Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Egy hétvégén a könyvek körül forog a világ Győrben

Közel negyven kiadó szerepel kínálatával a november 7-én nyíló XIV. Győri Könyvszalonon. Az ország második legnagyobb könyves rendezvényének ˝nulladik˝ napján Radnótira emlékeznek. Az idei alkotói díjat Czigány György kapja.

Három nap irodalom, seregnyi új kötet, hangulatos koncertek és színházi előadások várják az érdeklődőket a XIV. Győri Könyvszalonon. Horváth S. Domonkos, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója lapunknak elmondta, hogy a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társasággal együttműködve a „nulladik" napon – november 6-án – Radnóti és kora címmel a mártír költőre emlékeznek.

Idén is sokszínű kínálattal várja a november 7-én nyíló könyvszalon az érdeklődőket, köztük Pálfi Andreát is, aki lelkes könyvbarátként már élvezettel végigböngészte a programot. Fotó: Bertleff András
Idén is sokszínű kínálattal várja a november 7-én nyíló könyvszalon az érdeklődőket, köztük Pálfi Andreát is, aki lelkes könyvbarátként már élvezettel végigböngészte a programot. Fotó: Bertleff András

A könyvfesztivál nyitónapján, november 7-én hagyományosan konferenciát tartanak, amelynek mostani témája a digitálisan születő kultúra könyvtári megőrzése, archiválása. A 11 órakor kezdődő megnyitóünnepségen adják át a könyvszalon alkotói díját, amellyel idén Czigány György költő, író, televíziós személyiség életművét ismerik el. A kínálatról Horváth S. Domonkos elmondta, hogy a szokásoknak megfelelően a kortárs magyar irodalom legjelesebb alkotóival találkozhatnak az érdeklődők. Így többek között Bereményi Gézával, Háy Jánossal, Lévai Balázzsal, Rakovszky Zsuzsával, Zalán Tiborral, Varró Dániellel, Ferdinandy Györggyel, Móser Zoltánnal és Egressy Zoltánnal. A zenei programot – sok más mellett – Szalóki Ági, Halász Judit, a Kaláka, a Túlpart és a Makám együttes produkciója gazdagítja. Az igazgató szavaiból kiderült, hogy az ország második legnagyobb könyves rendezvényén Győr valamennyi testvérvárosa részt vesz kiadványaival.

A könyvszalon fő helyszíne idén is a Győri Nemzeti Színház épülete lesz, ahol a nagyszínpadon, a Kisfaludy Teremben, a pódiumszínpadon, a Mesekuckóban, valamint a külső helyszíneken író-olvasó találkozókon, előadásokon és kulturális programokon vehetnek részt a könyvbarátok. (A XIV. Győri Könyvszalon részletes programja itt olvasható >>)

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyiért parkolhat Győrben október 23-án?

A Győr-Szol Zrt. összegyűjtötte a tevékenységéhez
kapcsolódó ünnepi információkat. Tovább olvasom