Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bokáig ér a víz a nádorvárosi köztemető kriptájában - fotók!

Mindent elmond a kialakult helyzetről: esős időben csak raklapokon keresztül kereshetik fel elhunyt szeretteiket a családtagok.

"Mostanra már erősen méltatlannak érezzük szeretteink nyughelyeként"

"Havonta egyszer ellátogatok a Nádorvárosi Köztemetőbe. Évek óta figyelem a templom melletti kripta állagának romlását, de azt hiszem, hogy mostanra már erősen méltatlannak érezzük szeretteink nyughelyeként.

A fal potyog, a padló mállik és ilyen esős időkben az alsó részbe le sem lehet jutni a bokáig érő víz miatt. Nem vagyok szakember, nem tudom, mit lehetne tenni, egyszerűen csak elkeserít a látvány" - mondta neve elhallgatását kérő Olvasónk.


Bokáig ér a víz a nádorvárosi köztemető kriptájában - fotók: Tudósító

Az elhunytakhoz családtagjaik raklapok segítségével tudnak eljutni

A látványhoz csak annyit tennénk hozzá: a víz valóban több centi magasan áll a kriptában, miközben az elhunytakhoz családtagjaik raklapok segítségével tudnak eljutni.

Az egyik raklap nem is bírta a gyűrődést: összetörött a gyakori használattól.


Galéria kép

Győr-Szol: a probléma hosszútávon megoldódhat

"A Nádorvárosi köztemetőben a kripta állapota előttünk is ismert" - kezdte a kisalfold.hu megkeresésére Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője.

"Mivel a kripta a talajszint alatt helyezkedik el, a víz csapadékos időjárás esetén beszivárog. A Győr-Szol Zrt. és az önkormányzat minden évben jelentős összeget szán a temetői létesítmények állagmegóvására és fejlesztésére. Az említett keret terhére tervezzük a szóban forgó sírhely felületkezeléses javítását idén.

Ennek köszönhetően a probléma hosszútávon megoldódhat. A kivitelezés az anyagi forrás biztosítása után kezdődhet el" - zárta szavait Ozsvárt Tamás. Ennek tükrében remélhetőleg még idén közölhetünk képgalériát arról, hogy a raklapok eltűntek a kriptából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint melyik a megye legjobb romkocsmája? Szavazzon!

Gázfröccs, Fecske, Csillag, TeráPia, Éjjeli Műszak - hallott már ezekről a kocsmákról? Cikkünk után irány sörözni a legszimpatikusabb helyi romkocsmába! Tovább olvasom