Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Betakarta a megyét a hó: már 16 cm esett

Sok hó esett csütörtökön, de este már gyengül a havazás. A főutak többnyire tiszták.


Hol akadt el a havazásban? Küldjön fotót, infót!Az utakat tisztítják, előbb a főutakon járnak a gépek, a mellékutakra csak ezek után jutnak el. Minden út -nehezen ugyan- de járható, minden

Buszok: késnek a helyi, helyközi és távolsági járatok is

A Kisalföld Volán helyközi járatai 20-30 perces késéssel közlekednek Győr környékén. Sopronban valamivel jobb a helyzet, itt 5-10 perces késésekre kell számítani.
A helyi járatok a hajnali, reggeli órákban a havazás ellenére minimális késéssel érkeztek a megállókba, a nagyobb forgalom miatt ez az idő hosszabb lett.
A távolsági buszok az útvonaltól függően érhetnek később a célállomáshoz. A pécsi járat már Székesfehérvárra is 25 perccel később ért.
buszjárat menetrend szerint elindult, a helyi és helyközi buszközlekedésben azonban néhány perces késésekre számíthatunk.

Az Észak-Dunántúli Regionális Főmérnökség Diszpécserszolgálatától azt az információt kaptuk, hogy a közlekedésben fennakadásokról, balesetekről  továbbra sem kaptak jelentést.

Hajnali 2 órától a régióban 95 gép -sózás, takarítás- dolgozik az utakon. Győr-Moson-Sopron megyében 26 géppel kezdték meg a takarítást.

A megyében 16 órakor már csak gyengén-közepesen havazik. A hőmérséklet jelenleg Győr-Péren -4,0 fok, Sopronban -6.7 fok. A hóréteg Sopronban 12.40-kor 16 cm volt, ebből  7 cm a friss hó. Várhatóan északkelet felől fokozatosan szűnik a csapadék.

18:40-kor Sopronban 24 cm, Péren 13 cm a hóréteg. Sopronban még gyengén havazik, ám a csapadék intenzitása folyamatosan gyengül. A hőmérséklet Sopronban -7.1 fok, Péren -6.6.


M1-es autópálya

Az M1-es autópálya Győr-Budapest közötti szakasza sónedves, de hótól mentes. Tiszta útburkolaton lehet közlekedni- tájékoztatta a kisalfold.hu-t a Komáromi Autópályamérnökség diszpécsere.

A Lébényi mérnökség informásiói szerint a Hegyeshalom-Győr közötti szakasz sónedves, néhol enyhén latyakos. Egyes részeken a leállósáv havas. A pálya takarításán 6-7 gép dolgozik folymatosan. Balesetről nem érkezett jelentés.

Győr

A Győri Kommunális Szolgáltatótól kapott információk szerint a város útjait 30 gép takarítja, sózza. A busz várók hómentesítésére 6 munkagép jut. A járdákat Győrben 30 munkatársuk tisztítja. A hóekék, sózó autók addig járják végig többször az útvonalaikat, amíg tart a havazás.
Balesetről, nagyobb fennakadásről nem kaptak jelentést.

Sopron

Az elmúlt éjszaka néhány centiméter hó hullott Sopronban és a város környékén.  A közutak viszonylag jól járhatók. Kollégánk 14-15 óra között járt a 84-es és 85-ös utakon. Itt a hó nem esik, az aszfaltot letakarították.
17 óra után már alig szállingózik Sopron környékén. A 85-ös főút és a Sopron környéki mellékutak is jól járhatók.


Sopronban is szükség van a hólapátra.
Sopronban is szükség van a hólapátra.Rábaköz

A 85-ös úton kisebb hóátfúvások nehezítik a közlekedés Veszkény és Kapuvár között, illetve Farád térségében, az út egyébként havas, csúszós, de negyvennel járható. Egy hótolóval találkoztunk. A két kisváros, Csorna és Kapuvár útjain letaposott havon járnak az autók, a hóláncot feltenni sem volna túlzás.

Mosonmagyaróvár

Lébény térségében 10 óra körül leállt a Mosonmagyaróvár felé vezető autópálya forgalma, de információink szerint már újraindult a
közlekedés. Mosonmagyaróvár útjai havasak de járhatók, hótólót is láttunk már. A Tóköz útjain jobb, ha nem közlekednek, ha menni kell, válasszák inkább a főbb közlekedési útvonalakat, akkor is, ha ez kerülővel jár.

Csorna

Csornán a főutakat rendszeresen takarítják a közútkezelő gépei. A mellékutak havasak, de járhatóak. A Rábaköz mellékútjain is folyamatosan dolgoznak a hótolók, sózók. A közútkezelő munkagépével Enese és Mérges között találkozott, azaz a mellékutakra is odafigyelnek a cég illetékesei.

Csornán folyamatosan takarítják az utakat.
Csornán folyamatosan takarítják az utakat.A közlekedés lassú, de fennakadás nincs.
A közlekedés lassú, de fennakadás nincs.

Veszprém megye: Még a hókortó is elakadt

Az országos hóhelyzet:


Jelentősen lelassult a közlekedés a havazás miatt csütörtök reggel; a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat, a csapadékos helyeken a fő- és mellékutak mindenütt havasak, latyakosak - közölte az Útinform az MTI-vel.

A közlemény szerint a Dunántúl délnyugati részén az országhatár mentén és az Északi-középhegységben nincs csapadék, máshol viszont mindenütt havazik, vagy szállingózik a hó. A hajnal óta lehullott hóréteg vastagsága 2-5 centiméter között változik.

Az M0-s és az M9-es autóút, valamint az M1-es, az M5-ös és az M6-os autópálya teljes szakaszán, az M3-ason Budapest és Kál között, az M7-es autópályán pedig a fővárostól a Balatonig változó intenzitással havazik. A pályák burkolata többnyire havas, hókásás, vagy latyakos, vagy a korábbi sózás nyomán sónedves.

A Balaton nyugati medencéjében és a Dunántúl északi részén korlátozottak a látási viszonyok. Néhol csak 100- 200 méterre lehet ellátni. Vas megyében és Edelény térségében közepes erősségű a szél. Máshol szélcsend van, így hóátfúvásokra nem kell számítani. Járhatatlan út, megközelíthetetlen település nincs.

Schilling Zsolt, a Fővinform ügyeletese az MTI-nek elmondta: a fővárosban semmilyen fennakadás. Minden BKV-járat közlekedik, folyamatosan tisztítják az utakat. A mellékutcák még havasak, de mindenütt lehet közlekedni.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. Mankapunka 2010. január 22. 01:43
  „Ez egy vasárnap reggel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 89. Mankapunka 2010. január 21. 22:43
  „pancser Ha nem tartja a tempót akkor hamar betud előzni a pót.
  Amúgy a pályán ilyen időben sokkal egyszerűbb Több 10 tonnával közlekedni,mert van ami a pályához nyomjon,és kipréseli a havat a kerekek alól,és majdnem auz aszfalton megy.Egy kis fizika,hogy mikor összenyomsz valamit,akkor hő is keletkezik.”
 • 88. Mankapunka 2010. január 21. 22:39
  „horiatti Akikre a srácok azt írták,hogy nem balek,valószínűbb azért ,hogy (új téli gumi( volt rajta,de legfőképpen a lendület és a megfelelően megválasztott sebességfokozat,akik jöttek felfelé.
  De akik lefelé mentek azzal a lendülettel,biztos nem kanyartak volna be balra,ahol volt a terelősziget.
  Azoknál az volt a baj,hogy satuféket használtak,és így a tapadás egyenlő a 0-val.De csak ha raksz egy egyest,és hagyod alapjáraton,akkor picit forognak a kerekek és van egy minimális tapadás,ezért érdemes télen a kereszteződés előtt használni a visszakapcsolgatást.
  Ott is Sprinteres gyerek tudta,hogyha nem tartja a lendületet,akkor ő is csúszik a padka felé.
  Azért jeges volt már az út,nem ahogy a feltöltő írta.

  Ajánlom mindenkinek a 40-nél a "négyest" ilyen csúszós úton,mert akkor a motornak jól lehet adagolni a nyomatékot.”
 • 87. horiatti 2010. január 21. 22:05
  „http://www.youtube.com/watch?v=Ezn6ZO99Qwc&feature=related érdemes megnézni :):):) itt jön ki mennyi nem odavaló van az utakon csak jó időben kevésbé jön elő”
 • 86. agihk 2010. január 21. 19:07
  „ha mindenki betartaná az ilyenkor sajnos kötelező elő nem írt szabályokat, HOGY BICIKLIVEL NEM KÖZLEKEDEK AZ ÚT KÖZEPÉN, mert ha jön egy kamion szembe, az utánam haladónak bizony gubancos lesz kielőzni, hogy biztonságban elmenjen... meg a sok barom aki megy 130-al és nem tartja be a követési távolságot, meg ne is soroljam... szóval nem lenne ezzel semmi gond, az utak járhatóak, csak 1-2 őrült ne száguldozna, meg ne előzne főleg BA!!! rendszámú kocsival. Pedig nekem is az van, de átkozom őket, mert egyesek annyira sietnek. Főleg a KÖDLÁMPA BE VAN KAPCVSOLVA. Az a lényeg.”
 • 85. pancser 2010. január 21. 18:33
  „Reggel még csak 5 cm esett, de 8 óra táján az abdai faluvégen állt a sor, Győr irányába! A pályán a kamionok 100 km/h -val száguldottak mint az állat, a hidak tele hókásával!”
 • 84. csajszi23 2010. január 21. 18:30
  „jah és nem szoktam így járni:)”
 • 83. laca123 2010. január 21. 17:46
  „hegyeshalomban KATASZTRÓFA.a délelötti mosonmagyaróvári utakról meg ne is tegyünk említést....erről ennyit....”
 • 82. bocikriszti 2010. január 21. 17:40
  „hogyne takarítanák Csornán. azért nem tudtam haladni mert néztem a szép tájat:(”
 • 81. csajszi23 2010. január 21. 16:12
  „úristen csak nem az a kék ami minden reggel révfaluba jön velem szembe?:)”
 • 80. Mankapunka 2010. január 21. 16:03
  „Csaj,amit művel a Tesco-s kúton,az valami fenomenális.
  Én még nem próbáltam soha egyszerre mind a kettőt tankolni. Mondjuk jó messze állt meg a "padkától.Csak mert mondta a kutas bent anno,hogy van amelyik töltőt nem lehet teljesen kihúzni.”
 • 79. csajszi23 2010. január 21. 15:58
  „Nem, királykék( vagyis adriakék)”
 • 78. csajszi23 2010. január 21. 15:57
  „ez úgyanaz mint a dagadt nős video:)

  Megnyugtatlak drága, én 1ből szoktam elindulni, de CSAK elindulni:)”
 • 77. Mankapunka 2010. január 21. 15:56
  „Szürkészöld, anno,a régi forgalmiba az volt írva. Neked ez a pisztácia színű Altod van?????”
 • 76. csajszi23 2010. január 21. 15:51
  „jaja emlékszem rá!
  De azért nem mindig a suzukisok:)
  AMúgy milyen kocsival közlekedsz?(azokat kerüljem):)”
 • 75. Mankapunka 2010. január 21. 15:44
  „Nem találom azt a régi vidót,amelyikben még 2000 környékén szólnak egy sedan kék suzukisnak,hogy ne hajtson tovább,mert a vízvezetéktörés miatt nagy árok keletkezett,amit víztől nem látott,és belehajtott.
  Hát az nagyon nagy.”
 • 74. csajszi23 2010. január 21. 15:40
  „Mankapunka!
  Nem szoktam, így tankolni:)
  Tudod ami nem megy azt nem kell erőltetni:)”
 • 73. csajszi23 2010. január 21. 15:37
  „jók a videók, de akkor is vannak jó suzukisok igenis!
  Pl én:)
  AQMúgy nekem is volt esetem, amikor megállapítottam, hogy az ilyen hülyék miatt( 30al mentünk száraz úton) szólnak le minket:(”
 • 72. csajszi23 2010. január 21. 15:35
  „Mankapunka!

  Úristen akkor veszélybe vagy:) Kisbácsa felé én is járok, minden nap:)”
 • 71. elemér 2010. január 21. 15:29
  „Nekem tetcik a hó, messziröl a T.V.-n.”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duray: megfélemlítés a szlovák nyelvtörvény célja

A megfélemlítés a pozsonyi parlament által tavaly elfogadott nyelvtörvény legfőbb célja - mondta csütörtökön Győrben a Magyar Koalíció Pártja stratégiai alelnöke. Tovább olvasom