Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Bakonygyirót: ismét vonzóvá tennék a falut

A község szennyvízcsatornázására készül pályázatot beadni a bakonygyiróti önkormányzat tavasszal. A képviselő-testület legfőbb célja emellett, hogy vonzóvá tegye a falut.

Az új, zömmel fiatalokból álló képviselő-testület új elképzelésekkel látott munkához, aminek 2011-ben már volt eredménye – Léhner Dezső polgármester és Deutsch Tibor alpolgármester így értékelte a Kisalföldnek a település elmúlt évét.

"A falut ismét vonzóvá kívánjuk tenni, ezért nagyobb figyelmet fordítunk a közterületek rendben tartására, szépítésére. A visszajelzések pozitívak" – hangsúlyozta a mintegy másfél száz lelkes bakonyi falu első embere.

Erre, a Bakony felé tartó turistákra és a község büszkeségére, a gyönyörű pincesorra építve fellendítenék az idegenforgalmat. A pincesoron juniálist rendeztek tavaly, amit idén is megtartanak. Emellett bővítenék a szüreti fesztivált.

Léhner Dezső polgármester és Deutsch Tibor alpolgármester szerint a falu legnagyobb értéke a gyönyörű pincesor.
Léhner Dezső polgármester és Deutsch Tibor alpolgármester szerint a falu legnagyobb értéke a gyönyörű pincesor.


A településen több fejlesztés is történt az elmúlt évben. Az önkormányzat az európai uniós LEADER-pályázaton nyert 3,7 millió forint segítségével megvalósította a polgármesteri hivatalnak, a kultúrháznak és a könyvtárnak helyet adó épület 4,5 milliós felújítását. A beruházást még az előző testület készítette elő.

Emellett a helyi egyházközség ugyancsak LEADER-forrásból elvégeztette a plébániahivatal rekonstrukcióját. A létesítmény már-már életveszélyes volt, így igencsak ráfért a 19 milliós támogatás.

Az önkormányzat legnagyobb szabású terve a település szennyvízcsatornázása. A fejlesztést a helyiek 98 százaléka támogatja.

A mintegy 100 millió forintos munkálatokra a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz nyújtanak be pályázatot tavasszal. A tervek készen vannak, ezek szerint a szennyvizet a bakonyszentlászlói szennyvíztisztító fogadná be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5,2 milliárd forint tartozása volt Győr-Moson-Sopron megyének: országosan ez `remek´ eredmény

Az Állami Számvevőszék statisztikája szerint 2006 és 2010 között 2,1 milliárd forinttal nőtt… Tovább olvasom