Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Bamako: Száguld a győri Homokdűne!

Győr-Bamakó – Az őrült sivatagi ágyúgolyófutam hatodik szakasza után a győri Homokdűne vezetett az autók versenyében. Hosszú az út azonban még Bamakóig, miközben a járgányok egyre inkább roncsderbire alkalmas kocsikká amortizálódnak.
"Január 20-án, pont 24 órával később a tervezetnél, de ráléptünk Afrika földjére. Még szerencse, hogy a bamakósoknak ingyen hálófülke járt, mert így legalább három órát pihentünk annak ellenére, hogy a hajó rettentően hánykolódott a tengeren" – kezdte élménybeszámolóját Tempfli Laci a kisalfold.hu-nak.

A sivatagban kóborolni éjszaka

"Merzogát követően egész éjjel pontokra vadásztunk, azaz egy órás pihenőt követően célba vettük a sivatagot. Mit mondjak, minden csapat fel volt dobva, nagy élmény volt a sivatagban kóborolni...

Ráadásul homokvihar kerekedett, ami nehezítette a navigálást. Dűnék között belerongyoltunk egy vizes részre, amit friss porhomok terített be és ezért nem volt látható. Persze, pillanatok alatt hasig ástuk el az autót. Nagyon elégedett vagyok társaimmal, mert három perc alatt kitoltuk a gépet, miután aláraktuk a homokvasakat.

Magyar autósok és a végtelen sivatag. Fotó: www.homokdune.hu
Magyar autósok és a végtelen sivatag. Fotó: www.homokdune.hu


Első a Homokdűne!


Január 22-én eddigi legnagyobb sikerünket könyvelhettük el: a reggeli eligazításon nagy örömünkre a 11-es rajtszám díszelgett a verseny pillanatnyi állását hirdető lapon. Nehezen hittük el, de a Homokdűne első a versenyben!" – folytatta a győri csapat kapitánya.

"Nagy illúzióba nem ringatjuk magunkat. Tudjuk, hogy erre a helyre nagyon sokan vágynak és mindent meg is tesznek érte. Nagyon kicsi az esélyünk, hogy végelszámolásnál is így marad. Ráadásul CB-t hallgatva nehéz nem észrevenni, hogy pár csapat kezd összedolgozni. Nekünk is lenne rá lehetőségünk, de inkább nem élünk vele. Tisztességes, jó versenyben akarunk helytállni" – válaszolta Tempfli Laci esélyt latolgató kérdésünkre.

A győri Homokdűne hat nap után vezette az őrült sivatagi ágyúgolyófutamot.
A győri Homokdűne hat nap után vezette az őrült sivatagi ágyúgolyófutamot.


A kemény terepezés eredményei

"Az utóbbi napokban egy pontot nem találtunk meg, s nem értünk be időben. Így tuti a pontvesztés. Az autónkkal is egyre több a gond. A kemény terepezés eredménye, hogy a kormánymű elkezdett folyatni, a villamosságunk fele kihalt és a karosszéria hátsó része leszakadt az alvázról – éktelen lármát csinálva a kocsiba" – búcsúzott a győri pilóta.

Még hosszú, sivatagi út vezet Baliba.
Még hosszú, sivatagi út vezet Baliba.


Olvasóink írták

  • 2. matriné 2009. január 27. 14:20
    „A kötelező biztosítás rendbe van? Vagy ott is ellenőriztetik a rendőrökkel? Ugyan is ott a képeken nem látni az útonálló rendőröket.”
  • 1. vadkinder 2009. január 26. 18:20
    „Örülök a Homokdűne sikerének, de van még a megyéből másik csapat is: Kvarcpirítók”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nabucco - szabadulunk az orosz gáztól?

Győr-Moson-Sopron megye – Vajon van-e menekvés az orosz medve karmaiból? A… Tovább olvasom