Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Bécsi politikust látott vendégül a KDNP

Győr - – Nemcsak a Duna, hanem a közös értékrend és az Európán belüli kihívások is összekötnek bennünket – jelentette ki Matthias Tschirf, az Osztrák Néppárt bécsi elnöke és frakcióvezetője tegnapi győri sajtótájékoztatóján.
A politikus a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete meghívására töltötte tegnapi napját a kisalföldi megyeszékhelyen, ahol találkozott Borkai Zsolt polgármesterrel és a KDNP közgyűlési frakciójának tagjaival.

Matthias Tschirf úgy fogalmazott: a kereszténydemokrata értékrend képes választ adni a XXI. század legégetőbb kérdéseire. Három lényeges, megoldandó problémát sorolt fel: a Bécsből elvándorolt ipar helyébe nem létesültek új munkahelyek, a főváros külföldi származású lakossága nem integrálódott kellőképpen, az oktatás pedig túlságosan uniformizált. Megjegyezte, hogy Bécs is tud tanulni Győrtől: példaként a munkanélküliségi rátát említette, amely az osztrák fővárosban 8, a Rába-parti városban 3 százalékos.

Havasi Ferenc, a KDNP győri elnöke tájékoztatásából kiderült: úgy vélik, a 2010-es választásokra készülve, nemzetközi kapcsolatrendszerüket is kihasználva érhetik el a kormányváltást, majd a párt részvételét egy nemzeti sorskérdések és európai kérdések iránt egyaránt érzékeny kormányban. Havasi Ferenc hozzátette, ennek érdekében a szlovákiai testvérpártokkal is felveszik a kapcsolatot.

Matthias Tschirf bécsi viszontlátogatásra hívta a győri KDNP-seket.

Olvasóink írták

 • 3. /joco1 2008. július 08. 17:49
  „Hát kedves(nek) nem mondhato akárhányadik joco: a reagálások alapján(senki nem védte meg a "csuhás"csapatot), ja és a különbözö közv.vélemény kutatások alapján a maga pártocskája a MIÉP-nél is kevesebb támogatoval rendelkezik.Maguk pártocskája a fidesz "farvizén" evezett"be a parlamentbe és a helyi hatalomba.Tudja érdekes egy párositásban "szerepelnek"= a korábban csuházoval vannak egy "zászlo" alatt.Hát röhej,”
 • 2. JOCO11 2008. július 08. 14:20
  „Igen, kedves Jocó 1., a kommancsok szekértolója!
  Provokátor, bér-emailező!

  Éppen olyan "hatalmas" támogatású, mint a tiéd: a maszop meg a szadesz.
  1 és 3 % között mozog. Törpe kissebbség vagytok, kedves elkötzelezett szoci barátom!
  Mindenki szerencséjére, már nem sokáig kormányoztok!”
 • 1. /joco1 2008. július 08. 05:11
  „Ez a bécsi párt is olyan nagy"tömegtámogatásu", mint a miénk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémhírek & tévhitek: hogyan védjük ki a szúnyogcsípést?

KULLANCSVESZÉLY A KERTBEN - Mi az igazság az ember vérszívó rovarok elleni harcában? KATT,… Tovább olvasom