Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Csillag a liberális gazdaságpolitikáról

Túl nagy az adóék, nem jó a befizetők és a nem befizetők aránya, így elfogyott a pénz, a belföldi, és most már a külföld se finanszírozza ezt a helyzetet tovább – mondta Csillag István, az Eximbank elnöke, az SZDSZ tanácsadója, volt gazdasági miniszter pénteki győri sajtótájékoztatóján.
Szerinte megszorításoknak kell jönnie hazánkban. Kérdés azonban még – állítja –, hogy a tervezett megszorító intézkedések gyakorlati megvalósításának kellőképp tartós hatása lesz-e. Beszélt arról, hogy 1995-ben volt hasonlókra szükség, a Bokros-csomag idején és akkor sikerült is tartós eredményeket elérni azáltal, de akkor nem volt igazán jelentős fellépés az ellen. Úgy véli, most legfeljebb az látszik, hogy némiképp engedett a lakosság a fizetésemelés iránti vágyaiból. Politikai egyetértés szerinte nincs.

Csillag szerint 2000 óta a lakosság szinte egyáltalán nem halmozott fel megtakarításokat, így nincs a vállalkozásoknak kikölcsönözhető „olcsó pénz". Úgy véli, addig nem kerülünk ki a lefelé tartós spirálból, amíg a legálisan dolgozni akaró szakképzett emberek nem lesznek tömegesen és a belső megtakarítások nem halmozódnak fel, amikből aztán a termelékenységet elősegítő beruházásokat lehet megvalósítani.

Olvasóink írták

 • 7. Noire 2009. április 11. 16:02
  „Realis-an baromaracu, azt gondolod nem kell majd dolgoznod ha fasiszta barátaid kerülnek hatalomra ... Te akkor is csóró maradsz és csak ugatsz majd a neten meg természetesen a hozzád hasonlóak ... üdvözöllek a kapitalizmusban :-)))))”
 • 6. Noire 2009. április 11. 15:59
  „a szocik szórták a pénzt eddig is, meg az utolsó pillanatig ezt teszik ...”
 • 5. GabeszI 2009. április 11. 13:56
  „Szerintem az SZDSZ ne pofázzon már többet. Ezek dumálnak már 7 éve. Adjanak tanácsot más országoknak, magyarországot hagyják már békén. Menjenek a francba, elég volt már belőlük!”
 • 4. balterswil 2009. április 11. 13:53
  „Ebbe az interjúba kár volt energiát fektetni, annyira nyomorék!”
 • 3. pmc 2009. április 11. 12:10
  „hiába a megszorítások ha az állami pénzszórás megy tovább,”
 • 2. tudorka 2009. április 11. 11:13
  „De, ha kevés a bevétel, ugye nem emeletes marhaságokra kellene költeni pl. Ágneska széfjei. Ezeket az idióta SZDSZ-seket miért nem látta el eddig racionalista tanácsokkal?”
 • 1. Reális 2009. április 10. 19:16
  „Na ugatnak a zsidók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófa-elhárítási gyakorlat Abdán

Özönvízszerű eső zúdul Abda községre. A csatornák nem bírják elvezetni a vizet és meg kell erősíteni… Tovább olvasom