Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Az új otthon remény a felépülésre

Győr - Fél éve annak, hogy életmentő műtéten esett át a győri Trajtlerné Herczeg Zsuzsanna. Az ötvenéves asszony új szívvel él, ám álmodni sem mert arról, hogy nevelt lányával, Ramónával még idén új otthonba is költözhet. Cikkünk nyomán nagyon sokan segítettek, így az ünnepeket már barátságos otthonban töltheti a család.
Augusztus 19-én írt a Kisalföld először arról a négygyermekes édesanyáról, aki a legnagyobb bajban sem magáért, sokkal inkább nevelt leányáért, Ramónáért aggódott. Trajtlerné Herczeg Zsuzsa egészségi állapota olyannyira megroppant, hogy új szív nélkül már nem élne, az operációt követően viszont nem lépcsőzhetett a panellakás harmadik emeletére, ezért döntött úgy: kényszerűen kiköltözik a Győr környéki kis víkendházba. Leányát ekkor sem hagyta el: Rami azóta is a Tűzmadár utcából jár be naponta iskolába. A győri motorosok – értesülve a család kilátástalan helyzetéről – eldöntötték: segítenek a bajban, s élhetővé teszik az épületet, hiszen Zsuzsáéknak nem volt konyhájuk és fürdőszobájuk. Nyáron még csak a csupasz falak álltak, a félkész épületre új tető kellett s a berendezésnek is ugyancsak híján voltak. Lapunk és a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének felhívására sokan jobbot nyújtottak, a szervezőmunka a motorosokat dicséri.

– Segített a város és a megye vezetése, az Első Győri Lions Club, az Inszol és minden olyan barátunk, akik vagy ingyen, vagy minimális összegért adták az anyagot, vagy végezték el a szerelési-kivitelezési munkát – sorolta „Gömbi", aki hetente – ha szükség volt rá – többször is megfordult a Tűzmadár utcai ház körül.

Összefogtak, elkészült: A jótékony motorosok koordinálásával elkészült az új otthon, Trajtlerné Zsuzsának és Ramónának aligha lehetne szebb karácsonya. Fotó: H. Baranyai Edina
Összefogtak, elkészült: A jótékony motorosok koordinálásával elkészült az új otthon, Trajtlerné Zsuzsának és Ramónának aligha lehetne szebb karácsonya. Fotó: H. Baranyai Edina

„Kukori" a fuvarozásban és a szervezésben segédkezett, Győző pedig a jelképes házavatón elmondta, kivételes öröm, hogy akit csak megkértek, csatlakozott hozzájuk.

– Szavakkal nem tudom megköszönni mindazt a sok jót, amit kaptunk – jegyezte meg elérzékenyülve Trajtlerné Zsuzsa, aki – állapota miatt – egy hetet a városmajori klinikán tölt, egy hetet pedig győri, új otthonában. – Fantasztikus emberekkel hozott össze a sors és számos olyan élménnyel, amely talán sorsszerű, mégis most ez segít át a legnagyobb nehézségeken. A rokkantnyugdíjam a megélhetésünkre és a gyógyszereimre is kevés lenne, nemhogy házra, kályhára, csempére és még sok minden másra. Egy álom vált valóra, boldog vagyok, hogy mindezt megérhettem. A fürdőszoba és a komplett konyha igazi ajándék, gyönyörű karácsonyunk lesz.

Szandrának is segítenek

A motorosok baráti körének tagjai a súlyos betegségből lábadozó ravazdi Laposa Alexandrának és családjának is segítettek: jótékony főzőnap keretében 50 ezer forintot adtak át a kislány édesapjának. A civil szervezet már a jövő évi programját is tervezi, így a motorostalálkozójuk bevételét a Laposa családnak ajánlja fel. Az Első Győri Lions Club tagjai forralt bort és forró csokit árulnak a megyeház előtti téren, a jótékony program bevételével az újszíves asszonyt és családját segítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt ruhát gyűjtenek

Győr - Év végi összefoglaló értékelést tartott kedden Herkely Ákos, a 4. számú önkormányzati… Tovább olvasom