Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Az intenzív osztályról vitték érettségizni a győri diákot

Péter a szóbali előtt szenvedett súlyos balesetet, kiesett a ravazdi kilátóból. Veszélybe került az érettségije is, ő azonban nem akart halasztani.
Szirányi Péter kihúzta az érettségi tételt. Az osztályterembe begurított betegágyon, fekve felkészült, nagy levegőt vett, felült és belekezdett Shakespeare-be...

A 2015-ös érettségi legemlékezetesebb vizsgáját nagy valószínűséggel Szirányi Péter tette le. A 28 éves fiatalember munka mellett vállalta az érettségit, s további céljai vannak: a győri Széchenyi István Egyetem kereskedelem és marketing szakán szeretne még tanulni. Mivel az egyetemi bejutáshoz várhatóan idén is magas pontok kellenek, Péter keményen készült a vizsgára. De egyébként is jellemző a fiatalemberre, hogy a céljai eléréséért mindent megtesz. Sikeres sportoló: a tavalyi szegedi kick-box Világkupán light contactban második lett.

Megérte Péternek még a szubintenzíven is készülnie. Magyarból, matekból, angolból és földrajzból is ötösre érettségizett. Egy négyese lett csupán, történelemből.
Megérte Péternek még a szubintenzíven is készülnie. Magyarból, matekból, angolból és földrajzból is ötösre érettségizett. Egy négyese lett csupán, történelemből.


A sok tanulás mellett Szirányi Péter vasárnap egy kicsit lazítani szeretett volna, ezért elment a barátaival Ravazdra kirándulni. A kilátóba is felmentek, ahol kihajolt integetni. A lába azonban megcsúszott, ő pedig nyolc-tíz métert zuhant hanyatt a mélybe. Súlyosan megsérült, bár épp a sportnak (izmos testalkatának) köszönhetően még így is könnyebben megúszta, mint más egy hasonló szituációt. A könyöke, a bokája kificamodott, a gerincén pedig két csigolya összecsúszott. Tegnapig a győri Petz-kórház baleseti sebészetének szubintenzív osztályán kezelték; pénteken vitték át a sima osztályra.

A baleset miatt veszélybe került az érettségije is, amit azonban a már említett további tervek miatt nem akart elhalasztani. A szóbelijére csütörtökön került sor, s mivel a szülei pedagógusok, így tudták, hogy bár a vizsgabizottságot nem lehet a kórházba kirendelni, de ha Pétert be tudják vinni az iskolába, akkor akár ilyen körülmények között is leérettségizhet.

Így is történt.

Csütörtök reggel megérkezett a betegszállító, Péter munkahelyi barátai segítettek abban, hogy egy betegágy a tanteremben legyen. Péternek „csak" vizsgáznia kellett.

Magyarból Shakespeare-t húzta, történelemből a XIII. századi városok újjáalakulását fejtette ki, földrajzból a kőzetekről és az ásványokról kellett beszélnie, s aminek örült, hogy Kína gazdaságát is kihúzta. Emlékezhetünk: az egyetemen kereskedelmet és marketinget szeretne tanulni, ez érdekli.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött össze Ravazdon

A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett, ezért a mentők kórházba szállítják. Az érintett… Tovább olvasom