Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Egyházmegye: fejlesztések, programok

Pápai Lajos püspöki jubileumáról, az iskolai beruházásokkal kapcsolatos nyertes pályázatokról, a IX. Szeretet Napok programjáról, a Szent László-ereklye erdélyi útjáról tartottak sajtótájékoztatót a Püspökvárban.

Húsz évvel ezelőtt szentelték püspökké Pápai Lajost. A győri katolikus egyházmegye főpásztora tegnapi sajtótájékoztatóján visszatekintett az elmúlt két évtized eredményeire, így többek között az oktatási intézmények megindítására, a templomépítésekre, Apor Vilmos vértanú püspök boldoggá avatására.

A jubiláló megyés püspök hangsúlyozta: fontos feladatának tekintette a keresztény nevelést, amelyhez – mivel beiktatása egybeesett a rendszerváltással – új lehetőségek nyíltak például a hitoktatás újjászervezésében, a fiatalokkal való foglalkozásban.
Az iskolai fejlesztésekkel kapcsolatos sikeres pályázatokról Dékány Ferenc püspöki irodaigazgató számolt be.

Elmondta, hogy együttesen közel 230 millió forintot nyertek, amit például az egyházmegyei oktatási intézmények informatikai és infrastrukturális fejlesztésére, az élményszerű tanulásra és tehetséggondozásra, pedagógus-továbbképzésekre, illetve épületenergetikai fejlesztésekre fordítanak.

J. Kovács Andrea, az egyházmegyei hivatal sajtóreferense arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Szeretet Napok jótékonysági programját május 28–29-én tartják Győrben. A rendezvény sztárvendége a népszerű énekes-trombitás, Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi.

A bevétellel idén is Böjte Csaba ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő misszióját támogatják. A sajtóreferens szólt az egyébként a győri egyházmegyei kincstárban őrzött Szent László-csontereklye huszonöt állomást érintő erdélyi útjáról is, amelyet Csaba testvér szervezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókuszban az egészségturizmus

"Kincs, ami van – fókuszban az egészségturizmus" címmel nemzetközi konferenciát szervezett a… Tovább olvasom