Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Egészségház épült Győrasszonyfán

Egészségház épült Győrasszonyfán, a közel 1000 embert szolgáló egészségügyi létesítményt európai uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával hozták tető alá.

Rövidesen birtokba veheti Győrasszonyfa és a társult Tarjánpuszta lakossága a mintegy 200 négyzetméteres épületet, amely egyebek között a háziorvosi és a gyermekorvosi ellátásnak, a védőnői és a házi segítségnyújtási szolgálatnak ad helyet - mondta Valiczkó Mihály győrasszonyfai polgármester.

Az új egészségházban mindemellett lehetőség nyílik bizonyos szakrendelések és a betegségek megelőzésére irányuló szűrések lebonyolítására is - hangsúlyozta a község vezetője. Az alkalmi szakrendeléseket és szűrővizsgálatokat a kistérség több településén is meghirdetik majd,hogy az ott élők is élhessenek a lehetőséggel - tette hozzá Valiczkó Mihály.

A létesítmény akadálymentes, rámpák, kapaszkodók, tájékoztató táblák segítik a mozgás-, a hallás és a látássérültek biztonságos közlekedését. Az összesen 62 millió forintos beruházás keretében orvosi műszereket, berendezéseket is vásároltak, az informatikai gépparkot pedig korszerűsítették. A fejlesztéshez közel 52,6 millió forintot nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán, a fennmaradó hányadot a saját forrás tette ki, amelyet az önkormányzat bankhitelből biztosított.

A 850 éves Győrasszonyfának ez az első újonnan épített orvosi rendelője. A falu orvosai mostanáig hol átszabott tsz-irodában, hol - mint az utóbbi évtizedben - plébánián gyógyítottak - jegyezte meg a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. accelerator 2010. július 26. 19:56
    „Késő! Túl sok a vérfertőző idióta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű: Szülőfalu a mozivásznon

Indiana Jones magyar hangja is segít: életre keltek a gönyűi legendák. Tovább olvasom