Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az MDF a hazait választaná

Győr - Fogyasztóvédelmi és szemléletformáló kampányba kezd a Magyar Demokrata Fórum. Válaszd a hazait! mottóval arról kívánják meggyőzni a közvéleményt, hogy a hazai élelmiszer, még ha olykor drágább is, kifizetődőbb.
A ménfőcsanaki Patasi János őstermelő biogyümölcseivel, málnával, őszibarackkal, ribiszkével kedveskedett a Magyar Demokrata Fórum tegnapi sajtótájékoztatóján. Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke arról a kampányról beszélt, melyet most indít a párt, s melynek azt a címet adták: Válaszd a hazait!

Közös érdek, érvelt az elnök, hogy a hazai fogyasztó és az idehaza előállított kiváló élelmiszerek egymásra találjanak. Ez esetben mindenki jól vagy inkább jobban jár. A magyar zöldségfélék, gyümölcsök lényegesen rövidebb szállítási úton juthatnak a boltokba, piacokra, ezért értékveszteség nélkül vásárolhatjuk meg azokat. Kevesebb az a környezeti ártalom is, amelyet a járművek okoznak. Aki magyar terméket vásárol, a magyar gazdaságot támogatja és ez közvetve mindnyájunk érdeke. Az is bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy idehaza az élelmiszerek ellenőrzése szigorú és következetes. Az egyes esetekben a külföldről behozottnál drágábbnak talált magyar élelmiszer mellett szóló érv a kiváló minősége.

Szabó Miklós jónak tartaná, ha az élelmiszer-kereskedelem nagy cégei számára meghatároznák, hogy élelmiszer-kínálatukban ötven-hatvan százalék arányban Magyarországon termelt és feldolgozott termékek szerepeljenek.

Olvasóink írták

 • 1. Prestige 2008. július 03. 08:15
  „Megható ez az aggódás a magyar termékek iránt.
  Minden piac - az élelmiszer különösen - árérzékeny.
  Tessék az árakban is versenyre kelni, addig hiába is erőlködnek.
  Miért kell/ene megvennem a literenként 100 Ft-tal drágább magyar tejet ?
  Tényleg, erre válaszoljon már valaki !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem kellenek a széfek?

Győr-Moson-Sopron - Mégsem kötelező minden betegágy mellé széfet biztosítani – a meglepő… Tovább olvasom