Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Cirkusz után káosz és sár Győrben - videó

A Nemzeti Cirkusz fellépése után több olvasónk is sérelmezte, hogy miért hagyott maga után állati ürüléket és töredezett járdát a cirkusz? Fotókkal.


- A 83-as főúton az úttest mellett a PÁGISZ ÁMK mellett területet bérlő, de abba az eső folyamán belesüllyedt és onnan kihúzott cirkuszosokat miért nem kötelezi arra a területet bérbeadó önkormányzat, hogy az úttestre kihordott mocskukat (hatalmas sár, állati ürülék) eltakarítsák?

Vagy ha azt a Komszollal takaríttatják el, azt miért nekem kell kifizetnem az adómból, miért nem a bérlővel fizettetik meg? - kérdezte győri olvasónk.Közterület felügyelet: "A bérlő minden esetben kauciót fizet"

"Győr város közterületeinek bérbeadásáról az útkezelő szervezet köt szerződést" - tudtuk meg Truka Istvántól, a győri közterület felügyelet vezetőjétől.

- A bérlő minden esetben kauciót fizet. Ha nem tesz eleget takarítási kötelezettségének, az adott pénzbiztosítékból a város fedezi a terület rendbe tételét. Így a cirkusz által okozott károkat a kommunális szolgáltató hozza helyre rövidesen.


Fotók: Cseh Róbert

Munkatársunk helyszíni jelentése szerint takarítógépekkel már megpróbálták letisztítani a járdát meg az utat, de az összefüggő száraz sárréteg még most is beborítja azt. A járda szélein pedig frissek a töredezések.


Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. megmondó 2010. szeptember 30. 18:46
  „Már megint mindenből akadékoskodnak a győriek!
  Ez a cirkusz évente több nagyvárosban megfordul, érdekes máshol nem témáznak arról, hogy hogyan hagyják ott a területet... Ostoba győri népség meg a sajtó... Hiddjétek el, mindent megtettek hogy ne így nézzen ki ahogy most, de ennyire futotta´.”
 • 28. hujap70 2010. szeptember 30. 10:22
  „Takarítottak is, gondolom a kaucióból is levonnak tőlük, szóval hagyjuk már őket békén! Nem könnyű élet az övék, persze másé sem, de egyszerűen felesleges egymást bántani. Sajnos Magyarisztánban ebből sportot űzünk. Feljelentgetünk, gratulálok a kedves feljelentőnek is, a régi rendszer aranybánya lett volna számára.
  Ott voltunk vasárnap délelőtt, a nehéz körülmények ellenére (pl egy teve meg is borult) színvonalas volt az előadásuk, ügyesek voltak, tetszett a gyerekeknek is. Hozzáteszem, jól menedzselik a cirkuszt, látszik ez a ´körítésen´ is (eszközök, lakóautók, ruhák, stb) + tök király honlapjuk is van. Szóval profik na, és ezt becsülöm bennük. Bár többen lennének ilyen profik kis hazánkban.”
 • 27. M.Péter 2010. szeptember 30. 08:36
  „Én is hozzá szeretnék szólni a témához. Mi is a közelben lakunk a családommal, és minden évben várják a gyerekeim a szeptembert, mert tudjuk,hogy ekkor érkezik az ország legszínvonalasabb cirkusza. Az előadásuk és az egész millieu amit ide varázsolnak az lenyűgöző. Sajnálatos dolog, hogy az idő nem volt kegyes, és az utolsó napjuk előtt, sárba mosta őket. Erről nem tehetnek, ha nem lett volna ekkora "árvíz" most nem lenne miről beszélnünk. Saját szememmel láttam vasárnap reggel ahogy az emberek szivattyúznak,lapátolnak és próbálnak megtenni mindent, hogy a kedves győriek akik már megvették a vasárnapra szóló jegyüket ne szitkozódva térjenek haza. A területet pedig más is bérli, józan paraszti ésszel tudható, hogy ha valamit nem úgy adnak vissza, ahogy azt megkapták azért fizetni kell. Szerintem nem kell félteni a kedves bérbeadót sem, aki minden bizonnyal megkérte ennek a "következménynek" az árát. Üdvözlet: M. Péter”
 • 26. Lacus 2010. szeptember 29. 22:02
  „Munkapunka! Teljes mértékben igazad van! Évről-évre jönnek a cirkuszok és más mutatványosok erre a területre, amit a sajtó ( hivatalosan, vagy nem) cirkusztérnek nevez. Mindig hasonló gondok miatt -sár, dagonya, hangzavar - esnek egymásnak a fórumozók. Teszem hozzá: feleslegesen! A gondok forrását a terület tulajdonosánál kell keresni, mert évek óta nem tettek semmit az áldatlan állapotok javítása érdekében. A pénzt beszedik, amiből bőven telik a takarításra is. Már régen találhattak volna egy megfelelő területet ilyen célokra és talán 1-2 bevásárló centrummal kevesebb lenne a városban. Én még emlékszem Révi Zsolt városi főépítész ígéreteire - zöldterületek növelése, parkosítás, stb... - amiből semmi nem valósult meg. Most még van a város területén 3 nagyobb "szabad" terület, amit ilyen célokra fel lehetne használni.”
 • 25. Lacus 2010. szeptember 29. 21:42
  „Én csak olvasom az itt megjelenő írásokat és gondolkodom rajtuk. Mindenkit a sár és a széttaposott terület zavar a legjobban, de azzal senki nem foglalkozik hogy ezt a területet cirkusztérnek nevezték el. Az újság cikkekben ezen a néven szerepel, akkor pedig a tulajdonosnak kellene arról gondoskodnia, hogy azt rendeltetésének megfelelően lehessen használni. Pl. illet volna a kaszálást elvégezni még a cirkusz megérkezése előtt és nem az utolsó pillanatokra hagyni. Fix helyet kell találni a cirkusznak és a hozzá hasonló rendezvényeknek és akkor nem lesznek ilyen gondok.
  Arról miért nem ír senki semmit, hogy a vasárnapi műsor csak azért nem maradt el, mert a cirkusz személyzete és a győri tűzoltók közösen hárították el az éjszakai csapadék nyomait, így nem kellett kitenni a MAI MŰSOR TECHNIKAI OKOKBÓL ELMARAD! táblát.”
 • 24. Dwatson 2010. szeptember 29. 21:22
  „Elment a fizetős,itt maradt az ingyen(cirkusz),Cirkuszt akartatok,nem,hát most itt van.”
 • 23. Heco107 2010. szeptember 29. 20:57
  „Csak az a szép zöld gyep,csak az "vóna".A területet boronálni és utána fűmaggal sűrűn beszórni!Most és tavasszal is!!!Hajrá Kommunális!!!”
 • 22. rebeka78 2010. szeptember 29. 20:29
  „Szerintem nem a cirkusz hagyta piszokkal kellene foglalkozni hanem, amit a minden nap itt élő ember piszkit a városban,amit a cirkusz hagyott maga után azzal könnyebb foglalkozni,mert ők ritkán vannak itt és lehet őket szidni,és a győriek miért nem szidják saját magukat amit minden nap elszornak piszkitanak.erre van egy mondás is hogy másban meg találjuk a szálkát is de magunkban a gerendát sem.Sajnos az a nagy hiba ezzel a várossal hogy nem figyelünk oda egymásra és a környezetünkre”
 • 21. Tunde24 2010. szeptember 29. 18:19
  „Minek ez a cirkusz?”
 • 20. Madarász 2010. szeptember 29. 15:01
  „Már hogyne lenne teve a győri állatkertben?! Több is van...

  Egyébként meg a cirkusz a temetővel szemben nincs jó helyen, több okból sem:

  - megzavarják a csinnadráttával a templomban zajló szertartásokat, a húsvétkor itt lévő cikuszosok hangos zenéje minden évben behallatszik a nagyheti szertartások alatt, ez egy magát kereszténynek valló és ezzel takarózó városvezetés számára elég nagy blama
  - délután a temetéseken résztvevő, csendesen gyászolók szórakoztatására szól a csim-bumm
  - a forgalmas út mellett legeltetett állatok sokszor elszabadultak már, néhány éve a templomból kijövők próbáltak visszaterelni egy bölényt, ami elszabadult és átballagott az úttesten, még jó hogy nem öklelt fel senkit
  - az előadás után a templom parkolójában lévő autókhoz az emberek eszetlen módon a pirosat nem ismerve szállingóznak át az úton, sokszor sötétben
  - aki misére, vagy temetőbe menne, nem tud megállni a temetőnél és ez az idősebb embereknek meglehetősen sok gondot okoz, mert hiába viszi el őket valaki szívességből, több száz métert kell gyalogolniuk
  - az esős idő eredménye a képeken is látszik...

  Az év folyamán pedig elég sok cirkusz és mutatványos használja ezt a helyet, szóval nem éppen a legideálisabb helyszín, nem is kéne ide ilyen rendezvényt engedélyezni.”
 • 19. Imcsi 2010. szeptember 29. 14:47
  „Accentos!
  És ez a kaució elég is lesz a rendbetételre?”
 • 18. igazmondó 2010. szeptember 29. 13:55
  „14. hellboy780917 2010.09.29. 11:55

  biztos azért nem láttad a tevét, mert azok nyáron elrepülnek az északi sarkra”
 • 17. Accentos 2010. szeptember 29. 13:10
  „Közterület felügyelet: "A bérlő minden esetben kauciót fizet"

  Itt a LÉNYEG:

  - A bérlő minden esetben kauciót fizet. Ha nem tesz eleget takarítási kötelezettségének, az adott pénzbiztosítékból a város fedezi a terület rendbe tételét. Így a cirkusz által okozott károkat a kommunális szolgáltató hozza helyre rövidesen.

  ha már vesszük a fáradtságot,hogy fórumozzunk,legalább olvassuk el a cikket,hogy tudjuk,miről is van szó.”
 • 16. Túrabakancs 2010. szeptember 29. 12:45
  „Érdekes, hogy sokan itt a hozzászólók közül a sárral van elfoglalva,
  pedig a több ezer négyzetméteres szép füves placc lényegében
  teljesen megsemmisült. A győri köztemetővel szemben meg lehet nézni
  aki kíváncsi rá. Attól tartok, hogy emberi és gépi segítség nélkül
  az a terület hosszú időre siralmas látványt fog nyújtani. Talán
  traktoros boronálással egyenletessé lehetne varázsolni újra a földet,
  de utána a füvesítés sem ártana. Mintha több száz vaddisznó túrta
  vona szét a gyepet. Kártérítési igénnyel szerintem fel lehetne lépni a
  cirkusszual szemben, ami egyébként is nem más, mint állatkínzás.
  Ezzel gondolom sokan nem értenek majd egyet, de ez az én véleményem,
  és fenntartom, bárki bármit is mond ez ügyben viszont válaszként.”
 • 15. Mankapunka 2010. szeptember 29. 12:00
  „Minden évben jön a Nemzeti Cirkusz ide.

  Érdekes,akkor nem sírt senki,mikor a másik vándorcirkusz 3 helyre települt a Májusi Nagy esőben!!!!!!

  Mondjuk az nem kifejezés,hogy mekkora sár volt a temetői kereszteződésnél. Még falun sincs ennyi a fő utcán.”
 • 14. hellboy780917 2010. szeptember 29. 11:55
  „knifemaster: hogy ez a cirkusz hol volt nemtudom, de mintha ők, vagy valami más vándortársaság lett volna ugyanitt volt...

  igazmondó: amikor én voltam a családdal akkor nem volt... és képzeld felismerem... ;)

  Mater: hát ja mise az nem volt... :D”
 • 13. SMaja 2010. szeptember 29. 11:28
  „A járda már tényleg nagyon rég óta ilyen. De ez sem így nézne ki, ha biztosítva lenne egy állandó bejáró a cirkusznak. Nem a járdán kellene be és ki járkálniuk a több tonnás autókkal. Takarítottak maguk után, igaz mikor indultak teljes sártenger borította a járdát, de amint az utolsó kamion elment az egészet lelapátolták, láttam ott lakom a közelben. Arról nem tehetnek hogy nincs más módjuk be és ki menni.”
 • 12. igazmondó 2010. szeptember 29. 10:28
  „9. hellboy780917 2010.09.29. 09:53

  történetesen van győrben teve... csak úgy tűnik nem sikerült felismerni :P”
 • 11. Mater 2010. szeptember 29. 10:19
  „9. hozzászólás hellboy780917 2010.09.29. 09:53

  És még mi se sincs?:D”
 • 10. knifemaster 2010. szeptember 29. 10:01
  „4. hozzászólás hellboy780917 2010.09.29. 09:11
  a járda már tavaly is ilyen volt (aki mást mond az hazudik, ott lakom nem messze)

  Tavaly hol volt a cirkusz helyileg?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasi lesz az új megyei főkapitány

Szabadfi Árpád dandártábornok helyébe a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, Takács Tibor ezredes lép megyei rendőrfőkapitányként. Tovább olvasom