Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 27. péntek - Hajnalka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Egyetemisták gyakorlata a Nokiánál

Egyetemisták gyakorlata a Nokiánál

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János
Karának hallgatói a nyelvi oktatást gyakorolhatták a Nokiánál, alkalmazottait tanították angolra.

kisalfold.hu - 2012.04.02. 16:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az egyetemistáknak ez a gyakorlat jó lehetőség volt arra, hogy elméleti tudásukat kipróbálják és majd  álláskereséskor is előnyt jelenthet, hogy ilyen programban már részt vettek.

Abból a szempontból könnyű dolguk volt, van, hogy tanítványaik, mind nagyon szorgalmasak, motiváltak. Szívesen tanulnak idegen nyelvet, mert tudják, hogy akár maradnak a cégnél, akár leépítik őket, szükségük lehet a nyelvtudásra.

A komáromi Nokia rt. és a győri Apáczai Kar között létrejött képzési kooperáció keretében, mintegy 70 nokiás munkatársa vehet részt 30 órás, 14 hetes angol nyelvtanfolyamon, amit az Idegen Nyelvi és Irodalmi Intézeti Tanszék oktatói és angol nyelvoktató képzésben részt vevő tanító szakos hallgatói szerveznek és tartanak meg.

A gyakornoki program továbbfejleszti a nyelvi asszisztensi programot és nagyszerű lehetőséget kínál a programban résztvevő hallgatóknak, hiszen a tanszéken folyó elméleti képzéssel párhuzamosan - akciókutatásként felfogva a programot- azonnal a gyakorlatban is kipróbálhatják, kamatoztathatják nyelvi és szakmai tudásukat, és mint gyakornokok nagyszerű tanítási tapasztalatot szerezhetnek, miközben sajátos képzési programban vesznek részt.

A Nokia Projekt 2012 februárjában kezdődött és május végéig tart. A gyakornok-hallgatók dr. Helen Sherwin adjunktussal, a tanszék oktatójával a projekt angol anyanyelvű szakmai mentorával állnak folyamatos kapcsolatban.

Felkészülésüket, szakmai munkájukat internetes fórumrendszer támogatja, ahol egymással ötleteket, anyagokat, módszereket cserélhetnek, tanácsokat kaphatnak, közösen gondolkodhatnak a felmerülő szakmai - metodikai - didaktikai kérdések megoldásán, megoszthatják tapasztalataikat és élményeiket.

Munkájukat Kardosné Kovács Eszter kurzusszervező koordinátor is támogatja. A gyakornok-hallgatók pályázat útján és szóbeli (nyelvi-módszertani szempontokat felvető) interjú alapján kerültek a programba, a mintegy 30 pályázóból 13-an kaptak lehetőséget a megmérettetésre. A 13 kezdő-haladó szintű Nokia-csoporttal keddenként és csütörtökönként dolgoznak együtt.

A projekt félidejéhez érkezett, így ma az Idegen Nyelvi és Irodalmi Intézeti Tanszéken személyes találkozót és szakmai-metodiakai workshopot szerveztek a gyakornok-hallgatóknak, ahol mindegyikük beszámolt tapasztalatairól, élményeiről, és a további tervekről.

A szakmai eszmecserét dr. Helen Sherwin adjunktus, nyelvi-szakmai mentor vezeti, részt vesz Görcsné dr. Muzsai Viktória tanszékvezető egyetemi docens, EdTWIN projektkoordinátor és Kardosné Kovács Eszter nyelvtanár, Nokia kurzusszervező koordinátor is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. meteor* 2012.04.02. 22:00

Nagyon jo, nagyon jo, meg jobb ha angol anyanyelvu illetokkel is tudtak kiprobalni a nyelvtudasukat. Mert ha angolul beszelo magyarokkal beszelhettek akkor xart se er!

Moderálásra küldöm 1. targis 2012.04.02. 18:59

a HR-esek nem mentek? pedig volna nekik mit tanulmányozni!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...