Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Bűntanya lett a Baross útból?

Győr - Verekedések, hangoskodás, tiltott kéjelgés. Ezek mind a Baross úti éjszaka számlájára írhatók. Győr legelegánsabbnak vallott sétálóutcáján az elmúlt egy évben úgy megszaporodtak a bűnesetek, hogy a lakók saját biztonságukat féltik. A rendőrség a kamerás megfigyelőrendszer korszerűsítését tervezi.
A kisalfold.hu szerkesztőségének több Baross úti lakó is jelezte, hogy Győr legnagyobb sétálóutcáján súlyos problémák vannak.

A legtöbb incidenst a szórakozóhelyekről kijövő fiatalok, illetve az ott mulatozók hozzátartozói okozzák. „Nem elég, hogy késő este hangoskodnak, az éjszaka közepén egy-két éves gyerekekkel járják az utcákat, strichelnek, sőt a padokon közösülnek a nyilvánosság szeme láttára" – panaszkodott az egyik lakó. „Egyszerűen hihetetlen, hogy szó szerint bűntanya lett a Baross útból. Ötven éve élek Győrben, de még sohasem tapasztaltam ehhez foghatót" – hallgattuk sérelmeit. A leginkább érintett területek a Baross út 18. és 23 közötti épületrészek.

Önkormányzattól várt segítség

A lakók több alkalommal is kihívták a rendőrséget, de nem jártak eredménnyel. Végső elkeseredésükben az önkormányzathoz fordultak. „Sajnos, tudunk róla, hogy az, ami a Baross úton folyik, a jó érzésű, tisztességes állampolgároknál kiveri a biztosítékot" – fogalmazott Németh Zoltán. Az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat már tett lépéseket ez ügyben. „Mi csakis a saját hatáskörünkben intézkedhetünk. Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk. A szórakozóhelyek tulajdonosaival is megbeszéltük, hogy lehetőségükhöz mérten enyhítik a zajt. Ez meg is történt" – folytatta Németh Zoltán. Az azonban kicsit sem csökkenti a prostitúciót, ha a székekre gumipárnát szerelnek. Márpedig a lakók állítják: a rendőrség felé is jelezték, hogy a sétálóutca közepén hölgyek árulják a testüket. Ezért aztán az önkormányzat levélben értesítette a városi rendőrkapitányságot, hogy az esti órákban terjesszék ki az ellenőrzést a Baross út egész területére.

Nappal a Baross út színes és pezsgő, de az éj leple alatt...
Nappal a Baross út színes és pezsgő, de az éj leple alatt...


„Most már ott tartunk, hogy legalább egyszer egy héten hívjuk a rendőrségi ügyeletet, mert éjszaka is akkora zaj van, mint nappal" – magyarázta panaszáradatát a neve elhallgatását kérő lakó. Ám a sorozatos bejelentések ellenére még mindig nem történt semmi, ráadásul sok esetben a rendőrök is hiába zavarják el a hangoskodókat, a csőcselék ugyanis néhány perc elteltével ismét a padoknál terem. A környéken élők remélték, hogy a rossz idő beálltával a helyzet javulni fog, ám a balhézókat sem a hideg, sem az iskolakezdés nem tántorította el.

Nagyobb a füstje, mint a lángja?

Horváth Csaba rendőralezredes szerint a helyzet korántsem olyan súlyos, mint azt a lakók állítják. Május 1. és augusztus 31. között a belvárosból a rendőrkapitányságra harminc bejelentés érkezett, ebből összesen hét volt az, amit konkrétan a Baross út lakói jeleztek. „A Németh Zoltán alpolgármester úrtól érkezett levélre reagáltunk, amit tehettünk, megtettük, de tudomásul kell venni, hogy az érintett városrész Győr központja, ahol szórakozóhelyek vannak" – magyarázta Horváth Csaba.

„A környéken prostituáltat nem észleltünk, erre vonatkozó bejelentés sem történt. Hangoskodás miatt szabtunk ki helyszíni bírságot, és a szórakozóhelyeken a zene lehalkítását kértük" – közölte a alezredes. A lakók nyugalma érdekében a rendőrség más módszerekkel is intézkedett: a sétálóutcán az elavult, régi kamerarendszer modernizálása megkezdődött, ebben az évben az egyik kamera modernizációja történik, amely a következő évben folytatódni fog. „Ezek mellett a kölcsönös toleranciára is szükség van, hiszen a város idegenforgalmi központjáról van szó" – zárta szavait Horváth Csaba.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. b.mónika 2008. október 22. 08:00
  „Szeretnék hozzászolni,hogy megdöbbenve vettem észre ,hogy a baross úton,amikor a kislányommal sétáltam este 20 óra tájékán 10-14 éves (nem cigány) fiúbanda full részegen hangoskodtak.Kiváncsi lennék ilyenkor hol vannak a szülők.Nekem is van két gyermekem )9,15 évesek,de 18 óra után csak velem mehet ki az utcára.Megoldás lenne ha több járőr ellenőrizné a kiskoruakat is......!Ez biztonságot,nyugalmat,hozna a az ott lakóknak is!!!!!”
 • 72. egy albérlő 2008. október 19. 22:45
  „engem, aki 5 métert tolatott lejárt műszakis kocsival 50ezer forintra bűntettek, más amint leszáll az est "motorfűrésszel" mászkál a baross út közepén, rabolnak, fosztogatnak. terrorizálnak minket. Kik? egyértelmű, a cigányok. Milyen dolog ez, hogy az ember nem mer leülni a belváros legszebb sétáláóutcáján egy padra, amint sötétedik, mert attól kell tartani, nehogy kiraboljanak a cigányok. Ma este, mikor visszatértam az albérletbe, örömmel tapasztaltam, hoyg rendőrök járöröznek... remélem ez a jövőben is igy marad..”
 • 71. Exzs. 2008. október 19. 16:43
  „Sajnos a Magyar Rendőrség egésze alkalmatlan a hatáskörébe és illetékességi körébe tartozó feladatok ellátására.A magasabb beosztásban lévő rendőri vezetők vagy a politika vagy pedig a szervezett bünözés markában vannak.Az írányítók mind korruptak és az a rendőr aki esedleg becsülettel elvégezné a munkáját ellehetetlenítik vagy pedig rövid úton a testület valami koholt indokkal megszabadul tőle.A kisrendőröket kényszerítik a magas pénzbírságok kiszabására a komolyabb ügyekbe viszont nem engedik belenyúlni az arra hivatotakkat.Ha magas vezető bukna azt eltusolják és elküldik nyugdíjba.Érthető és teljesen jogos az állampolgárok felháborodása.Viszont ez nem értendő a különböző rendezvényeken és ünnepségeken pénzért és alkoholért megjelenő garázda ,valamely eszme mögé bújó huligánokra!Velük igenis keményen felkellene lépni!”
 • 70. városszülött 2008. október 18. 12:42
  „Horváth Csaba úr nem ismeri a tényleges helyzetet. (a fent olvasható nyilatkozata ezt támasztja alá) Nem igaz amit állít. (sértően "lekezelő" és felületes vélemény egy város parancsnok ezt így nem moindhatja ki!) Ő példáúl mit szólna, ha nyáron minden éjjel kb. hajnal 3-ig. az utcán kint ülő vendégek hangoskodnak, zajongnak? EZ MINDEN NAP ÍGY VOLT - szünnap kivételével az Aryany János utcai CAFÉBÁR-nál ezen a nyáron is!!!!.
  Egyszer sem jött rendőr, hogy felszólítsa a tulajt a hangoskodás megszüntetésére, és pakolja be az utcán lévő asztalokat.
  AZTÁN! Ha bepekolja hajnal 3-kor a bútorokat a földön húzva iszonyatos zaj mellett teszik. Hol itt a tolarencia a megértés?
  Tessék határozattan és RENDSZERES ELLENŐRZÉSSEL ezt kordában tartani.
  Nem "mentség" a "belvárosság" idegenforgalom" stb. SŐT!!! Az inteligens külföldieket is megdöbbenti és ebből von le városunról következtetéseket. Persze ha nem ők a hangoskodók, de ők vannak kevesebben.....
  A nyári kánikulában zárt ablakok mellett élünk!
  Miért nem lehet 23 órakor ZÁRÁST elrendelni és az első "kihágásnál" kemény pénzbüntetést aztán BEZÁRÁS!
  Ilyen egyszerű a dolog. Budapesten a kerületekben ezt szigorubban és eredményesebben teszik. A TV-k híradásaiban többször is hallható volt! Miért nem kérik ki a nyitás engedélyének megadásakor ott élők véleménnyét. Mi kemény lakbért fizetünk akik bérlők, a tulajdonosok meg a saját pénzükért nem kapják meg a jogos nyugalmukat. Könnyű volt az elmúlt évben 300%-al a városi bérlakások bérletét megemelni! Ehhez rendeljék hozzá a megvásárolt nyugalmunkat is!
  Tanácsolom Horváth úrnak a budapesti helyzet tanulmányozását.
  Ha jól tudom a rendőrség az önkormányzattól - támogatást kap az ügyeleti munka összegére - ami a város lakóinak az adójából kerül a rendőrséghez. Ez évekkel ezelőtt így volt, - közel 8 millió - ha ez most nincs akkor ezt a kitételemet vissza vonom!
  Elkeserít e cikk tartalma és a vezetői felfogása....”
 • 69. H. Csaba 2008. október 18. 10:13
  „Az a kérdés, hogy a rendőség nem tud, vagy nem akar intézkedni? Lehet, hogy mindkettő.
  Megértem ám én az 50 kilós, aranyos kis rendőrlányokat, hogy nem mernek odamenni egy cigánycsoporthoz, de akkor miért ezt a foglalkozást választották. Azokat viszont semmiképpen nem értem meg, akik felvették őket!
  A legnagyobb gyalázat pedig az, ahogyan a normális állampolgárral szemben viselkednek azok a rendőrök, akik az igazi bűnözőnek a közelébe sem mernek menni.”
 • 68. karl m 2008. október 18. 08:33
  „3 nappal ezelőtt itt a kisalföldben jelent meg a legtöbb táppénzes a rendőrségnél van, ( 5 x - 6 x annyi mint máshol )
  Most vagy ennyire nyamvadtak vagy ennyire lógosok !
  ha nyamvadtak akkor fizokailag alkalmatlanok ha lógosok akkor
  semmivel sem másabbak mint a segélyből szórakozók .”
 • 67. todoer 2008. október 18. 07:53
  „Kedves Horváth Csaba ! Rossz helyen keresik a prostikat .Sötétedéstől megtalálhatók az Eötvös park körül.Kicsit bizarr hogy pont a bíróság elött strichelnek.Kisebbséggel pedig legyünk toleránsak, idő kell a beilleszkedéshez , mi az a 2-300 év ?”
 • 66. N Zsolt 2008. október 18. 01:04
  „Volt itt már olyan helyi politikus aki kimondta nyiltan az igazságot, hogy a cigányok csak élősködők.
  Akkor hatalmas volt a felháborodás...
  Csak annyit kívánok az ilyen álszent embereknek, hogy legyen egy kedves etnikum a szomszédjában. Akkor biztos, hogy égető lenne a probléma, igaz tisztelt rendőrkapitány úr?!
  DE SEBAJ, MÉG NÉHÁNY ÉV ÉS BAROSS ÚT IS ÚJVÁROS RÉSZE LESZ KÉPLETESEN...”
 • 65. Zsoc 2008. október 18. 00:24
  „Szerintem nagyobb gond, hogy épp a Baross úton tolvaj cigányok (elnézést, de eddig csak őket láttam) árulják a boltból lopott árucikkeket minden nap, fényes nappal! És csak járnak boltról boltra évek óta meg plusszban kizsebelnek pár idős külföldit”
 • 64. LÁTOGATÓ 2008. október 17. 22:25
  „EZEK a mai rendőrők,azzal az 50-kg-al csupán bohocók.jobb a csikos autóban beszélgetni mint a sok hűlye részeg,drogos,prosti,és 1 ébb degenerált hűlye gyereket helyre tenni.csak 1 kicsit komolyan kellene venni a hivatást.igaz HORVÁTH CSABA?? A rendőrők okos tojása.TŐRVÉNY VAN,CSAK BE KELL TARTATNI!!!!!!!!!!!!! AZTÁN KUSS!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 63. Fafnír 2008. október 17. 21:11
  „Ezen azért nem csodálkozik senki ugye? Minden nap késő délután valóságos népvándorlás indul meg a város egyik hajdan volt patinás utcája felől a belváros felé...”
 • 62. indiana jones 2008. október 17. 21:01
  „57 Admen.Te miről beszélsz mi az ,hogy nem lehet kitiltani?Az én gyerekem mint ahogy szüleim felneveltek tiszteséggel becsülettel a maguk kis keresetéből plusz még hozzáadva az atyai pofont mit utólag is azt mondom egy természetes velejárója az élet útjának és a szükséges rossznak tuti arra fogom nevelni és ösztönözni ,hogy társadalmi lényként viselkedjen és tiszteletbe tartsa mások érzéseit vagyonát,becsületét.Én is megcsináltam sok balhét és hülyeséget mint minden más,de idővel tisztában voltam vele,hogy a tetteimért vállalnom kell a felelőséget .Egy gyermek neveléséből fog felnőni a jövő generáció és az amit látnak és amit csinálnak a gyökerektől kezdődik és pedig ,hogy a szülők miként nevelik a gyermeküket.Utólag már könnyű okosnak lenni,de az tény ,hogyha a társadalomban az emberek a tisztességre és a becsületre nevelnék illetve motíválnák már kis korukban a gyermekeiket ez a világ sok káros szenvedéstől mentesülne.De sajna ez csak egy álom mert ez már sajnos elavulóban van,de ezek az emberek még unokáik láttán is büszkék lesznek a világban,hogy igen én olyan embert neveltem aki megálja a helyét az életben és a társadalomban.”
 • 61. dennisthemenace 2008. október 17. 20:21
  „Eljen a prostitucio.Mi az,hogy tiltott kejelges?? A sajat testevel mindenki azt csinal,amit akar.”
 • 60. nyüzüge 2008. október 17. 20:19
  „Ha már nem lehet a tizenéveseket eltiltani a szórakozástól,akkor legalább állandó felügyelett mellett bulizzanak!Minden szórakozóhelyen legyenek biztosnsági emberek akik ellenőrzik őket.Az,hogy felszereltek új kamerákat az mind nagyon szép és jó,de nem fogja megakadályozni az utcán történő közösülést(amit én mondjuk fel sem tudok fogni,hogy mért jó mindenki előtt ezt csinálni,egyszerűen undorító!),hangoskodást és egyéb balhékat.Ne csak beszéljenek róla,hanem tegyenek is ellenne!!Részvét az ott lakóknak,nem lennék a helyükben.”
 • 59. Érdekes 2008. október 17. 19:50
  „Annó, amikor vizsgáztam, ez volt az első törvény, amit meg kellett tanulnunk:
  18 éven alluli személy este 10 óra után, vendéglátó egységben még szülői felügyelettel sem tartózkodhat! Akkor hogy is van ez???”
 • 58. Tűzimádó 2008. október 17. 19:38
  „Na akkor:

  A Baross úton a kancigányt+ a fehérbőrű randalírozó barmot egyformán kezelni, ha kell lecsukni, feljelenteni.
  Nem megriadni a papírmunkától, ha kell akkor 3 példányban - ott a számítógép csak 1x kell megírni -, állandó jelenlét, állandó igazoltatás!
  Előbb-tóbb megunják és eltakarodnak. Pontosan azért kell ezt csinálni mert "hiszen a város idegenforgalmi központjáról van szó".”
 • 57. mr X 2008. október 17. 19:29
  „A kissebség akkor kiket rabol ki?A részeg fiatalok és a 80 éves öregek a jó célpont!A munkások elvesztik állásukat!A bérek befagyasztva!Jövőre adócsökkentés helyett emelés!Rendkívüli megszorító csomag!MEDDIG???????????????????
  A naplopók meg élnek belőlünk!”
 • 56. admen 2008. október 17. 19:13
  „A 18 év alattiakat nem lehet kitiltani a szórakozóhelyekről -főleg a hétvégén-, mert belőlük élnek a vendéglétósok. Nem kell hozzá hatóságnak lenni, s látja az emberfia a 14-16 éves gyerekeket pohárral a kezükbe tántorogni (Bridge,Lapos stb..).
  A hatóságok ellenőrzéseket tartanak, s megállapítják, hogy szinte mindenhol adnak fiatalkorúaknak szeszesitalt,cigit, s minden megy tovább!!
  Kiváncsi lennék rá, hogy ha egy pár száz méteres útszakaszon nem tud a rendőrség rendet tenni, hogy fog a Kálóczy téren illletve városi szinten?”
 • 55. stx 2008. október 17. 18:53
  „"Aki tudja írja meg, hogy mi az akadálya annak, hogy a 18 év alattiakat kitiltsák az éjszakai szórakozóhelyekről!"

  bizony.
  voltam 1 orszagban, ahol 21 ev alattiakat nem lehet kiszolgalni szeszesitallal es dohanyaruval.
  egy aruhazban fogtam 1 karton sort es mivel a penztaros nem hitte el, hogy 21-nel tobb vagyok, elkerte az utlevelem.
  nalunk kiirjak nagy tablara, hogy "18 ev alattiakat blabla..." es siman megveszi a 15 eves gyerek a palinka/sor/bor/cigi.

  nalunk a szorakozohelyekre beengedett (ha mar beengedik) 18 alattiakat meg nem kabitoszerrel/cigivel/szesszel kellene tomni.”
 • 54. karl m 2008. október 17. 17:48
  „pokerezni a rendőrök is szeretnek.
  a nyeremény pedig láthatatlan .”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött, nem sérült meg senki

Győrszentiván, kertváros - Két autó ütközött az 1-es főúton Győrszentiván-kertvárosnál. A… Tovább olvasom