Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Dolgozók és diákok szépítik a kollégiumot

Győr - A város egyetlen önálló kollégiumában hatvan négyágyas szoba áll a diákok rendelkezésére, és hétvégenként, iskolai szünetekben a turistaként idelátogató vendégek is megszállhatnak a négyszintes panelépületben, amelynek részeként nemrégiben pihenőkertet avattak.


A Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium jó példát mutat arra, hogy lehet kevés pénzből, saját erőből széppé, barátságos hangulatúvá varázsolni a régi falakkal határolt helyiségeket. A több mint harmincéves intézmény belső részei kreatív ötletekről tanúskodnak az utóbbi négy év megújulásra törekvésének köszönhetően. Az ott dolgozók az összes széket, fotelt átfestették, átkárpitozták. Az aula, a diáktanya, a zeneterem falára is ők festettek szemet gyönyörködtető figurákat a diákok segítségével, és egyszerű, saját készítésű tetszetős dísztárgyak láthatók mindenfelé.

Már pihenőkert is várja a lánykollégium lakóit. Képünkön Pappné Kaszás Zsuzsanna igazgató. Fotó: H. Baranyai Edina
Már pihenőkert is várja a lánykollégium lakóit. Képünkön Pappné Kaszás Zsuzsanna igazgató. Fotó: H. Baranyai Edina

Pappné Kaszás Zsuzsanna igazgató a Kisalföldnek elmondta: mindennek kétszáz középiskolás örülhet, ugyanis a város tizenkét középiskolájának diákjait fogadja a lánykollégium. Összesen kilencvenöt településről érkeznek ide hétfőnként, többségük a megyénkből. Nem csak szállást biztosít számukra az intézmény, a tantestület szakoktatói segítik őket a tanulásban, különböző szabadidős foglalkozásokat tartanak nekik. Könyvtár, számítógépek, konditerem, sportpálya és már az épületrészekkel körülhatárolt pihenőkert is várja őket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szövegértés még mindig gyerekcipőben

Szövegértési felmérést írattak a győri szakközép- és szakiskolásokkal. Az eredmények… Tovább olvasom