Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Balesetveszély a győri Dózsa rakpart közepén - fotók

Hiába gyűjtöttek aláírásokat a rossz út miatt a Dózsa rakparton, a Széchenyi hídtól Kisbácsa felé lakók, nem történt semmi változás.

Az út továbbra is balesetveszélyes, esős időben szinte csak autóval lehet rajta közlekedni. A környék lakói a napokban keresték meg lapunkat, és saját fotóikon mutatták be az állapotokat.

Kátyúhelyzet Győr belvárosában


Elmondták: ezen a részen családi házak és társasházak is vannak, ezért sem értik, miért nem csinált már valamit az úttal az Önkormányzat. Mindeközben száguldoznak az autók a rossz útszakaszon, semmilyen lassító akadály nincs.

Esős időben nagyon veszélyes ott kerékpározni is, mivel nem tudni, mikor hajtanak gödörbe a biciklisek.

S mivel járda nincs, babakocsival, vagy gyalogosan kimondottan életveszélyes közlekedni ott, mert kerülgetni kell a száguldozó autók előtt a gödröket. A töltésre babakocsis feljáró nem vezet, a gyalogos is legfeljebb a füves rézsün mehet. S ez sem megoldás.

A Mosoni-Duna part felújításának teherforgalma is ezen az úton zajlik, több tíztonnás kőszállító, kétméteres fröccsenésekkel hajt át a vízzel telt kátyúkon, tovább mélyítve azokat.

A környéken lakókat az bosszantja, hogy már egy éve aláírtak egy beadványt, amit Győr önkormányzatának és a terület részönkormányzati képviselőjének küldtek el, s mégsem történt semmi. Úgy érzik, addig nem történik semmi, amíg nem lesz egy tragédia, vagy egy súlyos baleset.

A panaszosok hangsúlyozták: az is Győr „belvárosa".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kállay-Saunders András megy az Eurovíziós Dalfesztiválra!

A győri Bogi és a kapuvári Mészáros Tamással felálló Fool Moon a legjobb négy között végzett A Dalban. GRATULÁLUNK! Tovább olvasom