Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Béke-díjat kapott a győri Mikulás

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Világtanács a Béke-díjat 2009-ben Magyarországnak ítélte oda, amelyet Farkas Imre vett át december 31-én, a törökországi Antalyában rendezett Szent Miklós ünnepen.
Az elismerés elsősorban a „győri Mikulás" gyermekeket-felnőtteket megörvendeztető, lélekben építő-segítő, a békét szolgáló tevékenységének szól.

A díjat a „Mikulás", Farkas Imre, az igazoló oklevelet Borsi Róbert önkormányzati képviselő adta tovább „méltó megőrzésre" a városházán, a megyeszékhely képviseletében megjelent Simon Róbert Balázs alpolgármesternek.

A Béke-díjat Magyarország előtt az elmúlt években a Dalai Láma, Habsburg Ottó, Dél-Korea, Oroszország és Törökország kapta.

Fotók: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

 • 9. Truder 2010. január 16. 20:34
  „Kedves Imre!
  Nagy szeretettel gratulálok a díjhoz, méltó helyre került! További munkájához sok sikert, derűt és boldogságot kívánok!
  Örömöt hoz a gyerekeknek kitartó hittel, immár 21 éve..Bevallom én ma is meghatódom, ha megpillantom dec 6-án a városban :)”
 • 8. nomi80 2010. január 16. 13:43
  „Nagyon sajnálatos, hogy az a nagy elismerés a kisalföld harmadik oldalán egy kis cikkben kapott helyet.....pedig ez egy hatalmas elismerés nemcsak Győrnek hanem az országnak is.
  Sok erőt és jó egészséget Imre!”
 • 7. P.Anna 2010. január 16. 12:50
  „Kedves Farkas Imre!
  GRATULÁLOK !!
  Megérdemli ezt az elismerést a sok-sok gyermeknek, már nemzedéknek adott örömérzésért!
  Ez arányos az Ön/Önök munkájával!
  Jó egészséget a továbbiakhoz.

  Anna”
 • 6. P.Anna 2010. január 16. 12:48
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  Amit most írok. Lehet moderálni, de az az Önök bizonyítványa lesz.

  5 éve vagyok a lap előfizetője. A Mikulás műsorra is öt éve járok, akkor költöztünk ide Bp.-ről. Ott teljes elidegenedés valósult meg, Itt Győrben azért családias a hangulat. Már rengeteg embert ismerek, vannak Barátaink, kapcsolataink. Szeretem ezt a Várost, mert tele van értékekkel.
  Sajnos ezeket az értékeket Önök vagy nem veszik észre, vagy nem akarják valaki/valakiknek a hatására észrevenni.
  Mint előfizetőjük sajnos egyre inkább azt érzem, a lap már csak Önökről szól, a fontos eseményeket pedig rendre megelőzik az Önök érdek cikkei!
  Szeretném megkérdezni egy felelős vezetőtől, hogy egy ilyen egyedül álló dolog, mint ez a Békedíj, miért nem mutatható be az Önök lapjában. Talán haragszanak a Mikulásra?
  Szerencsére jártam az Alapítvány honlapján www.santaclaus.hu oldalon, ahol megtaláltam azt a képet is, ahol Farkas Imre protokoll ajándékot kap Anatólia Kormányzójától.
  Önök pedig azt a hatást sugallják a nyomtatott újságjukkal, hogy a Békedíj semmi, hiszen egy reklám zacskóban elfér.

  Kedves Szerkesztőség!
  Lehet nem tudósítani, lehet nem támogatni valamit, attól még a Világ megy előre, és ennek eredménye, hogy sem a múltban, sem a közeljövőben Magyar ember ilyen elismerést nem kapott/kap a Világtól!
  A tudósítás milyensége pedig az Önök színvonalát, lelki és érettségi beállítottságát tükrözi. Ettől viszont az olvasóik lesznek szegényebbek, miközben kialakul bennük egy miét érzés.
  Tisztelettel:
  Dr. Pekárs Anna”
 • 5. kata1977 2010. január 16. 11:06
  „Kedves Farkas Imre!
  Gyermekként is, most már szülőként is átélhettem a Mikulás gyönyörű varázsát. Köszönöm a munkáját, kitartó elkötelezettségét, Önnek és minden segítőjének a gyermekek iránt. Méltóbb helyre nem is kerülhetett, volna ez az elismerés. A képeket nézegetve csak azt sajnálom, hogy a nyomtatott sajtóban maga a díj nem látható, pedig gyönyörű. Szívből gratulálok, kívánok minden szépet és jót, erőt, egészséget a további munkájukhoz. Tisztelettel Kata”
 • 4. matezsu2 2010. január 16. 07:15
  „Nagyon jó mikulásnak lenni. Idén 10edszer vettem vagamra a saját készítésű sapkát szakállat, a ruha már nem az első, azt elnyűttem már a lovaskocsika fel-le ugrálásban, amíg esőben, hóban fagyban végigjártuk a faut minden kisgyerekhez bekopogtatva. Kérdezték már:"mért csinálod," a válaszom, azokért a ragyogó gyerekszemekért, akik rám néznek, amikor izgatott csodálkozással énekelnek, verset mondanak, és megszeppenve hallgatnak, ha valami csínytevésüket említem. Ezért kell a mikulás! Gratulálok a győri mikulásnak a díjhoz.”
 • 3. vanessa 2010. január 15. 15:26
  „Gratulálok kedves imre!további jó egészséget kivánok, és még sokáig szerezzél örömet a kisgyerekeknek!üdv.egy régi ismerös)))”
 • 2. GyőriMikulás 2010. január 15. 13:55
  „Azt gondolom, ez a díj nem csupán az én tevékenységem elismerése.
  Természetesen én vagyok a gyerekek Mikulása, a mozgatója a rendszernek, de én csupán egy vagyok abból a közösségből, aki 21 éve végzi ezt a csodálatos tevékenységet Győrben.

  Ez az elismerés,

  - a Családomé, akikkel együtt alapítottuk és azóta is végezzük ezt a csodálatos tevékenységet.

  - az Alapítványban 21 év alatt tevékenykedő valamennyi munkatársamé, akik a Mikulás és a gyerekek lelki biztonságának megteremtésében dolgoznak.

  - Valamennyi Támogatóé, akik 21 éve bizalmat szavaznak támogatásukkal, közvetlen munkájukkal részt vesznek az Alapítvány öröm szerző tevékenységében. Ott állnak a gyerekek csomagjainak elkészítésekor, kiosztásakor és együtt örülnek a gyerekekkel az Ő örömükön.

  - Ez a díj minden szülőé, akinek fontos a gyermekének kisgyermekkori hite, élményvilága. Hiszen Ők tartanak igényt erre a csodálatos dologra amit a gyerekekért végzünk.

  - Ez a díj minden melegszívű emberé, aki tevékenységünket erkölcsileg és lelkileg támogatja.

  - Nem véletlen hagytam Győr Város jelenlegi Vezetését a végére, hiszen mára munkánk elismerést nyert ebben a házban, ezért ezt a csodálatos elismerést itt fogják őrizni, megmutatva a győri embereknek, valamennyi ide látogatónak, hogy nekünk Magyaroknak értékeink vannak.

  Őrizzük hagyományainkat, szakrális értékeinket, szerető gondoskodással adunk valami olyant a gyermekeinknek, ami példa értékű ebben a globális világban.
  Ezt most egy világszervezet olyan díjjal jutalmazott, ami már átvehetett a Dalai Láma (1996-ban) - Dr. Habsburg Ottó (1997-ben) - Dél Korea (2003-ban)- Oroszország (2006-ban) - Törökország (2007-ben)- Magyarország(2009-ben).

  Ezzel a Békedíjjal egyben egy üzenetet is szeretnék átadni minden Magyar honfitársamnak:

  Mivel most ezt a Békedíjat én tartom a kezemben, kimondhatom.

  Lehet, hogy ,,saját hazánkban nem lehetünk próféták" mondja a mondás, és a valamilyen ellenünk ható erők szerint, de azért tegyük a dolgunkat amivel Isten megbízott bennünket. Ahogy most a mi kis küldöttségünket ünnepelték ezen díj átadásakor, távol a hazánktól, úgy eljön az az idő, amikor a Magyarságot fogja ünnepelni hasonlóképpen a Világ.
  Ezt több hiteles személy már a múltban megírta, köztük Pió Atya, Nosztredamusz, de ezt mondta az ide látogató Dalai Láma is!

  Fel kell adnunk kishitűségünket, hiszen az első jel most itt van, a maga valóságában!”
 • 1. Esther 2010. január 15. 12:39
  „Gratulalok!Megtisztelö!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kitörés nehéz, de nem lehetetlen

A mélyszegénység leginkább a cigányokat sújtja, akiknek helyzetét évről évre leginkább a… Tovább olvasom