Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Barbara emlékkoncertje Láziban

Takács Barbara mindössze hároméves volt, amikor elvesztette édesanyját, akivel szívinfarktus végzett, s a férje karjaiban hunyta le örökre a szemét. A kislányt egy ideig édesapja nevelte testvéreivel együtt. Ma új család, szerető légkör veszi körül.
Az egykor a lázi születésű és a faluban nevelkedő Nagy Julianna, Barbi édesanyja játszott rendszeresen a templomi orgonán. Ma ugyanazok a sípok szóltak az égig, a mama szívéig és aki akarta, hallhatta. A véget nem érő szeretetről, a békéről és a hitről szólt az üzenet, talán az édesanya fájdalmas hiányáról is.

A szeptembertől nyolcadikos Barbarának korán kellett felnőnie. A zene, a mama zongorája jelentett vigaszt és harmóniát. Barbi nem véletlenül választotta hangszeréül a húrokat és a billentyűket. Spiegel Marianna, a győri Liszt Ferenc-zeneiskola szolfézs- és zongoratanárnője egyengette az útját. Eredménnyel, hisz Takács Barbara mind a Nagy Zoltánról elnevezett házi- és körzeti zongoraversenyen, mind pedig a Kodály Zoltán-szolfézsversenyen az elsők között is a legjobb, nívódíjas lett. A zenei pálya nyitott előtte, ezt folytatja majd. Talán erről, és sok minden másról is mesélt a fiatal lány vasárnap délután a lázi templomban az orgona és a szintetizátor segítségével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb elnökváltás a lionsoknál

A Lions filozófiája, hogy az adakozással ne csak a célzott csoport vagy személy, hanem az erre … Tovább olvasom