Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Bemutató órák a Móra-iskolában - Galéria

Az interaktív tábla tanórai használatának sokféleségét bemutató órákat tartottak a Móra Ferenc Általános és Középiskolában.

Egy 6. osztályos irodalom- és egy 11.-es angolóra során figyelhették meg érdeklődő győri pedagógusok a modern oktatástechnika lehetőségeit.

Az új eszköz használatával jobban motiválhatók a tanulók, mint a csak hagyományos óravezetés által kínált lehetőségekkel. Szívesen vesznek részt a munkában, örömmel használják a táblát, így nagyobb kedvvel szerepelnek társaik előtt.

A táblákhoz tartozó programok segítségével színes, érdekes feladatokat állítottak össze a mórás pedagógusok. A 6.-osok Toldit összefoglaló tanóráján játékos vetélkedőre került sor. Láthattunk stílusdominót, cselekménykirakót, a "Legyen ön is milliomos!" vetélkedő adaptált változatát is. A 11.-es angol nyelvtani ismereteket feldolgozó órán pedig azt tanulmányozhatták az angoltanárok, hogy a kissé szárazabb nyelvtani szerkezetek néhány érdekes – a tanulók hétköznapi élményeiből ismert – elemmel hogyan színesíthetők. Lehetőség nyílt interaktív feladatok megoldására is, ahol a tanulók nemcsak befogadóként, hanem aktívan vettek részt a munkában. Mindez természetesen a tanítás-tanulás eredményességét szolgálja. A mórás diákok szemmel láthatóan – bár nemrégen találkoztak először ezzel a tanulási módszerrel – örömmel használják a táblákat, hamar megszokták és megtanulták azt.

Bemutató órák a Móra-iskolában


A tanórák után szervezett tapasztalatcserén gyakorlati problémákról is szó esett. Ez a fajta tananyag-feldolgozás valószínűleg a város pedagógusait intenzívebb együttműködésre sarkallja, hiszen egy-egy ilyen típusú óra megtervezése, a feladatok elkészítése hosszadalmas otthoni munkát igényel, de az egyszer megalkotott feladatok tárolhatók, frissíthetők, továbbadhatók, cserélhetők akár az iskolák között is.

A bemutató órák szervezésének apropóját az adta, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata egy TIOP pályázat keretében több ezer informatikai eszközt nyert és közvetített a győri iskolákba.
Gőgös Balázs, Tóth Péter (újságíró szakképzés, Móra-iskola)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülnököket várnak a a megyei és győri munkaügyi bíróságra

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés 2011. április 22-i ülésén dönt a Győr-Moson-Sopron Megyei… Tovább olvasom