Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Bemutatkoztak a Győr-Szol igazgatói - sikertörténetet írhatnak?

˝Felelősen kezelni a város vagyonát˝ - ezt a célt a Győr-Szol Zrt. kedden bemutatott igazgatói mind megfogalmazták terveikben.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2010. június 24-én döntött arról, hogy a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zártkörű Részvénytársaságba 2010. szeptember 30-i határidővel beolvasztja az INSZOL Győri Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaságot, a GYŐRHŐ Győri Hőszolgáltató Kft-t, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft-t, valamint a Győri Városfejlesztési Kft-t.

Az integrációnak korábban már számos előnyét ismertette Sági Géza elnök-vezérigazgató, ezek közül is az egyik legfőbb, hogy az összehangolt, egységes működéssel akár 300 millió forintos megtakarítás érhető el éves szinten. 

Sági Géza elnök-vezérigazgató. Fotó: Cseh Róbert
Sági Géza elnök-vezérigazgató. Fotó: Cseh Róbert

˝A cél, hogy ügyfélközpontú szolgáltatásokat nyújtva optimalizáljuk a városüzemeltetési költségeket, növeljük a piaci hatékonyságot. A beolvadt cégek közös beszerzéseivel, és a párhuzamosságok felszámolásával jelentős megtakarításokat valósítsunk meg. Színvonalas, de a lehetőségekhez képest a legolcsóbb szolgáltatás nyújtása a terv˝-hallhattuk Sági Géza vezérigazgatótól.

A cégen belül öt igazgatóság alapult meg, a vezetők többsége belső pályázat alapján került pozíciójába. Az egyes területek igazgatói kedden mutatkoztak be hivatalosan, s megfogalmazták céljaikat.

Sági Géza vezérigazgató a Győr-Szol tevékenységéről beszélt. Videó: Cseh Róbert.

A gazdasági és pénzügyi igazgató Zsatku József. Jelentős célja a gazdasági társaságok sikeres beolvasztása a GYŐR-SZOL Zrt.-be, amely a beolvadó cégek vagyonleltárának véglegesítésével zökkenőmentesen megvalósulhat.

˝Egy eredményes, a város polgárait kielégítő közszolgálati tevékenység ellátását szeretném kialakítani, úgy, hogy a tevékenység bővítéséhez szükséges tárgyi, személyi feltételek és pénzeszközök rendelkezésre álljanak˝ - hallhattuk Zsatku József terveit.

Zsatku József

A Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóságának egykori munkatársa 1981-ben szervezési és ellenőrzési osztályvezetőként került a győri IKV-hoz, ahol a vállalat informatikai fejlesztését is irányította. A rendszerváltás időszakában főkönyvelőként navigálta át a céget a nehéz éveken, és gazdasági igazgatóként is több jelentős változás részese volt az INSZOL Zrt.-nél.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert


Milanovich László a Távhőszolgáltatási Igazgatóság élén áll. Legfontosabb feladata a győri távhőfelhasználók elvárásainak eleget tevő, versenyképes szolgáltatás biztosítása.

˝A céljaim között szerepel a hőtermelés fejlesztése oly módon, hogy a távhőtermelés költsége csökkenjen. Ez történhet például megújuló energiaforrások felhasználásával. Fontos az ellátásbiztonság magas szintű fenntartása a szükséges fejlesztések, karbantartások elvégzésével.

A lakóépületek felújításának elősegítése a terv, különös tekintettel a fűtéskorszerűsítésre. Győrben jelenleg 4600 olyan lakás van, ahol ez már megvalósult. A lakó befolyásolni tudja a fűtési hő felhasználását, költségeit, így nő a komfortérzet˝ - mondta Milanovich László, majd hozzátette: ˝A ránk bízott vagyon hatékony működtetése is a cél.˝

Milanovich László

A két okleveles diplomával rendelkező győri születésű, 51 éves, gépész-és energetikai szakmérnök a szakmai ranglétrát végigjárva lett a Győrhő Kft., majd a beolvadás után a GYŐR-SZOl távhőszolgáltatásért és energiatermeléséért felelős igazgatóságának eldő embere. Elnöke továbbá az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Hőszolgáltatási Szakosztályának, alelnöke a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert


Az ingatlangazdálkodási igazgató pozícióját Somogyi Róbert tölti be. Feladata a társasházkezelésben a cég piacvezető szerepének megőrzése mellett a speciális szaktudást és könyvelést igénylő soklakásos társasházak számának bővítése, a pályázati lehetőségek maximális kihasználása.

˝Célom továbbá a Vásárcsarnok felújítása, modern követelményeknek megfelelő létesítménnyé varásolása. Az önkormányzati és saját tulajdonú épületek hatékony kezelése, Győr lakásálományának minőségi bővítése. Feladataim közé tartozik a parkolóházak hatékony üzemeltetése is˝ - ismertette terveit Somogyi Róbert, akitől megtudtuk: január elsejétől, a sportigazgatóságok átalakulása után a megmaradt sportlétesítmények fenntartása is az ő hatáskörébe kerülhet.

 Somogyi Róbert

A 32 éves, többdiplomás, fiatal mérnök a Széchenyi Egyetemen dolgozott. Pályázat útján került kiválasztásra a GYŐR-SZOL Zrt. csapatába. A több speciális végzettséggel rendelkező ifjú szakember Európai Uniós pályázatokkal segített oktatási, sport és hivatali létesítmények üzemeltetése, felújítása, bővítése mellett lakóépületek valamint mélygarázsok kivitelezésében is komoly tapasztalatokkal rendelkezik.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

Kerti Csaba a kivitelezési és beruházási igazgató szerepét vállalta a GYŐR-SZOL Zrt.-nél. Célja a beruházások területén a cég forrásainak hatékony, takarékos felhasználásának megteremtése.

˝Az elkövetkező évek kiemelt feladata a város-rehabilitációs program végrehajtása, a történelmi városrészek értékeinek védelme, a műemléki épületek állagmegóvása, felújítása. Esztétikus, energiatakarékos épületek kiveitelezése, amelyek egyfajta ˝katalizátorként˝ működhetnek a város életében. A Kossuth utcai rehabilitációra kiemelt figyelem fordul, az a cél, hogy olyan szép legyen, mint egykoron volt˝- hallhattuk Kerti Csabát, aki szintén fontosnak tarotta megjegyezni: ˝A város pénzével felelősen kell gazdálkodni.˝

Kerti Csaba

Győrben a Széchenyi István Főiskolán 1996-ban építőmérnök, 97-ben településmérnök diplomát szerzett. 15 éves szakmai gyakorlata alatt a magánszférában statikus tervezőként, műszaki ellenőrként, hatósági oldalon hidak engedélyezőként tevékenykedett. Beruházói oldalon több jelentős győri beruházást tudhat maga mögött. Egy hatéves kisfiú boldog édesapja, korábban győri színekben sikeres kajakozó volt.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

A Városgazdálkodási Igazgatóság élére Kövecses Péter került. Terveit a hulladékgazdálkodás, városüzemeltetés, környezetvédelem területén fogalmazta meg.

˝Célom a Nagytérségi Önkormányzati Társulással megkötött szerződés alapján 112 településre vonatkozó közszolgáltatás teljesítése az üzemeltetésre átvett eszközök, létesítmények gazdaságos, hatékony működtetésével.

A városüzemeltetés területén fontosnak tartom Győr közterületein lévő vagyoni eszközök működtetését, köztisztasági állapot folyamatos javítását a szükséges programok (fűnyírás, útttisztítás, parkfenntartás, stb.) fejlesztésével˝ - mondta Kövecses Péter, majd hozzátette: ˝Fontos feladat költséghatékonyan fenntartani, emelni a területem alá tartozó szolgáltatások színvonalát.˝

 Kövecses Péter

A győri születésű, 32 éves, közgazdász és közlekedésmérnök végzettségű igazgató az AVE Tatabánya Zrt. köztisztasági osztályvezető pozícióját, és az AVE STUROVO A.S igazgatósági tagságát csrélte fel a GYŐR-SZOl Zrt. városgazdálkodási igazgatói munkakörére. Az ambíciózus szakember tudásával és munkájával a Nagytérségi Önkormányzati Társuláss 112 településének 260.000 lakóját szeretné szolgálni.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

A bemutatkozások után Sági Géza vezérigazgató újságírói kérdésre elmondta, hogy a cégnél zajló költségoptimalizáció következtében előfordulhat, hogy megszűnik egy feladatkör, de egyáltalán nem céljuk munkanélküliek generálása.

Fontos közlemény továbbá, hogy a Kálvária úti telephely a Rozgonyi utcaival egyesül, s az utóbbi hely lesz majd a fő központ.

˝Minden esély megvan arra, hogy a GYŐR-SZOl Zrt. törénete egy sikertörténet legyen a következő években˝-zárta a tájékoztatót a vezérigazgató.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. gammarus 2010. december 18. 10:33
  „Gratulálok a megalakuláshoz!”
 • 31. exodus 2010. december 16. 10:35
  „22-höz: - és hány katolikus, református, evangélikus, hites van köztük? Észnél vagy? Mi köze a vallásának a munkavégzéséhez? Téged a vallásod alapján vettek fel a munkahelyedre? Akkor lehet, hogy pap vagy, de az kizárná az antiszemita beszólásodat. (elvileg)”
 • 30. peet2 2010. december 15. 22:24
  „Én már
  öreg szenilis vagyok /felejtek mint az önkormányzat/
  Valaki azt mondta , hogy az "egybesült cégek Külön-külön is nyereségesek""!
  Én hülye azt gondoltom,ha ezek egyesülnek itt lesz a "kannaán"
  Talán 2-3 évig meg usszuk az ár emelést, De helyette megint megkaptuk annak a négylábu állatnek a bizonyos részét amit nem szeretünk!!!!!!
  Vezetőin hangsulyozták az egyesülésbe részt vevőcégek mint gyereségeseg .egyesitve erőiket aztán lesz hu meg haaaaaa.
  Helyette lett áremelés -- nem is kismértékü --Na ezt ki tudja majd megideologizálni, mert sajnos ,hogy ki fogja fizetni azt tudjuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!á
  HAJRÁ GYŐR stb”
 • 29. redwindow 2010. december 15. 20:15
  „Ezek itt sikertörténetről irnak? Még jó, hogy van egy kérdőjel a mondat végén!Vegyék már ki a kezüket a biliből!”
 • 28. igazszó 2010. december 15. 18:45
  „Fürgeszarvas, nagyon nagy igazat mondtál! Elkellene számoltatni ezeket, múltjukkal, és a korrupt összefonódásokat megszüntetni, mert ez egy bűnszervezet! Űj, megbizható, és hozzáértő, gyakorlati tapasztalattal rendelkezők kellenek, nem ovodásokra, vezetői seggevégekre, és nem birkákra!”
 • 27. urbaniastapista 2010. december 15. 12:23
  „25. redwindow 2010.12.15. 10:13

  A vérfrissítés hasznos is lehet, különösen ilyen elkényelmesedett városi monopóliumoknál.
  Már átfestettek, remélhetőleg nem szédülnek bele a húsosfazékba.”
 • 26. Fürgeszarvas 2010. december 15. 12:02
  „25. redwindow 2010.12.15. 10:13

  Magas az elvárásod ! Miniszterelnökünk is csak felolvasni tud , papír nélkül "meghal" ! Miért lenne jobb a csapata ?”
 • 25. redwindow 2010. december 15. 10:13
  „Összességében elmondható, hogy szánalmas, és megbotránkoztató ez a csapat. Sági úr mégcsak olvasni sem tud vetítóvászonról, de az az előadás mód, stílus, egyáltalán nem egy vezetőhöz méltó, és nem éppen a szakmai hozzáértését mutatja. Leírták, hát felolvassa...de ha belekérdezne bárki is, hogy milyen tartalom van egyes rész mögött, és az miből áll, bizony nagy szégyenbe maradna vezérigazgató úr! Lehet, hogy jó szakembernek mondja magát, de ehhez a feladathoz nem nőttek fel, és ön sem! Tudásban sem, emberileg sem, és sajnos Győr város vezetőire is ez jellemző!
  Ide kell egy jó nagy átfogó ellenőrzés, APEH terén is!
  Fekete számlák, foglalkoztatás, fekete bérek, mutyizás...

  Egyetlen pozitiv vélemyény sincs ehhez a cikkhez, és ennyien nemlehetnek hályogos szemüek!
  " 21. Sanyi32 2010.12.14. 22:47
  Sziasztok!

  Ezt a cikket olvasva, és utána a videót hallgatva több tanulság is van:

  pali nem tud beszélni, aki a videóban szónokolt. (összefüggéstelen volt, pl.: "nem akarok róla beszélni, mert számtalamszor beszéltük... " beszélnék róla... (MIVAN????)
  fogalmuk sincs, hogy valóban tudnak majd "sporólni"
  nem lett kevsebb igazgató, sőt
  mitől lenne így majdan hatékonyabb?
  bÜZLIK itt minden!!! "”
 • 24. calendulaofficinalis 2010. december 15. 05:30
  „Hogyan is tudnándak máshogy spórolni, mint megint kirugdosnak rengeteg embert:S Egy éve volt egy ilyen hullám a volt komszolnál, és a főmufti 2011-re is ilyesmit ígért.”
 • 23. janika 2010. december 14. 23:34
  „A bünüldözést nem informálta senki?”
 • 22. Révfalui-szúnyog 2010. december 14. 22:53
  „Érdekelne, hogy mi a spórolás öt igazgató esetén? Amúgy rettenetesek a fejek és ötből kettő zsidó.”
 • 21. Sanyi32 2010. december 14. 22:47
  „Sziasztok!

  Ezt a cikket olvasva, és utána a videót hallgatva több tanulság is van:

  pali nem tud beszélni, aki a videóban szónokolt. (összefüggéstelen volt, pl.: "nem akarok róla beszélni, mert számtalamszor beszéltük... " beszélnék róla... (MIVAN????)
  fogalmuk sincs, hogy valóban tudnak majd "sporólni"
  nem lett kevsebb igazgató, sőt
  mitől lenne így majdan hatékonyabb?
  bÜZLIK itt minden!!!”
 • 20. Tabornok 2010. december 14. 20:56
  „"zakarias3 2010.12.14. 18:43
  a dolgozókat is emberszámba vennék,és úgy erkölcsileg, mint anyagilag jobban megbecsülnék! Sok sikert!"
  Te még hiszel a mesében?
  Szerintetek, melyik nem FIDESZ-es, vagy volt szoci?”
 • 19. Tabornok 2010. december 14. 20:51
  „"OldSpice 2010.12.14. 15:34
  a győrszol döntéseiben minél kevésbé játszanak szerepet majd ( vagy egyáltalán nem) politikai érdekek!"
  Te kis álmodozó! Azért csinálták az egyesítést, mert így többet tudnak lenyúlni, lopni.

  "horváthgyula 2010.12.14. 16:34 ˝Felelősen kezelni a város vagyonát˝ "
  Mi van? Már nem tudsz a sorok között olvasni? Kezelni=lenyúlni.

  Azzal fenyegetik a Győrszol társasházi könyvelését végzőket, hogy kiraknak közülük párat, ha több társasház elhúz tőlük. Közben a vezér rokonának a könyvelése csinálja több társasház könyvelését.
  Szerintetek ez nem korrupció?”
 • 18. Primax 2010. december 14. 20:29
  „Új idők, új szelek, új emberek...nincs ebben semmi különleges.”
 • 17. háté 2010. december 14. 19:38
  „Írtam azt melyik emelt?
  Egyébként olvasd is a híreket, mert lefog esni az állad!

  Múlt héten olvashattad, kb:160millióért készült el az új szeméttelep védelmi rendszerének, "kimunkálása"!
  Most épült és már elavult?--vagy előtte <moderálva> át milyen korszerű lett.
  A víz és csatorna díj jövő évi kalkulációja?--az talán sebaj pusztára készült?
  Vagy a leendő távhő,-meleg-víz díj, --az a lesvárpusztaiaknak fog kiszámlázásra kerülni?
  Vagy az Inszol árai, --az a leendő hajléktalanoknak lesz felszámítva?

  Érdekes, ahogy "kiderült" az összevonás,---mindenhol szükségessé vált irodák kialakítása!--ez is az olcsóbb-ság átka?--ez a spórolás?

  Olvasd a híreket, tájékozódj és nézz! --”
 • 16. tommy13 2010. december 14. 18:47
  „kezdhetnék úgy, hogy nem 3 borítékot küldenek ki a hónap 3 különböző időpontba...... bele fér az a nyavalyás csekk egybe is ..”
 • 15. zakarias3 2010. december 14. 18:43
  „Én úgy látom,hogy a komszomolnál:tovarisi konyec! Nagy dolog lenne,ha az új vezetés jobban odafigyelne a dolgokra,és nem csak a saját érdekeit néznék,és egy kicsit a dolgozókat is emberszámba vennék,és úgy erkölcsileg
  mint anyagilag jobban megbecsülnék! Sok sikert!”
 • 14. csompi1 2010. december 14. 17:55
  „viziribizli , Hofi, korát messze megelőzte:-)”
 • 13. csompi1 2010. december 14. 17:53
  „2. háté 2010.12.14. 15:25
  Anélkül, hogy védeném őket: A négy szereplőből csak a volt Komszol emelt sokat, azt pedig köszönjük szépen Kovács Barnabás parafenoménnek!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tápi advent

A Tápi advent ünnepséget a hétvégén rendezték, amelyet lelkes aktivisták által készített… Tovább olvasom