Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Egymilliárdot válságkezelésre

Győr - Csaknem 1 milliárd forintnyi „csomagot" különítenének el a győri önkormányzat idei költségvetésében különféle támogatásokra a szocialisták, s minden javaslatot segítenek, amely a város gyarapodását szolgálja.
Idei első sajtótájékoztatóján az MSZP győri szervezetének elnöke, Neupor Zsolt egyebek között arról beszélt, hogy a szocialisták a város közgyűlésében továbbra is fenntartják tavalyi javaslatukat az iparűzési adó mérséklésére. Mint mondta, 2008-ban kiderült, hogy van fedezet az adócsökkentésre, most már „csak" azon van vita, hogy ez megfelelő eszköz-e a jelenlegi piaci-gazdasági helyzetben például a munkaerő megtartásához.

A szocialisták más „válságkezelő" eszközt is javasolnak: közel 1 milliárd forintos „csomagot" különítenének el különböző célokra, például kamattámogatásra, illetve vállalkozások fejlesztéstámogatására. Ezért még arra is hajlandók, hogy engedjenek az általuk szorgalmazott adócsökkentés mértékéből. Győrött az iparűzési adóból a bevétel így is 12 milliárd forint körül várható (tavaly 16 milliárd forint volt), ami elegendő a kitűzött városfejlesztési célokra.

Idén is fenntartják a szocialisták azt a tavaly év végi javaslatukat, hogy az önkormányzati képviselők csak az „alapdíjukat" kapják meg, egyéb juttatásaik ne legyenek.

Ezenfelül bánjanak takarékosan a különböző költségek elszámolásával. Ezzel 26 millió forintot lehetne spórolni.

Nem elég szóban lokálpatriótának lenni, mondta Neupor Zsolt, megemlítve, hogy például a ’90-es évek elején Győr az országos trendektől elszakadva gyarapodni tudott. A szocialisták a közgyűlésben támogatni fognak minden javaslatot, amely a város fejlődését szolgálja. Fontosnak tartják egyebek között a Széchenyi tér felújítását, valamint hogy el kell különíteni pénzt a költségvetésben a színház felújítására, és mindenképpen át kell gondolni, értékelni Győr közlekedési helyzetét.

Olvasóink írták

  • 2. Peti85 2009. február 05. 10:16
    „Tisztelt Modi!
    Akkor már engem is töröljön ki mert így már nincs értelme a hozzászólásomnak!
    Köszönöm!”
  • 1. Peti85 2009. február 05. 08:25
    „Na úgy látom a kultúra kib.szta a biztosítékot...gratulálok!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falu családot, a család óvodát mentett

Mezőörs-Püspökalap - A Somogy megyéből érkező, öttagú Bátor cs alád egy éve él a Mezőörshöz tartozó… Tovább olvasom