Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Beszakadt autópálya: folyamatosan bedugul az 1-es főút Gönyű térségében

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tájékoztatása szerint 24-28 órán belül járható lesz az M1-es autósztráda egyik pályája.


21 óra 09 perc - Nagy a feszültség az autósokban, egyre több a műszaki hibás jármű az 1-es főúton

Az 1-es főúton egyre több a műszaki hibás jármű, számos kocsi hűtővize felforrt, más autókból kifogyott az üzemanyag, a GPS tájékoztatása miatt elbizonytalanodó autósok az út közepén megállnak, a félreálló kamionok a padkán megsüllyednek, mindez súlyosbítja a helyzetet - mondta Perjámosi István alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályvezetője.

Az alezredes szerint fokozza az autósok feszültségét az esti órák hulló eső, amely hátráltatja az M1-esen zajló helyreállítási munkálatokat is.

A munkálatok jelenlegi állása szerint péntek reggel Hegyeshalom felé két sávban megindulhat a forgalom - mondta az alezredes. Hozzátette: ha így alakul a helyzet, az könnyebbséget jelent majd a Budapest felé autózóknak is, mert a jelenleginél jóval kisebb szembeforgalommal kell számolniuk.

A délután folyamán két személygépkocsi koccant az 1-es főúton, személyi sérülés azonban nem történt.

20 óra 05 perc - Hol az egyik, hol a másik sáv dugul be az 1-es főúton Gönyűn 

Ezekben a pillanatokban Győr irányába gyakorlatilag teljesen bedugult a forgalom az 1-es főúton Gönyű területén, igaz, a kisalföldi megyeszékhely felé szakaszosan halad a kocsisor.

Tudósítónk szerint az 1-es főútnak ezen szakaszán szinte percenként változik a helyzet (értsd: hol az egyik, hol a másik sáv dugul be), az viszont biztos, hogy még mindig komoly torlódásokra kell számítani az 1-esen.

Dugó az 1-es főúton Gönyű térségében. Fotók: Lakatos Attila

Információink szerint Győr és Budapest között az átlagosnak mondható 1,5-2 óra helyett legalább 4-5 óra menetidővel kell számolni.

Gönyűn a forgalom erősségéről mindent elmond, hogy reggel és délután 3-4 óra körül a polgárőrök segítik a gyalogosok átkelését.


17 óra 29 perc - A Volánbusz pénteken még nem indít járatokat Győrbe

A Volánbusz arról adott tájékoztatást, hogy az M1-es sztrádán folyó munkálatok miatt pénteken nem indít járatot Győrbe, azonban a MÁV-Start Zrt. Budapest és Győr között elfogadja az érvényes Volán-bérleteket. A Volánbusz nemzetközi járatai jelentős késéssel közlekednek.

16 óra 56 perc - Rendőrségi információk az utakról


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométerszelvénynél a 19-es útra irányítják.

Az autópálya lezárása miatt a kijelölt terelőúton csak araszolva lehet közlekedni Győr és Komárom között. A hatóságok már a határátkelőknél figyelmeztetik az autósokat a forgalmi nehézségekre, illetve a lezárt útszakaszokra.

15 óra 3 perc - 24-28 órán belül járható lesz az M1-es autósztráda egyik pályája  

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tájékoztatása szerint 24-28 órán belül járható lesz az M1-es autósztráda egyik pályája - közölte Kóthay László, az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) csütörtöki ülése után az MTI-vel.

Az ülésén beszámolót hallgattak meg az M1-es autópálya burkolatának beszakadásával összefüggésben kialakult helyzetről.

Az ÁAK a 2x2 sávos út egyik pályáját 24-28 órán belül ideiglenes műszaki megoldással olyan állapotba hozza, hogy sebességkorlátozással ugyan, de lehessen rajta közlekedni - mondta.

Szerda délelőtt a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt rendeltek el teljes útzárat az M1-es sztrádán Győr és Bőny között. A víz alámosta az egyik hidat és az utat, ennek következtében az út két sáv szélességben beomlott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométerszelvénynél a 19-es útra irányítják.

Az autópálya lezárása miatt a kijelölt terelőúton csak araszolva lehet közlekedni Győr és Komárom között.

14.50 - Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tájékoztatása szerint 24-28 órán belül járható lesz az M1-es autósztráda egyik pályája - közölte Kóthay László, az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) csütörtöki ülését követően az MTI-vel.

Az ülésén meghallgattak egy beszámolót az M1-es autópálya burkolatának beszakadásával összefüggésben kialakult helyzetről.

Az ÁAK a 2x2 sávos út egyik pályáját 24-28 órán belül ideiglenes műszaki megoldással olyan állapotba hozza, hogy sebességkorlátozással ugyan, de lehessen rajta közlekedni - mondta.

11.55 - Szombaton ideiglenesen megnyílhat Győrnél az M1-es sztráda

Szombat délelőtt már járható lesz a sztráda mindkét irányban. Folyamatosan dolgoznak az M1-es autópálya szerdán beszakadt részén a szakemberek.

A szerdán 4-5 méter hosszan beomlott útszakaszt már feltöltötték és leaszfaltozták a Győr felé vezető pályán, s most a Budapest felé vezető oldalon dolgoznak a szakemberek - mondta Winkler-Virág András.

Hozzátette: a Győrbe utazóknak azt javasolják, hogy menjenek az M7-esen Székesfehérvárig, majd tovább Veszprém felé kerülve a 82-es főúton közelítsék meg a Rába-parti várost.

Az autópályát Komáromtól Győrszentivánig mintegy 22 kilométeren kell kikerülni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométerszelvénynél a 19-es útra irányítják.

10.15 - Winkler-Virág András, az állami autópálya kezelő szóvivője kérdésünkre megerősítette, az út Győr felé vezető oldalát aszfalt burkolattal látták el.

A másik irányban még dolgoznak a szakemberek a műtárgyon. Itt a munkálatok várhatóan szombatig tartanak.

A szóvívő szerint szombaton délelőtt mindkét irányban ismét használható lesz a sztráda. "Azért lenne fontos, hogy a hétvégén már üzemeljen az autópálya, mert az ünnepek ideje alatt megduplázódik a forgalom" - fogalmazott Winkler-Virág András.

8.25 - Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint a beszakadt részt előbb több helyen bontották tovább, majd, ahogy a felvételeinken látszik, feltöltötték, s már ismét aszfalt borítja az utat.

A szerdán keletkezett lyuk felett tehát már ismét aszfalt van, elvileg pénteken megindulhat a forgalom a Budapestről Győr felé vezető oldalon.

A Budapest felé vezető oldalon is dolgoznak a szakemberek, a tervek szerint az ünnepekre már mindkét irányban járható lesz a sztráda.

Beszakadt autópálya - Javítják az M1-est - Fotó: Tóth Gyula

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. zotya975 2010. május 22. 10:28
  „"73. qqqqq 2010.05.21. 01:07
  Esetleg a Likócson állomásozó Honvédség nem tudott volna az átszakadás főlé dobni 1 hídat???"
  Ugye ezt nem komolyan kérdezted? Akkor már miért nem ugratót akarsz építeni, vagy daruval átemelni a lyuk felett a kocsikat, kamionokat? Amúgy mennyiben segítene az, ha egy sávon 5-el át tudnak araszolni a járművek egy pontonhídon?”
 • 77. hunlaprovo 2010. május 21. 13:15
  „Gönyütől Komáromig áll a dugó, a Pünkösdre hazatérő osztrák vendégmunkások és német rendszámú külhoni magyarok, bolgár, román mindenféle rendszámmal és rengeteg kamion a türelmetlen előzgetők miatt mindkét sáv is néha bedugul a haladás szinte semmi.Győrből a 14-en érdemes átmenni Nagymegyer felé felé és Párkánynál vissza Esztergomnak.05.14 13 órakor...”
 • 76. bojtár 2010. május 21. 10:53
  „HOL volt a katonaság,hol volt a katasztrófavédelem emberei mert aki a saját falujába nem fogot össze annak ha a kormányon múlna mégnagyobb kára lenne ellenben ennek a majom köztörvényes bűnöző pintér "miniszternek" aki 6 szirénázó rendőrautó kiséretével páncélozott autóba halikopter kiséretével úgy száguldtak át 130km/h sebességgel a tömeg között,hogy esélye se lett volna egy embernek ,hogy megáljon.Egyszerűen felháborító mit meg nem engednek maguknak se embere se állatra nincsenek tekintettel aztán estem megfeszítenek a médiában és osztják az észt,hát igen kéremszépen ezért az ilyen emberek miatt tart ez az ország ott ahol tart.”
 • 75. feri969 2010. május 21. 09:13
  „Én a havária kezdetén, szerdán délután indultam 4 órakor indultam kocsival Bp-ről és 21.30-ra haza is értem Győrbe.
  A rádiót hallgattam, de nem gondoltam ekkora balhéra. Az M1-en magyarul ki volt írva a: 31-km múlva leterelés a pályáról a 13-as út, 1-es út felé. Eközben a pályán 130-cal ment mindkét sáv forgalma. Ebből balhé lesz, de mire felocsódtam volna elhagytam a tatai lehajtót, nem volt más lehetőségem, beálltam a komáromi sorba. 2,5 óra alatt 5 km-t araszoltunk, amikor visszafordultam és +70km-rel abszolváltam a már említett Kisbér-Lázi kerülőt.
  Kurva nagy fejetlenség volt, hiszen 95% papír térkép nélkül autózik, vagy GPS van, vagy semmi.
  A Kossuth rádió hülyeséget beszélt, az útinform telefonos ügyelete nem vette fel, az automata valótlanságot mondott. Szerencsétlen külföldieket senki sem tájékoztatta.
  Szembe jött egy bécsi rendszámú autó, aki átért a dugón és megállt egy másik osztrák autó mellett és valamit beszéltek, utána az osztrákok mefordultak és indultak delre a 13-ason. Na én is ekkor fordultam vissza Kisbér felé.
  Káosz volt, az illetékes elvtérsak messze alulmúlták önmagukat.”
 • 74. zotya975 2010. május 21. 05:05
  „Bezony, ha Bősnél átjössz az erőmű töltésén az még Szlovákia. Átmész Vámosnál, Medvénél dobsz egy jobb kanyart, vagy elmész Nagymegyerig, és tott fordulsz jobbra csak addíg kicsit rázós az út.”
 • 73. qqqqq 2010. május 21. 01:07
  „Esetleg a Likócson állomásozó Honvédség nem tudott volna az átszakadás főlé dobni 1 hídat???”
 • 72. HarconaMarcos 2010. május 20. 23:42
  „AZS, igen, azért elég nagy kerülő, de ahogy alakulnak a dolgok lehet hogy célszerű lesz megismerni a környező országok útjait, ha egyik magyar városból a másikba szeretnél eljutni. :-)”
 • 71. polgar79 2010. május 20. 23:14
  „Nem engednek kamiont a Nagyszentjánosi kőhídra mert meg van repedve.Nem tudom hova terelik őket de egy darabbal sem találkoztunk.”
 • 70. hard 2010. május 20. 23:04
  „Én a BP győrt mengjártam 2ó20 perc alatt. Bicskénél le, majd el a 81-re, onnét kisbérnél át 82-esre. Néhol észnél kellett lenni és jó ritmusérzékkel megelőzni pár kamiont, de nem volt vészes. Bicske és a 81-es közt egész jó kis kanyargós dombos út van, élvezetes, forgalommentes. 82-re volt nagyobb idő kifordulni. Jah és szembe nagyobb volt a forgalom.”
 • 69. AZS 2010. május 20. 22:58
  „re: 65.
  Ja, látom már, Rajka fölött át lehet jutni a sziget csúcsára. Megint tanultam valamit ;-)”
 • 68. Mankapunka 2010. május 20. 22:58
  „67.

  De meddig???!!!!”
 • 67. polgar79 2010. május 20. 22:56
  „Győr Gönyű tökéletesen járható”
 • 66. AZS 2010. május 20. 22:51
  „Amúgy én holnap délelőtt indulok Bp.-ről Győrbe, eleve Párkány-Nagymegyer felé indulok...”
 • 65. AZS 2010. május 20. 22:48
  „HarconaMarcos, Gabcikovonál hol lehetne átmenni? Tudtommal a gáton csak a szigetre van híd, de az még mindig Szlovákia.”
 • 64. enzso 2010. május 20. 21:58
  „Köszönöm a seitséget!!!!”
 • 63. Mankapunka 2010. május 20. 21:54
  „Korrekt,amit Harcona ír.”
 • 62. HarconaMarcos 2010. május 20. 21:42
  „Enzso, én a szlovákiai 63-as utat ajánlom Esztergomig, és ott vissza. Mosonmagyaróvárról jöhetsz Győr felé, és itt Medvénél átmenni a Dunán, de az is lehet, hogy Gabcikovo felé is át tudsz menni. (Szerintem Medve az egyszerűbb.)
  A 63-as teljesen jól járható, normális minőségű út, és falu sincs rajta túl sok.
  Kattide:
  http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=dobog%C3%B3k%C5%91&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.681389,92.900391&ie=UTF8&hq=dobog%C3%B3k%C5%91&hnear=&radius=15000&ll=47.790094,18.156281&spn=0.54067,1.451569&z=10”
 • 61. Goldmund 2010. május 20. 21:34
  „Délután fél 6 körül kibicikliztem Likócs külső széléhez. Ott nagyon békés volt a helyzet. Rendőrök irányítottak, kis sor volt. Aki odaért, néhány perc várakozás után átjutott az 1-es és 19-es főutak találkozásán.

  Más.
  Nem vagyok nagy műszaki szaki, de meglep, hogy számos kocsi hűtővize felforrt az araszolgatás során. Ha 30 évvel ezelőtt Zsigulikkal történt volna ez, érteném, de mai "nyugati" autók is csak ennyit bírnak?
  Az meg, hogy kifogyott a benzin, egyszerűen röhejes. Mint ahogy az is, aki egy rendőri terelés után a GPS-re hagyatkozik (ami kétségbeesetten próbálja visszavezetni a lezárt útra.) :-))))”
 • 60. Primax 2010. május 20. 21:33
  „elemér !
  Kérlek, abba ne hagyjad a hozzászólásaidat, tényleg feldobja itt a hangulatot !
  Tudod : okos emberek is szoktak - néha - hülyéskedni, de fordítva sokkal izgalmasabb a dolog.
  És viccesebb is.”
 • 59. enzso 2010. május 20. 21:27
  „Had kérdezzelek meg Titeket hogy merre induljak Mosonmagyaróvárról szeretnék holnap eljutni Dobogókőre???
  Segítséget előre is Köszönöm:D”
78 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig küzdeni kell a szennyvízzel Győr környékén

A csatornák frontján is javul a helyzet, de még mindig előfordulhat, hogy emberi ürülék bugyog… Tovább olvasom