Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Borkai-Neupor szópárbaj a költségvetésről - tudósítás a győri közgyűlésről

A szeptemberi közgyűlésen az Újváros és Pinnyéd közé tervezett új híd és út építését 21 képviselő támogatta. A költségvetés miatt félórás verbális boksz alakult ki, s a nagy port felverő győri telekügy is terítékre került.

12 óra 42 perc

A közgyűlés véget ért; az utolsó percekben szóba került a magyar olimpiai és paralimpiai csapat rendkívül sikeres londoni szereplése, Vörös Gyula képviselő gratulált Borkai Zsoltnak az eredményekhez.

12 óra 31 perc

A zárt ülés közel egy órán át tartott; nyilvánvalóan a győri biomassza fűtőmű - ez az előterjesztés az utolsó pillanatokban, péntek reggel került be a napirendi pontok közé - létesítéséről tárgyaltak ilyen hosszú ideig a képviselők. És azért lett zárt, mert üzleti titkokról esett szó. Információink szerint a tervezett biomassza erőművet nem önállóan létesítené a GYŐRSZOL Zrt., hanem egy magáncég köreműködésével.

A konkrétumokat ez ügyben egyelőre nem tudni, de természetesen utánajárunk a tervnek.

Az Újvárosi Művelődési Ház igazgatói posztját Radicsné Csőre Andrea láthatja el öt évig, míg a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatójának Serfőzőné Tóth Andrea választották.   
 
11 óra 37 perc

A közgyűlés végén két személyi ügyben - az Újvárosi Művelődési Ház igazgatói pályázatának betöltéséről és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatói beosztásával kapcsolatos döntés várható -, s a már említett biomassza erőműről zárt ülésen hoznak határozatot a képviselők.

11 óra 34 perc

A közgyűlés 18 igennel, 2 nemmel, 1 tartózkodással elfogadta a szóban forgó földterület eladásáról szóló előterjesztést.

11 óra 29 perc

Az Audi tervezett logisztikai parkjának telekügyét jogilag aggályosnak tartja Neupor Zsolt (DK).

Borkai Zsolt arra "kérte" az ellenzéki képviselőt, hogy "forduljon az ügyészséghez, ha jogilag aggályosnak tartja a szerződéseket, de politikai hasznot ne próbáljon olyan ügyből húzni, ahol rengeteg munkahely forog kockán".

Győr polgármestere szerint értektelen területből több 100 millió forintos közvagyont tud szerezni az önkormányzat, s a szerződések nem jogszabályellenesek.

Neupor Zsolt ezt továbbra is megkérdőjelezi, s azt is hozzátette, hogy "az Audi logisztikai parkját, nem én, hanem az önök kormány kívánta Győrből Gönyűre elvinni, vagyis ezt ne próbálják rám tolni". 

11 óra 11 perc

Vörös Gyula (Jobbik) sokallja az idei szúnyoggyérítésre kifizetett több mint 60 millió forintot. Borkai Zsolt válaszában leszögezte: a megelőzés miatt volt szükséges a gyérítés, hisz nyár elején még nem lehetett tudni, mennyi vérszívó támadja meg a győrieket.
 
11 óra 8 perc

Megnyugodhatnak a bagolyjáratok "szerelmesei": a most szombati éjszakai győri buszozást a képviselők megszavazták, vagyis állják a kísérleti buszjárat indításának költségeit.   

11 óra 6 perc

A Marcalváros II-re tervezett új köztéri alkotást 21 képviselő támogatásáról biztosította. A bronzból formált macskát tartó kislányról ide kattintva olvashatnak bővebben!

11 óra 2 perc

A közgyűlés azt is támogatja, hogy a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnál időszakosan bővítsék a férőhelyek számát.

Erre a témára a közgyűlést követően külön cikkben visszatérünk. 

10 óra 59 perc

A képviselők egyhangúan elfogadták, hogy az önkormányzat a Győri Nemzeti Színház számára szerzői jogdíjelőlegek kifizetését engedélyezze.

10 óra 56 perc

21 igennel, 0 nemmel a képviselők egyhangúan támogatták a az Újváros és Pinnyéd közé tervezett új híd és út építéséről szóló rendezési terv módosítását.  

10 óra 48 perc

Kun András (MSZP) szerint a szóban forgó út megépítése a Dózsa pálya közvetlen közelében "csak komoly bontásokkal, kártérítésekkel oldható meg".

Révi Zsolt leszögezte, hogy az érintett Radnóti utcában található ház közös képviselőjével és a lakókkal egyeztetések kezdődtek azért, hogy mindenki számára megnyugtatóan kezdődhessen meg az út építése.

Győr főépítész szerint ugyanakkor "az adótorony és az autószalon valóban az út útjában áll, de a kártérítés nem szükségszerű, hisz mindkettő arrébb helyezhető".

Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP), a városrész önkormányzati képviselője arra kérte a képviselőket, hogy támogassák az új út tervét.    

10 óra 45 perc

Terítéken a legfontosabb helyi ügy: az Újvárost és Pinnyédet összekötő új híd és út előterjesztése.

Révi Zsolt győri főépítész szerint a szakmai bizottságok kifogástalannak ítélik a tervezetet.  

10 óra 42 perc

A bő félórás, személyeskedésektől sem mentes közgyűlési vitából talán nem merészség levonni azt a következtetést: noha két év még van a következő önkormányzati választásokig, de a helyzet fokozódik, vagyis lassan indul a kampány időszaka.

10 óra 40 perc

17 igennel, 2 nemmel, 2 tartozkódással elfogadta a költségvetési rendelet módosítását a győri közgyűlés.

10 óra 32 perc

"A hivatalt nem kell megvédeni, ugyanis nem az önkormányzat dolgozóival van komoly gond.

Sajnos, most sem a koncepció részletes bemutatását hallhattuk Önöktől, hanem a szokásos személyeskedést" - folytatta a vitát Neupor Zsolt, aki azt is hozzátette: "a Parlamentben eddig alig szólalt fel Győrért Győr polgármestere".

Borkai Zsolt visszautasította még egyszer a vádakat, s sajnálatosnak nevezte, hogy "Neupor Zsolt nem kötődik erősen a városért, s nem is hajlandó érte szívből dolgozni".

10 óra 25 perc

Neupor Zsolt (DK) szerint "noha a város hatalmas pénzekkel rendelkezik, 10 milliárd forintokkal, mégis azt érzem, hogy erős koncepció nincs, s csak sodródik az önkormányzat. Komoly fejlesztés nem valósul meg Győrben, miközben a Dunakapu tér átalakítása inkább megosztja az embereket".

Borkai Zsolt szerint nem igaz, hogy "nincs komoly, szakmai koncepció Győrben, a város folyamatosan fejlődik, s ezt mindenki láthatja, aki akarja".

Győr polgármestere szerint "Neupor Zsolt eddig sem segítette Győr helyi ügyeit, inkább politikai haszonszerzés miatt kritizál megállás nélkül".

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) győri alpolgármester szintén visszautasítja a költségvetést kritizáló "demagóg kijelentéseket".

"Az ön egyik kedvenc napilapjában, a Népszabadságban pont a héten jelent meg írás az eladósodott városokról, de a listán nem szerepelt Győr" - vetette oda végszóként Neupor Zsoltnak Simon Róbert Balázs.

10 óra 20 perc

A költségvetésí rendelet módosításának ügyében Neupor Zsolt (DK) azt vetette fel, hogy a személyi juttatások kerete megugrott. "Kik kapták ezeket a juttatásokat?" - kérdezte az ellenzéki képviselő.

"Házon belül, szakértői csoportok kapták a szóban forgó juttatásokat" - mondta Nagy Tamás, a Gazdálkodási Főosztály vezetője.

10 óra 17 perc

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) a győri oktatás ügyében azt mondta, hogy a következő hónapban mindenki megismerheti az önkormányzat álláspontját az iskolák államosításának ügyében.

Közben a képviselők nagy többséggel megszavazták, hogy a biomassza erőmű ügyét zárt ülésen tárgyalják.

10 óra 11 perc

Kun András (MSZP) azt vetette fel, hogy az általános iskolák közelgő januári államosítása kapcsán napirendi pontban kellene foglalkozni a győri oktatás ügyével.

Neupor Zsolt (DK) nem érti, hogy a Győr-Szol Zrt. által létesítendő biomassza erőmű ügyét miért zárt ülésen tárgyalják a képviselők. Szerinte itt olyan adatok kerülnek szóba, melyek egyértelműen a nyilvánosságra tartoznak.  

10 óra 5 perc

A képviselők gyűlekeznek, hamarosan kezdődik a szeptemberi közgyűlés.

Előzetes

A győri közgyűlés legfontosabb témájának az Újváros és Pinnyéd közötti közlekedést fejlesztő új híd és út kialakításáról szóló előterjesztés lesz.

Ezen kívül szó esik majd a Marcalváros II főterére tervezett új köztéri alkotásról is.

A nyári szünetet követő első győri közgyűlés összes napirendi pontját ide kattintva tekinhetik meg!
 

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. háté 2012. szeptember 29. 13:48
  „Ezt mondta egy közalkalmazott, és ő már csak tudja, hiszen ott van közöttük: -"Házon belül, szakértői csoportok kapták a szóban forgó juttatásokat" - mondta Nagy Tamás, a Gazd. Főoszt.-vezetője.
  -a legkorruptabb település jelenleg hazánkban-Győr, a p-mester és slep.je, egy-két normális-szükségszerű beruházás mögé bújva, osszák el a pénzeket! - megélhetési képviselők ülnek a székekben, megszavazva mindent, ami beterjesztésre kerül. - az ellenzék nulla, csak a pénzüket veszik fel!
  Belvárosi házak felújítása, miért nem folytatódik? - talán magánkézbe kerültek időközben az értékes ingatlanok?”
 • 47. verembele 2012. szeptember 26. 15:29
  „Tisztelettel:
  45.knifemaster
  Bocsi, hogy téged szólítalak meg, de ez az orbitális gyógyszer "46.Demalgon" ráhatott idegvégződésemre.
  Többen érintettek vagyunk.
  Nem értem mit is akar, vagy mond...
  Nem kívánok senki szoknyája mögé bújni, de nagyon megbántani se szeretném.....ezt az Úriembert (szalonképes)
  Barkaszkát is <moderálva>ja rendesen..."Ő"-t meg nem értem, miért nem csap oda.
  Üdv:”
 • 46. Demalgon 2012. szeptember 26. 15:03
  „Felesleges próbálkozni. 44-es ... ha a tények érvek, és ezt hülyeségnek álcázod pusztán csak lapítasz, mint illatos a fűben, mert a helybeli laposaik a városvezetés eme <moderálva>ával, vagyis sarával sose mernek szembesülni. 45-ös, ha meg nem tudod, akkor betelepült vagy, sajnálom. Majd felhomályosítanak.”
 • 45. knifemaster 2012. szeptember 25. 22:22
  „41. Demalgon 2012.09.24. 09:22
  Szóval megmagyaráznád,hogy én mit tudok és mit nem?
  Szánalmas kibúvó...:D
  De még mindig nem lettem okosabb...”
 • 44. verembele 2012. szeptember 25. 15:54
  „Tisztelettel:
  43.Demalgon
  Néked már csak egy mondatot kívánok írni...
  Ha elfogynak az érvek, jönnek a hülyeségek..
  Üdv.”
 • 43. Demalgon 2012. szeptember 24. 09:27
  „verem, a szerencsétlen te vagy, ha azt hiszed, hogy csak a helybéliek ismerik ennek a szónak a jelentését, ami már évek óta fenn áll. Szinte alig van olyan ebben a megyében, aki ne tudna a két megyei jogú város között nem ok nélkül feszülő ellentétről, és arról, hogy a győrieket miért becézik laposinak. A legviccesebb az volt, amikor egy csornai sértődött meg ezen, csak azért, mert győri cégnél kezdett el dolgozni :)”
 • 42. Demalgon 2012. szeptember 24. 09:24
  „barkaszkám múltkor megmutattad ostobaságod teljes mértékben, hiába próbálsz most itt jópofiskodni, kétszer beégtél és csúnyán idegfrászt kaptál. Ja vagy ez már annak a jele, hogy megzakkantál? Akkor bocsánat, nem akartam a betegségedbeli gyógyulási, vagy leépülési folyamatod megzavarni, amit a rokonaid terhe rótt rád. Tud a családod nem lehet megválasztani, részvétem.”
 • 41. Demalgon 2012. szeptember 24. 09:22
  „ha győri vagy akkor tudod, ha győri vagy és nem tudod, akkor egyszerűen csak nem akarsz róla tudni. A hülye is tudja, hogy győrnek miért lapos(i) a beceneve, és lesz is mindig. Olyan mint az ország vajdája ...”
 • 40. knifemaster 2012. szeptember 23. 07:27
  „28. Demalgon 2012.09.21. 22:05
  Kik azok a laposiak?
  Tudtom szerint nem vagyok a megyébe bevándorló család sarja,mégsem tudok arról amit itt regélsz.
  Lehet,hogy kettőnk közül te ültél a tűz mellett?”
 • 39. KissAlf 2012. szeptember 22. 13:25
  „ahol politika van ott a tisztesség elvész! mondva csinált vagyon nyilatkozatok, én a rokonok vagyonát is megvizsgálnám, az összes önkormányzati munkát amiket kiszerveznek felbarátoknak:)
  Új, színház , új cirkusz van a városban röhöghet a győri, van kin!!!”
 • 38. verembele 2012. szeptember 22. 12:47
  „Tisztelettel:
  Olyan döntés/állam/ a földön soha az életben (míg ember kormányoz) nem lesz, hogy az mindenkinek tetszen.
  Tehát most szidjuk a balt, két év múlva merjük szidni a jobbot..ÉS..hova kerülünk? Nem vagyok nagy Isten félő, de
  érzem, hogy valami BORZALOM következik. Nézzetek körül: Mindenki haragszik Mindenkire megint...Miért?
  A Biblia szerint kis időre elengedik a Sátánt...és közöttünk sétál..EZ MINDENNAP IGAZ.
  Üdv.”
 • 37. AntiFricc 2012. szeptember 22. 12:11
  „Bozsónak Pinnyéden van telke? Vagy miért lett most ez ennyire fontos neki?”
 • 36. yenkiman 2012. szeptember 22. 11:33
  „Ebben a városban is az van ami az egész országban "diktatúra".Lásd Duna kapu tér Széchenyi tér!Amit az előző polgármesterek elő készítettek azzal nem kellene dicsekedni.”
 • 35. piroskaésabarkasz 2012. szeptember 22. 08:57
  „29.Demalgon.Ne hagyd abba!!Jobb ez mint a vicc rovat!!!-))))))))))) (ja és kérdezze meg,kezelőorvosát és gyógyszerészét)Rád van írva!!!”
 • 34. verembele 2012. szeptember 22. 08:50
  „Tisztelettel:
  29.Demalgon 2012.09.21. 22:08
  Miket nem mondol....
  Ezt csak akkor tudhatod, ha te is köztünk voltál...
  Te SZERENCSÉTLEN...
  Üdv.”
 • 33. bazsifekete 2012. szeptember 22. 08:31
  „Miért van kommentre lehetőség, ha nem teszik közzé?”
 • 32. Sziget 2012. szeptember 22. 08:06
  „Hogy fel lehessen majd hajtani az új hídra, meg kellene szüntetni az újvárosi és szigeti szemétdombokat. Van rá öt év.”
 • 31. révfaluiszúnyog 2012. szeptember 22. 06:38
  „Hiányolom a vitából, hogy a közgyűlésen senki sem tett javaslatot a Batthyány téri rém, alias Hüvely Matyi karóba húzásának időpontjára.”
 • 30. Vale 2012. szeptember 21. 23:14
  „Jéé Győrnek új Színháza van! Úgy hívják Közgyűlés! Egy vicc ez az egész!..”
 • 29. Demalgon 2012. szeptember 21. 22:08
  „amúgy verembele, azt hiszem tudod jól miért vagytok laposiak, szegény barkasz nem ok nélkül ugrándozik mindig, mert ő pont abból a fajtából és vérből származik és nem tetszenek neki a ..... hogy hívjátok barkasz? gádzsók?

  Amúgy nyugodtan bevallhatod, hogy a rokonaid lopták el 2010 májusában a győrből móvár felé kivezető sínek mellett cirka 10 km-en keresztül a kábelt. Sokan akarták a fejedet akkor”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágot és létrát lopott a hajléktalan egy győri templomból

A 46 éves hajléktalan a templomban található kegyhelyekről virágokat szedett össze. Tovább olvasom