Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Együttműködés a Bercsényi és a katasztrófavédelem között

Együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bercsényi Miklós Középiskola pénteken.

A megállapodás értelmében az iskola tanulói hamarosan megkezdik közösségi szolgálatuk teljesítését az igazgatóságon.

Az együttműködést aláírását követően Sallai Péter tű. ezredes üdvözölte a jelenlévőket. Elmondta, az intézményben folyó belügyi rendészeti képzés és a közösség érdekében végzett szolgálat szilárd alapokat teremt a felnövekvő generáció boldogulásához. Hangsúlyozta, a katasztrófavédelem nemzeti ügy, melynek a diákok is részesei. A közösségi szolgálat erősíti a csapatszellemet, utat mutat a megbecsült hivatásos életpálya felé. A megyei igazgató elmondta, a kilencedik évfolyamon tanulók mostani szorgalma és kitartása lehet a sikeres jövőjük záloga. Szólt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kínálta lehetőségekről, a katasztrófavédelemnél töltött szolgálati időt pedig hasznosnak, érdekesnek és személyiséget formálónak ígérte.

Az együttműködésről szóló dokumentum aláírása után Németh Zsolt iskola igazgató is köszönetét fejezte ki, s mindenkinek eredményes munkát kívánt. Kiemelte, hogy a diákoknak előnyére válhat ez a „szolgálati rendszer", az iskola rendészeti szakán tanulóknak szakmailag nagy segítséget jelent a gyakorlati ismeretek elsajátítása.

A Győr-Moson-Sopron megyei laktanyák kapui nyitva állnak, immár a diákok is megismerhetik a katasztrófavédelem feladatrendszerét és küldetését.


A közösségi szolgálatról:

A 2012 szeptemberétől hatályos nemzeti köznevelési törvény értelmében azoknak a középiskolásoknak, akik 2016. január 1. után érettségiznek, ötvenórás közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

A szolgálatot a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a megyei kirendeltségeken, vagy akár a tűzoltó-parancsnokságokon is teljesíthetik a diákok, nemcsak tanítási időszakban, hanem akár a nyári szünidőben is.

A katasztrófavédelem vállalja, hogy a közösségi szolgálatra hozzá jelentkező fiatalokat bevonja a szervezet mindennapi tevékenységébe; a diákok bekapcsolódhatnak a tűzmegelőzés és a tűzvédelem, a polgári védelem, illetve az iparbiztonság szakterületének munkájába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellökte a motoros a gyalogost Győrnél

A motoros és szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség. Tovább olvasom