Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Billencsáradat a falu főutcáján

Aggódnak a Petőfi utcában és környékén lakók, hogy a 85-ös főút enesei elkerülőszakaszának építésével együtt járó, nagy sebességű teherautó-forgalom az úttesten kívül házaikban is kárt okozhat.

Az időjárás egyelőre csak az úgynevezett depózást engedi, ennek ellenére nem csökkent a 85-ös főút enesei elkerülőszakaszának építésével együtt járó sürgő-forgó teherautó-forgalom.

Szerkesztőségünkbe számos jelzés érkezett Eneséről azzal kapcsolatban, hogy a kivitelező cég óriási billencsei nem éppen a lakott területen megengedett sebességgel hajtanak át a főutcán.

A Petőfi utcában és annak környékén élőknek amiatt is fáj (gyakran szó szerint is) a fejük, hogy a ˝folyamatos rázkódás, dübörgés˝ nemcsak az úttestet, hanem a házakat is károsítani fogja. A szinte reggeltől estig tartó forgalom miatt az utcában lévő általános iskolában is aggódnak: balesettől féltik diákjaikat. Annál is inkább, mivel reggel és délután az építkezésen dolgozó billentős teherautókon kívül a gyerekekért érkező szülők autói, két önkormányzati busz és számos, az óvodába, iskolába gyalog és kerékpárral érkező gyerek és szülő is növeli a ˝közlekedési káoszt˝.

Enesén a Petőfi utcában és a környékén élőknek amiatt (is) fáj a fejük, hogy a ˝folyamatos rázkódás, dübörgés˝ nemcsak az úttestet, hanem a házakat is károsítani fogja. Fotó: H. Baranyai Edina
Enesén a Petőfi utcában és a környékén élőknek amiatt (is) fáj a fejük, hogy a ˝folyamatos rázkódás, dübörgés˝ nemcsak az úttestet, hanem a házakat is károsítani fogja. Fotó: H. Baranyai Edina

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) illetékese elmondta: a Petőfi utcát, amely az országos közúthálózat része, a Tétet Lébénnyel összekötő 8417-es közút, valóban használják a Magyar Közút Kht. engedélyével az északi csomópont megközelítéséhez. A kivitelezőnek a szállítások előtt fel kellett mérni a szállítóút állapotát, és ha abban a teherautó-forgalom miatt károk keletkeznek, azokat nekik kell orvosolniuk. A NIF illetékese tudatta: az építkezéshez jelenleg esetenként, lehetőség szerint üresen használhatják szállító útvonalként a Petőfi utcát. Az már más kérdés, hogy mindezt a lakosságot érintő legkisebb kellemetlenséggel, nyugalmát zavaró legkisebb zajjal és – a balesetek megelőzése miatt – a lakott területen megengedett sebességgel kell megoldania a kivitelezőnek. A NIF illetékese az eneseiek megértését, türelmét kéri, és ígéretet tett arra: felhívja a kivitelező cég figyelmét a lakossági jelzésekre, és felszólítja, hogy az érintett útvonalat a közlekedési szabályok betartásával használják ezután.

Olvasóink írták

  • 1. solyomszem 2010. február 05. 18:29
    „mire kész az elkerülő minden tönkre megy,ez van mindenhol.az nkh munkatársai kaszálhatnának a tengelysúlyméréssel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalodni kezdett a falu

Felpéc - Az elmúlt tíz évben tíz százalékkal emelkedett a lakosság lélekszáma az addig elöregedőnek… Tovább olvasom