Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Életfogytiglan a kettős gyilkosságért?

Bőny–Győr - Megkezdte hétfőn a tárgyalást a megyei bíróság az utóbbi évek legkegyetlenebb gyilkossága, a bőnyi kettős mészárlás bűnügyében. Az elkövetéssel vádolt F. Attila akár tényleges életfogytiglant is kaphat, ha ez a vád bizonyságot nyer.

Ha az állóképessége bármit nyomna a latban, biztosan felmentenék a 26 éves F. Attilát, mivel négy órán keresztül folyamatosan kérdésekre válaszolt tegnap a megyei bíróságon. Ám a vád sokkal súlyosabb annál, mintsem hogy ez legyen a perdöntő, ugyanis három minősítő körülmény is növeli a lehetséges büntetés mértékét. A főügyészség szerint előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettéért kell felelnie.

A német–magyar állampolgárságú M. házaspár holtteste egy hónapig feküdt egy győrsági kert kútjában, mígnem a hatvankilenc éves családfő németországi gyermekei nem kezdték keresni a már jó ideje itt élt szülőket. Kiderült, hogy a házaspár bőny–örkénypusztai ingatlanának szélbejegyzése F. Attilát és élettársát, B. Ilonát tünteti fel új tulajdonosként. Az ingatlant 10 millió forintért megvásárló fiatal párt először csak meghallgatta a rendőrség, mivel akkor még államigazgatási eljárásban vizsgálódtak. Később, amikor gyanússá váltak a nyomozóknak az adásvételi szerződés megkötésének körülményei, csalás, okirat-hamisítás s végül emberölés miatt folyt a nyomozás. Tegnap elhangzott: a vád kizárja, hogy a fiataloknak lett volna pénzük a vételárra, miután csak adósságaik voltak. A nyomozás 2005. augusztus 25-i elrendelése után felgyorsultak az események, az először konokul tagadó F. Attila feltáró jellegű beismerő vallomást tett, amit később ugyan többször megváltoztatott. Ám ebből kiderül: jó előre, részletesen eltervezte a gyilkosság minden mozzanatát.

A bőnyi ház, ahol a borzalmak történtek évekkel ezelőtt. Fotó: Kisalföld-archívum

A vádlott hétfőn részben beismerte tettét, de éppen az érdemi kérdésekben egyelőre nem kívánt vallani.
Úgy intézte, hogy a szerződést jegyző dunaújvárosi ügyvédtől este érkezzenek haza. Miután a házaspár kiszállt az autóból, F. Attila Ácsra vitte élettársát, majd visszatért az örkénypusztai házhoz. A pihenőre tért házigazdát azzal az ürüggyel csalta ki, hogy délután a műhelyben felejtette a kulcscsomóját. Ahogy az idős ember a kamrához ért, a támadó egy ácsszekercével – amit a rendőrség később az egyik adyvárosi tóban talált meg – hátulról fejbe vágta, majd bálazsinórt tekert a nyakára. Ezután kihívta az áldozat feleségét, hogy a férj rosszul lett, jöjjön segíteni. Alig értek egy farakáshoz, az odakészített szekercével ismét lesújtott a tettes, s egy ütéssel kivégezte a nőt – áll a vádiratban. A házaspár holttestét a férfi egy Győrság melletti, 35 méter mély, kiszáradt kútba dobta, s hogy véletlenül se lehessen meglátni a holttesteket, beton- és faltörmeléket hordott rájuk, s még egy döglött kutyát is a kútba hajított, hogy az esetleges szagokról elterelje a figyelmet. A fiatal pár még aznap reggel hat órakor beköltözött a házba, s úgy élt, mintha semmi nem történt volna. Egy teljes hónapig feküdtek M.-ék ágyában, használták evőeszközeiket és törölték a nyomaikat. Ezért a főügyészség a vádlott édesanyját és élettársát is elmarasztalná bűnpártolás miatt.

Váltig állítja, hogy neki és élettársának rendelkezésére állt a vételár – s azt át is adta a házaspárnak –, annak nagy részét régre visszanyúló kutyatenyészeti tevékenységből és nem utolsósorban szerbiai pitbullviadalok szervezéséből takarította meg, mintegy 2,2 milliót pedig egy személytől kapott kölcsön, akit viszont egyelőre nem kívánt megnevezni. A fiatalember egyébként igencsak felkészült az eljárásjogból: előbb kirendelt védőjét, majd az eljáró ügyészt akarta „kipenderíteni" a tárgyalóból, mivel az előbbi szerinte nem készülhetett fel egy hét alatt, az utóbbi pedig „elfogult vele szemben". A bíróság mind a két indítványt elutasította, de így is négy óra eltelt, mire a tárgyalás érdemi részéhez értek a jelenlévők. Az eljárás a másik két vádlott és a tanúk kihallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. kalanagy 2007. november 13. 14:15
    „Kár, hogy eltörölték a halálbüntetést. Az ilyeneket tartja az állam? Majd elmennek szabadságra és megölnek majd valakit. Volt már rá példa. Majd lesz nekik ingyen lakás, tv, szórakozás! Mi meg tartsuk el őket. Az ilyenek még a levegőt sem érdemlik meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha rossz a mobil, ki a hibás?

Győr-Moson-Sopron - Nem okolható alaptalanul a mobiltelefon hibájáért a használója – ez a… Tovább olvasom