Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Egy hétig prémiummal adhatunk el Rába-részvényt

"December 12-én, hétfőn 15 óráig lehet felajánlani értékesítésre a Rába részvényeket az ország 80 UniCredit fiókjában" - figyelmeztet sajtóközleményében a Magayr Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.


"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) november 8-án hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) részvényenként 815 forintos nyilvános vételi ajánlatát a Rába Járműipari Holding Nyrt. Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott törzsrészvényeire, így a felvásárlás november 11-én, pénteken indult és december 12-én délután 3 órakor zárul le.

A 815 Ft-os ajánlati ár 31%-os prémiumot jelent az ajánlati időszakot megelőző tőzsdei árfolyamhoz képest. Az elmúlt három hét során elemzői és piaci konszenzus alakult ki annak kapcsán, hogy az MNV Zrt. árajánlata vonzó és reális a jelenlegi nemzetközi iparági és tőkepiaci környezetben, amelyet a részvények nyilvános vételi ajánlat bejelentését követő árfolyammozgása is alátámaszt.

Az ajánlat elfogadásának jogi és adminisztratív feltétele, hogy a részvénytulajdonosok a tulajdonukban lévő Rába-részvényeket az ajánlati időtartamon belül az UniCredit Banknál előzőleg nyitott értékpapírszámlájukra transzferálják az ajánlatban foglalt követelmények szerint, valamint aláírva leadják a bankfiókokban található elfogadó nyilatkozatot. A részvénytulajdonosoknak a számlanyitással és az ajánlat elfogadásával kapcsolatosan az UniCredit nem számít fel semmilyen jutalékot. A tranzakció lezárása és a felajánlott részvények ellenértékének kifizetése a vonatkozó versenyhivatali jóváhagyást követő 5 munkanapon belül válik esedékessé.

Az ilyen esetekben megszokott, utolsó napokban várható elfogadási hullám miatt az MNV Zrt. és az UniCredit Bank azt javasolja, hogy az ügylet iránt érdeklődő részvénytulajdonosok ne várjanak az utolsó pillanatokra.

A határidő elmulasztása esetén az a veszély is fennáll, hogy a későbbiekben a csökkenő közkézhányad és a lehetséges tőzsdei kivezetés miatt azon befektetők, akik most nem értékesítik részvényeiket, sokkal nehezebben és valószínűleg alacsonyabb áron tudják azt megtenni.

A Magyar Állam - a DRB Hicom által felajánlott tulajdoni hányadot figyelembe véve - jelenleg 29,25% szavazati jogot biztosító befolyással rendelkezik a Rába Járműipari Holding Nyrt-ben. Az állam a vételi ajánlat nyomán érdemi befolyást biztosító tulajdonrészt szerezhet a Rába Járműipari Holding Nyrt-ben, ezzel a nemzeti vagyon egy stratégiai iparágban gyarapodhat.

A lebonyolítás részleteiről a 06 40 50 40 50-es számon reggel 8 és este 6 óra között ad felvilágosítást az UniCredit Bank. Az elfogadó helyek listája és a szükséges nyomtatványok elérhetők a BÉT, a PSZÁF, az UniCredit Bank és az MNV Zrt. honlapjain, továbbá az UniCredit Bank kijelölt fiókjaiban." - közölte az MNV Zrt.

Olvasóink írták

 • 8. köbüki 2011. december 07. 14:03
  „Tradermike: értem már, az ajánlattevő "forgalmazót" iktat közbe (ez az UniCredit), hogy elvégezze helyette a melót, az pedig a részvényessel fizetteti meg a munkáját, nem az ajánlattevővel ...
  A részvényeimet (más cégekét is) az Erste Bank vezeti egy darab számlán (egyetlen számlaszámom van!), aminek van egy értékpapírszámla és egy ügyfélszámla része. Ezért gondoltam, folyószámla nyitása nélkül is megoldható lett volna, ha egyébként sem az UniCredithez kérem az ellenértéket.
  Nasi12: nem hiszem, hogy az állami, honvédségi megrendelések majd jól megnövelik a cég értékét. Ha mégis valamikor, a hasznot nem nekem (a "spekulánsnak") szánják. Mire a haszon megjelenik, a kisrészvényeseknél maradó papírokat érvényteleníteni fogják. Belátom, hogy buktam, a "dilettánsok" elkótyavetyélték/felélték a pénzemet. Bár előbb tettem volna. Mentem a maradékot.”
 • 7. matuskaszilveszter 2011. december 07. 07:48
  „ködösítenek 20 éve azt sujkolják belénk :az állam rosz gazda ha eladjuk a részvényeket azzal levágjuk az aranyat tojó( najó! csak ezüstöt) tyúkotamíg élek remélek de a részvényeimet nem adom Ha járműgyártásra adná a fejét az állam rendeljen a RÁBÁTÓL ÉS EZ A RÉSZVÉNYESEKNEK JÓ ha megveszik, csak nekik egymás között elosztják a hasznot”
 • 6. tradermike 2011. december 06. 18:42
  „Köbüki: ez igencsak minden banknál így van. Ahhoz, hogy értékpapírszámlát nyiss, kell az adott bankban egy folyószámla is. KandH-s és Erste-s tapasztalataim vannak.
  Bojtár: mit vársz a Rábától? Szerinted a részvényesek valóban részesedni fognak egy esetleges nagyobb haszonból? Ha így lenne, miért vette meg az Állam, és miért nem adta ki egyszerűen a "talált" megrendelést a cégnek?”
 • 5. bojtár 2011. december 06. 17:36
  „900 huf fizetek aki nekem eladja a részvényit ,viccen kívül!”
 • 4. nasi12 2011. december 06. 16:51
  „Örvendetes dolog, hogy a jelenlegi kormány az elherdált nemzeti értékeinket, még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is megpróbálja visszaszerezni!
  Az 1896-ban alapított Magyar Waggon és Gépgyár majd a Horváth Ede idejében Rába Magyar Vagon és Gépgyárra keresztelt cég is, folyamatosan gyártott a katonaság számára járműveket.
  Erről itt lehet olvasni:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1ba_Magyar_Vagon-_%C3%A9s_G%C3%A9pgy%C3%A1r
  Nincs mit titkolni rajta, a kormány szeretne beszállni a nagy haszonnal kecsegtető katonai járműgyártásba, és első lépésként (szerintem helyesen) visszaveszi a dilettánsok kezéből a Rába Járműipari Holdingot.”
 • 3. köbüki 2011. december 06. 15:36
  „Istenverte Rába részvényeimet nem az UniCredit vezette, ezért értékpapírszámlát nyitottam náluk. Ez valóban ingyenes, ám csak úgy voltak hajlandók rá, ha folyószámlát is nyitok. Ennek havi díja 470 forint lesz és egyhavi díj mindenképpen bevasalásra kerül majd, továbbá a számlazárást sem fogják ingyen csinálni. Ez azért érdekes, mert az elfogadó nyilatkozaton kérhető a fizetés más banknál vezetett számlára is. Az a gyanúm tehát, hogy a kikényszerített folyószámlanyitással fölösleges költségbe vertek, a saját hasznukra. Van valakinek idevágó tapasztalata?”
 • 2. bojtár 2011. december 06. 14:57
  „ez lesz ezzel is:
  Államadósság-csökkentés helyett államadósság-növekedés
  2011, december 6 - 12:09
  Friss hírek Vezércikk

  Orbánék feladták a gazdasági szabadságharc alfáját és ómegáját: mégsem csökkentik az államadósságot.

  Magyarország pénzügyi stabilitásáról tervez törvényt elfogadni az országgyűlés - jelentett be mai sajtótájékoztatóján Volner János. A Jobbik frakcióvezető-helyettese hozzátette: a kormányzati előterjesztés 2016-ig tolja ki az adósságcsökkentésre vonatkozó kötelezettséget, azaz ha egy előrehozott választást is sikerül elérni, akkor nem csupán ebben a parlamenti ciklusban nem kellett GDP arányosan csökkenteni Magyarország államadósságát, hanem még a következő parlamenti ciklusban sem kell csökkenteni.

  A politikus emlékeztetett: a kormány rendszeresen kampányolt a saját adósságcsökkentő intézkedései mellett, ezzel szemben a tények azt mutatják, hogy tavaly április óta, azaz a Fidesz kétharmados választási győzelme óta, 2011. szeptember végéig Magyarország államadóssága 1745 milliárd forinttal nőtt, miközben felélt az ország 2000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont, illetve részben adósságcsökkentésre fordította. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: amikor a kormány azzal védi a saját álláspontját, hogy a magyar költségvetés egyenlege tartható és rendszeresen azzal kampányol, hogy az Európai Bizottság által elismerten 3 százalék alatt marad a magyar költségvetés hiánya, akkor a kormány tisztességtelenül tájékoztatja a közvéleményt. Ugyanis Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi biztosa azt is kijelentette, hogy a 2012-őt követő években viszont folyamatosan emelkedni fog Magyarország államadóssága.

  Volner János közölte: a Jobbik mélyen elítéli, hogy a szemmel láthatóan nem működő, immár a kormány által is elismerten a várakozásokat nem teljesítő egykulcsos adórendszert az ország vezetése be szeretné betonozni kétharmados védelem alá a törvények közé. A politikus hozzátette: ez azt jelenti, hogy ha a Fidesznek valaha is egyharmada lesz az országgyűlésben, akkor az egykulcsos adórendszerhez nem fog tudni hozzányúlni egyetlen későbbi kormány sem.

  A nemzeti radikális képviselő kiemelte: a kormány gazdaságpolitikája a rendelkezésre álló adatok szerint megbukott. Egyrészt véget értek az adósságcsökkentési lépések, megbukott az egykulcsos adórendszer, leállt a magyar gazdaság növekedése, romlott a forint árfolyama és romlott Magyarország korrupciós helyzete is.”
 • 1. bojtár 2011. december 06. 14:40
  „hülye lenne bárki is eladni aki tudd nélkülözni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmű-díjat ajándékozott a Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság

A Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság 2011. december 1-én Életmű-díjjal jutalmazta… Tovább olvasom