Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Drogfogás: Buszon hozták az anyagot Hollandiából

Győr - Négymillió forintra tehető annak a mintegy egy kilogramm amfetamin-pornak az értéke, amelyet a megyei felderítők a Rotterdam-Budapest között közlekedő nemzetközi autóbusz két utasától foglaltak le szerdán délelőtt Győrben. A drogot hiába próbálták parfümillattal álcázni, a kutya megtalálta.


Drogfutárokat szállítottak le a Hollandiából érkező autóbuszról a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának nyomozói Győrben, a vidéki buszpályaudvarnál szerdán délelőtt. A nemzetközi járat 10 órakor érkezett a Hunyadi utcai állomásra, ahol már a felderítők várták.


A nyomozók felszálltak a buszra és az utasok közül kiválasztottak egy 17 éves tiszadadai lányt és a vele utazó 20 éves férfit. Mindkettőjüket leszállították, táskáikat a sofőr segítségével kiszedték a csomagtartóból.

Az autóbusz mellett a rendőrség kábítószer kereső kutyája, Lupo nagy gyakorlattal választotta ki több „indítás" után is azt a kézitáskát, amelyikből két csomag amfetamin por került elő.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


A gyanúsítottak hiába próbálták nejlonba csomagolni az „anyagot" és női parfümmel megtéveszteni a derék ebet, az határozottan fogott szagot. A lány ruházatának átvizsgálásakor további 15 deka drog került elő.

A felderítők még délelőtt Győr határában tartott közúti ellenőrzésnél elfogtak egy 50 éves büntetett előéletű debreceni férfit – a fiú apját –, akinek az ügyben betöltött szerepét még vizsgálják a nyomozók.

Az akcióban lefoglalt mintegy egy kilogramm amfetaminpor piaci értéke 4 millió forintra tehető.

Korábban:

Győr - Feltehetően drogfutárokat szállítottak le a Hollandiából érkező, menetrendszerű Euroline autóbuszról szerdán délelőtt 10-kor a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának nyomozói.

A rendőröket kábítószer kereső kutya is segítette a felderítésben. Azt azonban a buszról leszállított, majd előállított gyanúsítottak kihallgatásáig és az „anyag" vizsgálatáig nem árulták el, hogy milyen drogot találtak náluk. A nyomozás vezetője délutánra ígért részleteket.

Drogfogás Győrben - Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

112 hozzászólás
 • 112. Csodabimbó 2009. március 19. 14:59
  „lacag,

  a grafománia is függőség, te pedig itt abból jelesre vizsgáztál :)
  fiatal vagy és csökönyös, ezt a tipust nem kedvelik széles tömegek és olykor csak az orrodig látsz... kis barátom, a világ nem mindig olyan, mint azt a médiából sugallják...

  http://beatmarket.hu/ittsincs/?page_id=68
  ezen az oldalon csemegézhetsz... bár még csak készülget, remélem ad egy kis plusz infót

  itt pedig egy másik, csak úgy... amely világben hiszel és támogatod...
  mindenki döntse el maga, melyik a jobb.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056”
 • 111. lőddög 2009. március 19. 14:44
  „106: pl. cukrot, csokit, süteményt, rágót, kávét stb. fogyasztani se muszáj, nem létkérdés, de még is sokan fogyasztják, egyszerűen azért mert jól esik. Aki ilyeneket fogyaszt, szerinted pótcselekvést tesz?! Nem hinném.
  Egyszer élünk és fontos, hogy jól érezzük magunkat ezalatt, akár fű nélkül, befüvezve meg fokozottan.:)
  107: itt már meg is válaszoltad a választ: "nem érthetem amíg nem tapasztaltam".”
 • 110. Csodabimbó 2009. március 19. 14:41
  „lacag,

  még nem olvastam el a hozzászólásokat, majd este megteszem... én azt gondolom, h te jobban függsz a pénztől és az anyagi világtól, mint mások a zöldtől... ha egy több ezer éves orvosságot nem eltolsz magadtól, az a te dolgod, vásárolj csak vényre felírt szintetikus gyógyszereket, mert az biztonságos ;)

  Csehországban félig legalizálták, szabadon termeszthetsz 2 növényt és tarthatsz magadnál 20 szál jointot... érett nemzet... itt is az lesz, max 10 év... miért? mert elkerülhetetlen... nem érted? talán majd megérted, nagyon összetett a dolog, de ami most van az úgy szar ahogy van... te is és minden más adófizető vastagon tejel a rendőrség füveseket üldöző, statisztikát javító a leggyengébb ellenállás felé mozduló, kényelmesen eredményt felmutató stratégiája miatt...

  tudod több ezren termesztenek otthon és 1-2 millióan füveznek hazánkban... ez azért nagy szám, érvényesülni is fog az akarata ezen rétegeknek.”
 • 109. moose 2009. március 19. 13:40
  „Nemengedsz csakazértsem . )) de ez a TE véleményed. értsünk egyet abban hgy nem értünk egyet.”
 • 108. lacag 2009. március 19. 10:51
  „Ismét elnézést a helyesírási, gépelési és stilisztikai hibákért...:)”
 • 107. lacag 2009. március 19. 10:49
  „"Itt senki nem beszélt legalizációrol." - ez a vita ebből indult ki,olvass vissza egy kicsit:)

  Én még most is úgy gondolom, hogy aki ilyesfajta boldogságokat keres, az valamit el akar vele fedni...legyen ez a te általad említett menstruációs görcs, vagy bármi, rosszabb esetben valamiféle pszchogén betegség.

  DE MÉG MINDÍG NEM KAPTAM VÁLASZT, HOGY MILYEN MÁS SZEMSZÖGBŐL LÁTJA EGY CANNABISHASZNÁLÓ A VILÁGOT? -nemlehet, hogy ez mégis csak valamiféle értelmetlen és káros pótcselekvés?

  Még egyszer mondom, azon heroinisták is akikkel én beszéltem is ezt hozták fel érvként...hogy én ezt nem érthetem amíg nem tapasztaltam...és én tulajdonképpen hiszek nekeik...de ettől még nem tartom jónak azt amit csinálnak...”
 • 106. lacag 2009. március 19. 10:43
  „Áhh ez már tényleg vicc!

  Te azért szívsz füvet mert a hatása alá akar kerülni.
  Én azért eszem mert ha nem teszem belehalok.
  Azért keresek magamnak barátnőt mert szeretnék később családot ami egy társadalom alapja.
  Azért veszek lakást mert nem akarok a híd alatt lakni.
  A legutolsó érved pedig a legnevetségesebb...én kérlek nem azért veszek levegőt mert függő vagyok hanem azért mert ha nem teszem 2 percen belül meghalok...
  Ugye ezeket te sem gondoltad komolyan?

  Ja és az alkohol. A kutúrált alkoholfogyasztás nem arról szól, hogy berúgjunk, tehát az alkohol hatása alá kerüljünk...De mégegyszer mondom, egy rossz dologgal nem lehet igazolni egy másik rossz dolog jogosultságát...mer ennek így sosem lesz vége!”
 • 105. Telepathia 2009. március 19. 09:39
  „Sopron sem mentes a drogtól.”
 • 104. moose 2009. március 19. 09:34
  „Az intelligencia nem ott kezdődik, milyen papírt tettél le az asztalra. Nekem nincs felsőrendű iskolai végzettségem, de van jólfizető munkahelyem, rengeteg barátom, sokat sportolok, tele vagyok enegrgiával, imádok mosolyogni, és néha ha van hozzá kedvem hát elszívok egy joint ot. (menstruációs görcsökre a leghatékonyabb fájdalom csillapító) Ennyi belefér. Itt senki nem beszélt legalizációrol. csak nemértem miért kell még mindig ekkora feneket keríteni az egész marihuána fogyaszásnak. Egyszerűen enyhíteni kéne a bűntetéseket. Nempedig úgy kezelni a füveseket mintha valami drogdílert sikerült volna horogra akasztani. Aki fogyasztó, azt tessék békénhagyni. Mindenkinek a saját dokga mivel módosítja a tudatát.”
 • 103. Reális 2009. március 19. 08:56
  „Szdsz szavazók!”
 • 102. lőddög 2009. március 19. 07:50
  „100: hiába magyarázok bármit is, amíg nem próbálod ki, nem értheted meg.

  99: ennyi erővel az evés sem ad igazi boldogságot, mert élelem kell hozzá.:) Család, barátnő, haverok, lakás stb., ezek a dolgok, még ha nem is 100%-osan, de kellenek a boldogsághoz. Tehát ezeknek mi mind rabjai vagyunk. Sőt, én még oxigén függő is vagyok.:)

  Ha lesz egy kis időd, nézd meg ezt a videót (2 óra):
  http://video.google.com/videoplay?docid=-1834102102164393998”
 • 101. anagram 2009. március 19. 05:11
  „a kérdés valószinü nem nekem szólt. De mégis hadd válaszoljak. Félreértés ne essék. Akik füveznek, akik nevében én írok nem szivunk naphosszat este lazításképpen a haverokkal egy beszélgetés közben. Arra használjuk amire te a sört, meg a felest. És ha erre azt írod, hogy te nem...én azt hogy amikor 18 lettél koccintottak veled.Alkoholt adtak.Drogot kipróbálásra. Ha tetszik iszol.Elmész buliba lazítasz a haverokkal beszélgetsz és inni fogsz. Használsz egy kábítószert.Nos hát ha elkülönülünk attol hogy a fű drog akkor nem is olyan veszélyes igaz? Vagy akkor tiltsuk be az alkoholt.Esetleg a mézet is.Túl sok cukor van benne:D”
 • 100. lacag 2009. március 18. 23:28
  „Persze a kérdésmég mindíg áll...
  Milyen más szemszögből képes a THC megvilágítani a világot, amire tudatunk teljes birtokában és valójában nem vagyunk képesek?”
 • 99. lacag 2009. március 18. 23:26
  „Én úgy gondolom, hogy az az általatok említett boldogság és nyugalom, amit például a marihuána teremt, teremthet, NEM VALÓDI!
  Nem valódi mivel egy szer, jelen esetben a THC kell hozzá...tehát ha azt vesszük alapul, hogy ezt csak ennek segítségével tudjuk elérni, akkor tulajdonképpen függők vagyunk...kiszolgáltatottjai és alárendeltjei egy anyagnak...s úgy gondolom, hogy ez sok esetben káros hatással van az ember személyiségére...”
 • 98. lacag 2009. március 18. 23:18
  „Féreértés ne essék én senkit nem akarok itt megsérteni, aki a marihuána fogyasztása mellett érvel, egyszerűen kíváncsi vagyok, minden korábbi tapasztalatom birtokában, hogy hogy jut valaki odáig, hogy kimondja azt, hogy a füvezésnek tulajdonképpen semmi káros és személyiséget befolyásoló hatás nincs...sőt...”
 • 97. lacag 2009. március 18. 22:59
  „Várom a tapasztalatokat, mert én ezt kicsit másként láttam, látom...”
 • 96. lacag 2009. március 18. 22:57
  „Szóval persze a fő kérdés maradt!
  Milyen más szemszögből ismerheted meg a világot a THC hatása alatt? És ez miféle módon tudod hasznosítani a hétköznapi életben?”
 • 95. lacag 2009. március 18. 22:55
  „De az számomra nem válasz, hogy úgysem értem, ha nem próbáltam...mellesleg ezt te, tulajdonképpen nem is tudhatod!
  Végülis azon heroinisták is akikkel én beszéltem is ezt hozták fel érvként...hogy én ezt nem érthetem amíg nem tapasztaltam...és én tulajdonképpen hiszek nekeik...de ettől még nem tartom jónak azt amit csinálnak...”
 • 94. lacag 2009. március 18. 22:51
  „Tulajdonképpen mindenkitől ezt kérdezném aki ezen anyag használata mellett érvel...”
 • 93. lacag 2009. március 18. 22:50
  „Na jó!:):)

  Arra kérlek, hogy ne keverd össze az orvosi marihuána használatot a hétköznapi használattal, de ezt már egy előző hozzászólásomban kifejtettem! A kettőnek semmi de semmi köze nincs egymáshoz!

  Kérdésedre válaszolva 25 éves vagyok 6 egyetemi évvel a hátam mögött, szóval vannak tapasztalataim a droggal élők és az ezt használók területén...

  Akkor itt meg is kérdezném, hogy te milyen más szempontokat ismertél meg a THC hatása alatt az élettel kapcsolatban??? Errelennék elsősorban kíváncsi!”
112 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogfutárokat fogtak - Buszon hozták a drogot Hollandiából

Győr - Négymillió forintra tehető annak a mintegy egy kilogramm amfetamin-pornak az értéke, amelyet… Tovább olvasom