Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Bezárhatták a szeméttelepet Börcsön

Májusban elkezdődhet és nyáron elkészülhet a faluközpontban lévő buszmegálló és a buszforduló felújítása.

A közösségi közlekedés fejlesztésére kiírt pályázaton több településsel együtt nyert támogatást erre a célra a község.

A Börcsöt érintő beruházás mintegy kilencmillió forintos, aminek tíz százalékát önrészként kell biztosítania az önkormányzatnak. Emellett jelenleg az jelent jelentős változást a település életében Rácz Róbert polgármester tájékoztatása alapján, hogy nemrégiben elkészült a hulladékudvar.

Jelentős változásnak tartja Rácz Róbert polgármester, hogy hulladékudvart alakítottak ki a faluban és hamarosan felújíthatják a régi buszmegállót.
Jelentős változásnak tartja Rácz Róbert polgármester, hogy hulladékudvart alakítottak ki a faluban és hamarosan felújíthatják a régi buszmegállót.

A faluvezető örül annak, hogy náluk is sikerült kialakítani a szemét rendezett, különválogatott tárolását biztosító helyet. Így bezárhatták a falu határában lévő szemétlerakót, amit remélhetőleg hamarosan rekultiválni is sikerül pályázati támogatás révén.

Rácz Róbert polgármester
Rácz Róbert polgármester

– Igaz, még meg kell szokniuk a lakosoknak – és ez még fél-egy évig is eltarthat –, de a hulladékudvarban ingyenesen elhelyezhetik, folyamatosan leadhatják az építési törmeléket – havonta egy köbmétert –, az autógumit, a kidobott bútort, a használt akkumulátort, az autóból leengedett olajat, a sütőolajat is, a fanyesedéket, a nagyobb műanyag holmit. Mindazt, amivel máskor a lomtalanításig kellett várni – mondta el Rácz Róbert, aki bízik abban, hogy egyre többen rutinosan és előírásszerűen használják ki ezt a lehetőséget és hamarosan egyszerű megoldásnak fogják tartani. Úgy véli, több háznál érdemes lesz a komposztálásba is beletanulni, főleg ahol lenyírt fű jelentősebb mennyiségben keletkezik. A szelektív gyűjtősziget konténereit – ahova üveget, műanyag palackot, papírt dobhatnak a helyiek – sikerült a falu központjában úgy elhelyezni, hogy ne rontsa az összképet és ne zavarjon senkit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei önkormányzat: kevesebb bűncselekmény a megyében

Fele annyi rablás történt január eleje és március vége között a megyében, mint 2009 azonos… Tovább olvasom