Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Cigány Kisebbségi Önkormányzat is együtt érez

A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat a tatárszentgyörgyi események tükrében mélységes felháborodását fejezi ki a magyarországi közbiztonsággal kapcsolatban. Mélységesen együtt érzünk a család fájdalmával.

Milyen lelkületű ember az aki lelkiismeret furdalás nélkül rá lő egy 5 éves kisgyermekre, milyen orvos az, aki egy több sebből vérző emberi testről megállapítja, hogy füstmérgezésben halt meg. A Győr-Moson-Sopron megyei cigányság nevében felkérem az illetékeseket, hogy a legszigorúbban vonják felelősségre azokat az embereket, akik megpróbálták eltussolni a gyilkosságot bizonyító tényeket.

Sajnos a mai magyar gazdasági és politikai helyzet eredményeként eljutottunk arra a szintre, hogy egyes emberek felhatalmazva érzik magukat arra, hogy valamiféle elferdült politikai nézet alapján a jelenlegi helyzetért a cigányságot tegye felelőssé, és egyes vezető politikusok cigányellenes megnyilvánulásai támogatják az amúgy is meglévő feszültséget.

Mélyen sajnáljuk, hogy egyes szélsőséges politikai erők minden erkölcsi normát félrerúgva eszközként használják a cigányságot arra, hogy az elkövetkező választási ciklusban a Parlamentbe kerüljenek. Céljaik elérése érdekében bármilyen eszközként felhasználnak, számukra még sz emberi élet sem szent.

Sajnos a politikai elit résztvevői, a sajtó és egyes rendőrségi tisztségviselők előszeretettel beszélnek cigány bűnőzésről. És mi van a cigányok ellen elkövetett bűnökről. Ki beszél a nem cigányok által elkövetett bűnökről, még soha nem hallottam magyar bűnözésről. E helyen felszólítom az arra illetékeseket, hogy a közvéleményt befolyásoló megnyilatkozásaikkal ne szítsák tovább a társadalmi ellentéteket, és a lehető legszigorúbban járjanak el azokkal szemben akik etnikai, politikai, vallási okokból támadnak emberekre, csak azért, mert más a bőrszínük, illetve más nézeteket vallanak.


Horváth Attila elnök

Olvasóink írták

 • 16. 666.hu 2009. március 04. 18:35
  „szexicsokoládé... nem....csak normális magyarok, akik, MINT MI a 95%-os TÖBBSÉG, miért avatkozzunk bele, ha ezek nyírják egymást ??? Kicsit aktívabbak, -gyorsabbak is lehetnének.........
  -VANDUSKA... húúúú azt a beleérző LELKECSKÉD.... jó ha tudod, MINDEN roma lesza...ná, ha nálatok, vagy bárkinél FEHÉRNÉL, lett volna "irtogatás" ????? Hogy elehet ennyi marha-laikus fantasztikusan hülye fehér ember ebben a már utolsókat rúgó, -putra országban ?”
 • 15. alajos11 2009. február 26. 20:18
  „Fedayn: romák voltak, gyilkos cigók! fekete terepjáróval jöttek ezek egymást is lemészárolják. Véglények!”
 • 14. Fedayn 2009. február 26. 11:04
  „A cigánybűnözésről kéne inkább beszélni!Még ez az ügy se tiszta, lehettek cigányok azelkövetők is,nem tudni még pontosan!”
 • 13. Fedayn 2009. február 26. 08:39
  „<moderálva>”
 • 12. kisróka 2009. február 25. 23:05
  „Sajnálom őket.

  De mi van, ha romák ölték meg őket?
  Mi van, ha politikai megrendelésre?
  Kinek érdeke, hogy a magyarokra tereljék a gyanút?

  Aztán, ha magyar volt, akkor tévedtem. Nem az első eset lenne részemről.

  A gyilkos kapjon életfogytiglant!”
 • 11. vanduska 2009. február 25. 14:36
  „Upho!!

  Ki az írástudatlan???tán te,vagy analfabéta vagy nem tudsz olvasni!!Ha irástudatlan lennék nem olvastad volna el amit irtam volna,bocs nem kiai bettükkel írtam!!
  Pedig sokan bosszút mondanak,nézz ködül több oldalon a hozzászolásokat!!!
  Amugy neked sincs szíved,meg se botráykozol azon hogy egy csöpp gyerek vesztette életét!!Rasszista !!!!”
 • 10. Hunicum 2009. február 25. 14:07
  „Honnan veszik sokan, hogy bosszú? Egyetlen egy bizonyíték nincs rá!
  Ez a viszálykeltés a politikusok és a média révén.
  Bármi más végett csinálhatták. Kell a tűzre olajat önteni! Ha ez így folytatódik, akkor tényleg polgárháború lesz.
  Akkor majd a média és a politika vállalja a felelősséget?
  Aztán lehet ezt is törölni, tisztelt kisalföld.hu!”
 • 9. upho 2009. február 25. 13:54
  „ez a bosszu ez csak puszta feltetelezes, semmire semmi bizonyitek nincs, kizarolag a ballib media sajtokampanya. aki ennek ellenere hazugsagokat terjeszt (mint pl. irastudatlan vanduska) az rasszista fajgyulolo.”
 • 8. vanduska 2009. február 25. 12:37
  „Nagyon sajnálom a családod ,akinél ez a botrány bekövetkezett!!Együtt érzünk velük,s fáj a szívünk az 5éves kisfiúért!!!Itt érveltek hogy Cozma ügy meg az meg amaz,de vegyétek már észre hogy más hibáiért nem bünhődhet az összes roma szármázásu!!!Sőt egy kis gyermek kinek árthetot??ezt magyarázátok meg!!??
  Az meg hogy ez egy leszámolás a romákkal a Cozma ügy végett??durva hoyg egy 5éves gyereken és édesapján kell megbosszulni!!Aki ezt tette az egy állat!!Sőt nem is ember,hogy tudot 5golyót beleereszteni???Remélem az isten megveri!!!!!!!!s tőle is azt veszi el ami a legjobban fáj neki!!!!!!!”
 • 7. Hunicum 2009. február 24. 20:53
  „Tényleg lényegre törő objektív cikk amit Adner ajánlott figyelmünkbe!”
 • 6. Komissar 2009. február 24. 20:28
  „5-ös adner 2009.02.24. 19:36
  valóban jó a cikk!

  nocomment41 2009.02.24. 16:16
  mi van?
  te is füstifecske vagy?
  amúgy előbb a Patrióta-bár gyilkosaira kérj megérdemelt büntetést.”
 • 5. adner 2009. február 24. 19:36
  „Egy nagyon jó cikk
  http://www.hirextra.hu/2009/02/24/akiknek-nem-kellett-volna-meghalniuk/
  Mikor fogunk a Kisalföld oldalán ilyen cikket olvasni???”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. február 24. 17:12
  „Ha cigány követ el valami disznóságot, a fajvédők, megélhetési cigányvezetők, balliberális média kórusban áll neki az ugatásnak, miszerint "az eset nem etikai indíttatású", "a bűncselekmény és az elkövető cigány mivolta között semmiféle párhuzam nem állítható föl", és ehhez hasonlók. Most, még el sem hamvadtak a felgyújtott ház gerendái, mikor már telesírták a sajtót Kolomp Orbán meg a Mohácsi Vész (aki mi az istennyilát keres Magyarországon, mikor Brüsszelben volna a helye?!), hogy rasszizmus, égbekiáltó, állatias bűncselekmény, Magyarországon üldözik a romákat, második roma holokauszt készül, meg még mit tudom én, milyen sirámokat nem hordtak össze, holott az elkövetőkről még semmit sem tudni (és a bestialitás nem is vall magyar elkövetőre - olyan mélyre, minden letargiánk ellenére, még egyelőre nem süllyedt a fehérek erkölcsi szintje, mint az övék). Ugyan én húszmillióra számítottam, de itt is csak tízmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki a tettes(ek) fejére, azt viszont azon nyomban. Érdekes, Horák Nóra esetében nem volt ilyen sürgős, ott ez ráért három hónapig. Szóval csak hátrébb a rasszista agarakkal. Undorító, hogy a vezetők máris a magyarokat gyanúsítják, annak ellenére, hogy mi még nem bántalmaztuk őket tettlegesen, pedig már nagyon rászolgált jó részük. Természetesen a polgármester szerint a meggyilkolt cigány apa valóságos mintapolgár volt, a falu pedig a béke szigete, ahol paradicsomi állapotban él együtt cigányok és magyarok (feltűnt már valakinek, hogy a polgármesterek, mintha összebeszéltek volna, minden problémás településen ezt mondják?) De én biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb majd kiderül valami a kedves papáról, esetleg a mamáról, mint ahogy az is, hogy mégsem a magyarok és mégsem a rasszizmus voltak a hunyók. Akkor mit nyilatkozik majd Horváth Attila?”
 • 3. nocomment41 2009. február 24. 16:16
  „Őszinte részvétem a hozzátartozóknak. Remélhetőleg a tettes-tettesek minél hamarabb megkapják azt amit "megérdemelnek" !”
 • 2. adner 2009. február 24. 16:09
  „Azt se felejtsük megemlíteni,hogy a feleség eltűnt a kórházból.Vajon miért?”
 • 1. adner 2009. február 24. 15:41
  „Érdekes módon Horák Nóra,Cozma, sok idős ember családjával akikkel romák végeztek azokkal nem érez együtt?Akkor miért nem nyitják ki a szájukat,hogy mennyire sajnáljuk a mi vérünk gyilkolt.Majd itt is kiderül,hogy valami leszámolás volt két cigányfamily között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hernádi Judit vállalta Gönyű patronálását

Gönyű - Vállalta Gönyű patronálását Hernádi Judit, aki a megbízólevelet a Heti hetes vasárnapi… Tovább olvasom