Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egészségfelmérés

Győr-Moson-Sopron - A Központi Statisztikai Hivatal október 30-ig a megye 18 településén 310 embert keres meg az európai lakossági egészségfelmérés keretében.

Sorszámozott igazolvánnyal rendelkező kérdezőbiztosok keresik fel a véletlen mintavétellel kiválasztott személyeket és kérdőívet töltenek ki egészségi állapotukról, életmódjukról, az egészséget befolyásoló egyéb tényezőkről, illetve az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatos véleményükről. Az érdeklődők a felmérés ideje alatt ingyenesen hívható zöldszámon – 06-80/200-224 –, valamint a www.ksh.hu/elef honlapon tájékozódhatnak az egészségfelmérések általános tudnivalóiról, a korábbi magyarországi felmérésekről, a jogszabályi háttérről.

A válaszadók egy kisebb csoportján az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet felmérést végez. Az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatot a megyében négy településen (Beleden, Győrben, Himodon és Sopronban) tartják november 30-ig. A vizsgálat két részből áll: táplálkozási napló kitöltéséből, valamint testsúly-, testmagasság- és derékkörfogat-mérésekből. Ezek alapján összefüggést keresnek a táplálkozási szokások, a tápláltsági állapot és egyes betegségek között. Ezek birtokában tudományosan megalapozott, a lakosság egészségének javítását célzó, hatékony intézkedések válnak lehetővé. A vizsgálat alatt az OÉTI munkatársai munkaidőben információt adnak minden érdeklődőnek a 06-1/476-6473-as telefonszámon vagy az otap2009@oeti.antsz.hu e-mail címen, illetve folyamatosan bővülő tartalommal olvashatnak a felmérésről az OÉTI weboldalán: www.oeti.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alma vagy citrom? - gyerekekkel ellenőriztek a rendőrök

Győrben a rendőrök gyerekekkel együtt ellenőrizték az autóval közlekedőket. Tovább olvasom