztalatok miatt egyébként jövőre esőnapokkal is fogunk számolni a Rába-parti vízi színpad előadásaira".

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Noncy 2011. július 19. 19:36
  „Szintén a Gyulai Várszínház oldaláról (gondolom ez a törvény szerint meghatározott eljárási mód, hiszen ugyanez található a szegedi-, veszprémi stb. szabadtéri játékok oldalain is):

  "Az előadásokra vonatkozó szabályzat!
  Jegyet nem cserélünk és nem váltunk vissza!

  Rossz idő, eső esetén az előadás elkezdésével várunk, maximum másfél órát. A félbeszakadt előadás folytatásával további egy óra hosszat várunk, amennyiben, a körülményeket mérlegelve, lehetőség van a folytatásra. Ha az előadást eső miatt nem tudjuk megtartani (folytatni), a jegyek a műsorfüzetben és a jegyen feltüntetett esőnapra érvényesek, melyet a helyszínen is közölni fogunk. Amennyiben az eladásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltása nem áll módunkban. Ha az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, a jegyek 10 napon belül a jegypénztárban nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más előadásra becserélhetők. Az első rész befejezése után félbeszakadt előadás megtartottnak minősül."

  ngomez - remélem ez segít, én ezzel érveltem.”
 • 27. Noncy 2011. július 19. 19:32
  „ngomez -Itt feketén-fehéren láthatod meddig tart az első felvonás.
  http://azoperahazfantomja.blogspot.com/2010/06/az-operahaz-fantomja-magyar-darab.html

  Egyébként a rendelet szerint - pénzvisszafizetés szempontjából - akkor ment le az előadás fele, ha megkezdték a második felvonást, akkor nem jár vissza a pénz. Itt viszont nem ez történt. Továbbra is azt tanácsolom, hogy ne hagyjátok annyiban, tapasztalatból beszélek.

  És, hogy lássuk máshol hogy működik... Nem kell messze menni, csak Gyulára.
  http://www.gyulaivarszinhaz.hu/az-operahaz-fantomja/
  Érdekes módon itt is van esőnap...
  Kedves vet - biztos tele a zsebed, hogy neked nem számít ennyi pénz, mi közel 18.000Ft-ot hagytunk a "szervezőknél". Nem a "szaros előadásból´ csinálunk problémát, hogy téged idézzelek, hanem abból, hogy nyilvánvalóan hülyére vesznek egy csomó embert. Csak körül kell nézni a nagy szabadtéri rendezvényeken, mindenhol esőnappal készülnek. Ha nem, akkor a fentiek szerint (ha nem megy végig az első felvonás) visszafizetik a jegyárat.Ez a szervező kockázata. És gondolom azért a város nem rokkan(na) bele, ha ezt az ügyet korrekt módon intéznék...”
 • 26. Hyppolit 2011. július 19. 17:31
  „vet!Ajánlom, hogy kérjél ki valahol egy bogrács halászlát, és ha elviszik előled három kanál evés után (pl áramszünetre hivatkozva) úgy, hogy közben előre kifizetted az árát, utána meg se szólalj.Neked ez a természetes.
  A 23. állásfoglaláshoz: legalább kiderült, hogy voltak támogatók, mondjuk ki, szponzorok.Akkor anyagilag ez nem lehetett bukta, max elmarad a haszon.”
 • 25. eger 2011. július 19. 16:44
  „Én is részt vettem az előadáson. A jegy vásárlásakor a Turinformban kérésemre elmondták, hogy nincsen esőnap, de ha a Katasztrófások lefújják, visszajár a jegy ára. Úgy tudom, ők fújták le. Mi 4 jegyet vettünk= 14 ezer Ft. Ennek ellenére nem háborgok, mert az előadás tetszett, senki sem tehet róla, hogy vihar jött.
  Azért legközelebb meggondolom, hogy vegyek-e jegyet.”
 • 24. Frenk1 2011. július 19. 14:25
  „Egy próbapert megérne az a "legenda", hogy az első lejátszott felvonás után már nem jár vissza a jegyár. A savanyú tej vagy a romlott hús árát is vissza kell fizetni, a nem vagy részben teljesített munka után sem jár fizetség....”
 • 23. Kati88888 2011. július 19. 14:06
  „Teljesen felháborodtam a döntésen. A szervezés hiányosságait, valamint az előregondolkodás teljes hiánya miatt a nézőkkel akarják kifizettetni. A nézők 30 percet nézhettek végig folyamatos villámlás közepette. Valószínűleg ha előre megnézik az időjárás előrejelzést , el sem kezdik az előadást és nem rontják el sok ember szájízét ezzel a nem korrekt hozzáállással, rossz szervezéssel és rövidlátás móddal. Teljesen biztos vagyok, hogy ez a szituáció után nagyon sok ember meggondolja, hogy mikor fog újra jegyet vásárolni ilyen típusú előadásokra. Emellett az európai szokásrendszerre hivatkozni kicsit nevetségesnek tűnik. Az előadás elején meg kellett tapsolni a támogatókat, lehet, hogy meg kellene kérdezni , hogy ki akar ez a hozzáállás után is tapsolni.”
 • 22. Tudós-1 2011. július 19. 13:40
  „1./ vet-nek: A minta a közelben, Ausztriában - Mörbischben vagy St.Margarethen-ben van. Nem kell messze menni tanulni. Ha valaki szabadtéri rendezvényt szervez, akkor neki az ilyen esetekre is fel kell készülnie, kell lenni egy "B" tervnek. Győrben nem volt sem most, sem az előző években, mert hozzá nemértők tetszelegnek rendezvényszervezői pozicíókban, mindennemű iskolázottság és tapasztalat nélkül.
  2./SzabónéVera: azt gondolom, hogy a fenti gondolat igazat hordoz, a ma győrt jellemző rendezvényszervezéséről. Ami 10 éve volt az az előző Orbán kormány idejében volt. A mostaniaknak már nem szabad gondolkodni, erőből másokat átverve kell érvényesülniük. Nincs tisztesség a mai győri P.hivatal rendezvényszervezéssel megbízottjánál vagy azoknál, akik ezzel a munkával megbízták!
  Európa messze van! Az ilyen hozzááláásokkal pedig még messzebb kerül.
  Német vendégeim értetlenül álltak az eset előtt. Azt gondolták, hogy az előadást pótolják. Mint mondták ez Németországban természetes. Legalább is pl. Berlinben, Nürnbergben és a többi szabadtéri nagy rendezvényt szervező városban az az elmondásuk szerint.
  Ja, hogy Győr nem nagy rendezvényt szervezett? Ezért ez az eljárás? Ha igen, akkor sikerült bemutatkoznunk Európának.”
 • 21. kisember1 2011. július 19. 13:24
  „Én marha mérges lettem volna, ha ötfős családommal 5*3500 Ft tal befürdök-szó szerint. Akinek ez az öszeg nem számít, utalja át annak a többségnek, akinek igen. És természetesen nem tehet róla a szervezés, hogy eső volt, de előre lehet tájékoztatni, anélkül, hogy kérdeznék a vásárlót. Vásárlási feltételként. És a szervezésnek számolnia kell igenis esővel egy szabadtéri előadássorozatnál és valamilyen kárpótlást tenni, ha már nem sikerült előre pontosan tájékoztatni a közönséget, akikből élnek.”
 • 20. SzabónéVera 2011. július 19. 12:39
  „Több éve már, hogy a szervezők a viziszinpadi előadásokra sem esőnappal nem készül, sem elmaradás, megszakitás esetén történő rendezésre vonatkozó információt nem ad ki. Tavalyi évben reggeltől kora délutánig zuhogó esőnél - szinpad, székek úsztak a vizben- nemtudták megmondani, hogy 2 óra múlva megtartják-e az előadást, vagy visszaadják a jegy árát. Talán egy jogásznak kellene azt a segitséget - etalon magatartási kódex - megadni a szervezőknek, hogy anomália/ák esetén mi legyen a gyakorlat, erről tájékoztatást is kiadni. kb 10 éve volt olyan előadás- Klastrom udvar- hogy kezdés előtt beköltöztették az előadókat, nézőket a városháza disztermébe.Van megoldás ha akarják-igaz a nézőszám is számit- Arra hivatkozni, hogy a világon mi a gyakorlat sunyiság. Miért is rendez a város fesztivált - országosat- akarják-e hogy akár a turista, vagy városlakó jól is érezze magát, de legalább úgy érezze, hogy ha probléma van nem csak a pénzét akarják.”
 • 19. vet 2011. július 19. 11:37
  „Mekkora problémát tudnak emberek csinálni egy szaros előadásból.
  Én is ott voltam, tudtam, hogy eshet az eső, azt is tudtam, hogy nincs eső nap. Ez így jött ki, ez van!
  Szerintetek mennyibe kerül egy ilyen előadás? Attól függetlenül, hogy nem ment le a teljes előadás, a színészeket ki kell fizetni, a műszakot ki kell fizetni( akik még az előadás vége után órákig pakoltak! A fele lement, hiába problémáznak pár percen. Mellesleg 35-kor már elkezdtek beszélni, 21:17-kor fejezték be.
  u.i: Megyek balatonra, ha esni fog az eső nem kérem vissza a szállás árát.
  Ja és ha kárpótolnák az embereket az elmaradt előadás miatt, azt hogyan képzelnék el az emberek? Onnan kell folytatni ahol abbahagyták? Vagy esetleg újra lejátszani az egész darabot? Utóbbi esetben kifizetnék még a jegy felét, mert az első részt kétszer látták? Ugye, hogy nem!”
 • 18. Lendvai_Ildi_néni 2011. július 19. 10:11
  „hát nem volt a nézők között egy tökös legény (vagy töketlen leány) sem aki felvette volna a dzsémszbond-típusú telefonjával a zelőadást? nehezen hiszem. ha meg van felvétel akkor a sörfőző asszonyka nem hablatyolhat vaktában.”
 • 17. ngomez 2011. július 19. 08:48
  „Kedves Mindenki!

  Ha valakinek van ötlete, milyen módon tudnánk bizonyítani a szervezőiroda felé, hogy nem ment le az előadás fele, azt nagyon szépen megköszönném.”
 • 16. kisember1 2011. július 19. 08:15
  „8. Noncy 2011.07.18. 19:30

  Szerintem tovább kell vinni a dolgot, mert sokszor 3500 Ft-ról van szó. És az embert, fogyasztót mindenhol hülyének nézik. Én állásfoglalásért a fogyasztóvédelemhez fordulnék.”
 • 15. Tudós-1 2011. július 19. 07:32
  „Serfőzőné alkalmatlan a feladatára!
  Az Ausztriai Mörbischben is félbeszakadt az előadás ezen a napon.
  De! Hamis Serfőzőné azon állítása, miszerint:
  ..."A világon ilyen esetekben mindenhol bevett gyakorlat ugyanakkor, hogy a jegyeket nem fizetik vissza."...
  Ott a szervező pótólja a károsult nézőket egy más időpontban szervezett előadással vagy a jegyek árát visszaadják.
  Ennyit a mindenhol bevett gyakorlatról!
  Egyébiránt a viharról tudni kellett a szervezőnek. Csak arra ment ki a játék, hogy az első felvonás végéig eljussanak, s megmagyarázzák - rosszul - hogy miért nem kártalanítják a nézőket.
  Ebben a formában pénzlenyúlás újabb formájának lehetünk szemtanúi, Győri módra!”
 • 14. nebben 2011. július 18. 22:28
  „Az ültetési problémákat ne is említsük inkább... kezdés előtt közvetlenül sikerült az első 9 sort felállítani és egy sorral lejjebb küldeni..... szervezésből, korrektségből és úgy nagyjából mindenből az egész társaság egy nagy nullás! Ezzel annyit értek el, hogy akik most ott voltak soha többet nem mennek fesztiválirodás előadásra.”
 • 13. Madarász 2011. július 18. 22:17
  „VAnderer, szerintem sincs igazad. Attól, hogy pocsék az idő, még nem kell hazamenned a nyaralásról, max. fürdőzés helyett más programot szervezel.”
 • 12. nebben 2011. július 18. 22:17
  „<moderálva>

  A 35-40 percet szedd le 25-30ra! 20:45kor kezdték el és 21:15 előtt pár perccel már vége is volt! A színészek tudták hogy vége lesz, mert míg mi kiértünk a területről ők már a buszon ültek, az pedig hogy nem lehetett előre tudni... az egész országban kánikula, győrben déltől kezdve borús idő volt, akkor mit nem lehetett tudni? Kinek próbálnak hazudni? apró példa: koponyeg.hu és egész napos előrejelzést kapsz városokra lebontva de tudnék még sorolni vagy 40 hasonló oldalt......Ezek nem láttak internetet még vagy csak jó érzés mások nehezen megkeresett pénzét zsebre tenni?”
 • 11. VJack 2011. július 18. 21:12
  „Vanderer, nincs igazad. Ez esetben ugyanis valaki fél fellépésért tett el egész pénzt. Nyaralás esetében ez nem áll.”
 • 10. Luighi 2011. július 18. 20:50
  „A program szervezője (Serfőzőné Tóth Andrea ?) oldja meg, hogy a pénzükért a nézők is kapjanak valamit, nem csak a szervezők, előadók!
  Főleg hogy dilettáns módon szabadtéri műsorra esőnap nélkül készültek. Vagy adják vissza a pénzt, mert úgy korrekt.
  <moderálva>
  Ha nem a város (Fidesz önkormányzat) hanem egy vállalkozó tette volna ugyanezt már mehetne is magyarázni a bizonyítványát a "szervekhez", hatóságokhoz.
  Így viszont következmény semmi? <moderálva>”
 • 9. Vanderer 2011. július 18. 20:50
  „Kifizet a polgár a nyaralásra egy kis pénzt.Az idő pocsék lesz.Bukás.Ez nem ugyanolyan?Csak kérdezem.Bosszantó lehet de hát szabadtéri program volt.Az meg lutri.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországi körkép – hol milyen vizet ihatunk?

A nyár a vakáció és az utazások időszaka. Képzeletbeli utazásunkkal járjuk körbe Magyarországot és… Tovább olvasom