Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Az exigazgató, Korcsmáros pert vesztett

Elutasította a megyei munkaügyi bíróság pénteken Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatójának keresetét. Az exdirektort 2007 februárjában függesztette fel a városi közgyűlés a feltárt hiányosságok és jogsértések miatt.

Korcsmáros György májusban indított munkaügyi pert a színház ellen.

A bíróságon dr. Németh Gyöngyi tanácsa lényegében egyetértett a fegyelmi eljárást követő döntéssel, s elutasította a keresetet. Álláspontja szerint Korcsmáros György téved, amikor arra hivatkozik, hogy a gazdálkodási tevékenységek tekintetében tökéletesen megbízhatott szakértőiben - így például az ügyvezető igazgatóban -, mivel ő saját munkaköri leírása szerint is egy személyben felelős vezető, aki ellen ráadásul már korábban is folytattak fegyelmi eljárást: 1999-ben és 2002-ben. Kifejtette még a tanács elnöke: a költségvetési keret 122,5 millió forintos túllépése azért sem menthető, mert amint a fegyelmi bizottság is kimondta: a fedezetlen összeget nem szakmai, működési, elodázhatatlan beruházásokra, hanem többek az állományon kívüli dogozók nem kötelező juttatásaira fordították.

Korcsmáros György nem volt jelen a határozathirdetésen, jól ismert képviselőjét, dr. Bárándy Györgyöt pedig egy fiatal ügyvéd helyettesítette. A feleknek 15 napjuk van eldönteni, hogy megfellebbezik-e a döntést.

Olvasóink írták

  • 2. 13.István 2009. június 26. 17:59
    „Van itt lé ,ha csak az ügyvédi dijjat kelleni kifizetni valaki másnak !!
    Pedig ez csak egy munkaügyi per,vagy nem az ?”
  • 1. éaa 2009. június 26. 15:16
    „Pert vesztett és kész? Térítse meg a kárt! ...és a sok pocsék előadás , ahol Szulák Andreát ünnepeltte...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszállt az első lakossági szúnyogirtás-ellenőr

Győr - Felszállt az első lakossági szúnyoggyérítés-ellenőr, s bár a gyomrát kellően megviselték a… Tovább olvasom