Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Borkai köszöntötte a diáktanárokat

A generációk közti együttműködés éve alkalmából köszöntötte Borkai Zsolt polgármester a városházán a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola diákjait, akik a számítógép, az internet használatára tanítanak nyugdíjasokat.
A Pannon Nyugdíjas Szövetség több mint tíz éve szervez nagyinet tanfolyamokat nyugdíjasoknak. A helyet és az eszközöket a város, a polgármester engedélyével a Jedlik-középiskola térítésmentesen biztosítja és diákjai vállalták az oktatást is. Eleinte félévente egy képzést tartottak, most már nyolcat-kilencet, így mintegy húsz diáktanár közreműködése szükséges hozzá. Ők vehettek át tegnap emléklapot a városvezetőtől.

A Jedliknek pedig a nagyinet képzés terén végzett úttörő munkájáért az önkormányzat nevében Borkai Zsolt a Szigethy Attila Ezüst Emlékérmet adta át, amit Domonkos László iskolaigazgató vett át.

A polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy olyan fiatalok tanulnak Győrben, akik megszerzett tudásukat már diákként továbbadják annak a generációnak, amelynek tagjai még nem ismerkedhettek meg fiatalkorukban az informatikával. Ha azonban idősként beletanulnak alkalmazásába, akkor megnyílik számukra is a kommunikáció számos modern formája. Borkai Zsolt szerint a tanítás során hasznos tapasztalatokra tesznek szert a fiatalok is, gyakorolják az oktatást és megismerik az adni tudás örömét.

Domonkos László, a Jedlik igazgatója megjegyezte: máris hasznosult az a pénz, amit a város fenntartóként a középiskolájára, a Jedlikre és diákjaira fordított, mert a tanulók önkéntesen vállalták a nagyik tanítását. Az elmúlt több mint egy évtizedben több ezer nyugdíjasnak segíttek abban, hogy tudja használni az internetet, a számítógépet.

Az ünnepélyen a várostól ajándékcsomagot kaptak azok is, akik a nyugdíjas szövetségek részéről részt vettek a nagyinet tanfolyamok szervezésében. Tóth Gábor, az egyik diáktanár pedig átadta azt a könyvet Borkai Zsoltnak, amit maga írt az oktatás során szerzett tapasztalatai alapján és most már a képzéseken tankönyvként használnak az informatikával ismerkedő idősek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógusképzés a generációk biztonságáért

A Belügyminisztérium Jogszabály-előkészítő és koordinációs Főosztály támogatásával, a Győri… Tovább olvasom