Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Díjazott lett a győri hallgatók betonkenuja

Díjazott lett a győri hallgatók betonkenuja

A győri egyetem csapata sikeresen szerepelt a betonépítésű kenuk első hazai egyetemi versenyén, amelyet Ráckevén rendeztek meg.

kisalfold.hu - 2012.07.10. 08:07
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Amerikában már 1955 óta szerveznek évente ilyen megmérettetést. Pollák András (képünkön), a győri Széchenyi István Egyetem építőmérnök-jelöltje, tanszéki demonstrátor, a győri egyetemi csapat tagja a betonkenu építési technikájáról elmondta: „Nem a szokásos összetételű betont használtuk e célra, mert a kenunak a dinamikus terhelést is el kell viselnie. Lényeges a kenu hajlító-, húzószilárdsága. Ezt üvegszövet hálóval, üveg- és polipropilén szállal fokozzák." A szakmai kiírás szerint a kétszemélyes vízi jármű hossza 4 és 6 méter közötti lehetett, szélessége 60–100 centiméter.


A győri egyetemisták kenujának súlya 162,9 kilós, hossza 5,33 méter, szélessége 81,5 centiméter. A ráckevei versenytáv négyszáz méter volt, s a pontozásnál a prezentáció, a kivitelezés ötletessége mellett ennek teljesítését is figyelembe vették. A győri kenus csapat a kivitelezésért „Szép beton" díjat kapott. A győri hallgatók (Tallósi Zoltán, Lőrinczi Imre, Kollár Péter, Pirka Tamás, Pollák András, Takács Miksa, Baranyi Krisztián, Csályi Csaba Artúr, Hujber Zoltán, Zagyva Ágnes, Kovács Bernadett, Sebestyén Nóra) építette „csónak" jelenleg a Városi- Egyetemi Csarnok és az Építőanyag-vizsgálati és Épületfizikai Laboratórium melletti területen látható.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...