Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Elektronikus távoktatás nyugdíjas hallgatóknak

Interneten keresztül lett egyetemista 52 megyénkbeli nyugdíjas. Otthon tanulhatnak a Széchenyi István Egyetem elektronikus távoktatása, e-learningje révén.

Csak számítógépre és internetre van szükségük ahhoz az időseknek, hogy praktikus ismeretekkel bővítsék tudásukat. A nyitott, ingyenes képzési formáról dr. Kovács Miklós egyetemi docens lapunknak elmondta, hogy a nyáron jelentkezett nyugdíjasok először magának a rendszernek a használatát tanulták meg. Most pedig már – ahogy ígérték – elérhető a pénzügyi tananyag első négy leckéje. Praktikus alapismereteket nyújt a témában, amiről általában keveset tudnak az emberek.

Az időseknek dolgozták ki a tananyagot, pár képernyőnyi egy-egy fejezet és azokat ellenőrző kérdések követik. Később majd vizsgázni is otthonról lehet.

Akik regisztrálták magukat, saját tempójukban haladhatnak, akkor foglalkozhatnak a leckékkel, amikor ráérnek, amikor kedvük van hozzá. Egy szenior hallgató már végzett is az első négy tanórányi anyaggal; neki ehhez egy napra volt szüksége.

Annak sincs akadálya ugyanis, hogy a nyugdíjasok a nappali tagozat tanórai rendjénél gyorsabban teljesítsék egymás után a feladatokat. S már készül a pénzügyi tananyag folytatása. Azt is tervezi az egyetem, hogy a nyugdíjasoknak szóló e-learning részeként az idősek életmódjával foglalkozó tananyagot dolgoz ki, egészségügyi szakemberek bevonásával.

A nye.sze.hu internetes oldalon az "Elektronikus tanulás" feliratra kattintva lehet elolvasni a Széchenyi-egyetem nyugdíjasoknak szóló távoktatásáról az információkat és a kovacsm@sze.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentés: szíven szúrt fiú az első

Épp egy hete írtuk meg: a győri Petz-kórházban mostantól van mellkassebészet. Az első – a szó… Tovább olvasom