Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Az egyetem címzetes docense lett

Győr - „Címzetes egyetemi docens" címet adományozott a Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa Kovács Barnabásnak, a Komszol kft. ügyvezető igazgatójának. A címmel az egyetem a szakember oktatási, kutatási tevékenységét ismerte el.
A Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás 30 évvel ezelőtt szerzett agrármérnöki diplomát a mosonmagyaróvári egyetemen. Csütörtökön „Címzetes egyetemi docens" címet vehetett át ugyanott dr. Faragó Sándor rektortól és dr. Schmidt Rezső dékántól.

– Boldogan vettem át az elismerést, mindig büszke voltam arra, hogy „óvári gazdász" vagyok. Az egyetem hangulata harminc év után is bennem él – mondta elöljáróban megkeresésünkre Kovács Barnabás.
Az igazgató az elismerést annak a bizonyítékaként értékeli, hogy jó az a koncepció, amellyel az oktatást közelebb viszik a termeléshez.

– Szerződést kötöttünk az egyetemmel, amelyben rögzítettük, hogy társaságunknál mint kihelyezett tanszéken gyakorlati oktatást végzünk, speciálisan a környezetvédelem hulladékgazdálkodási részében. Az új bolognai módszer alapján úgy építettük fel a nálunk folyó gyakorlati oktatást, hogy jelen legyünk a második és a negyedik évfolyamban – magyarázta Kovács Barnabás.

Kovács Barnabás
Kovács Barnabás

Az ügyvezető hangsúlyozta, így mindenki megkapja azt az alapszintű képzést, amire a termelés közvetlen irányításához szükség van. Aki folytatja az egyetemet, a negyedik évfolyamban már egy szinttel magasabb szakmai-gyakorlati tudást szerez.

– Megpróbáljuk azokat az embereket idecsalogatni, akik a különböző szintű vezetői beosztásokat el fogják látni. S amerre most a Komszol a hulladékgazdálkodási rendszer megvalósításával halad, szükség is lesz rájuk. Az oktatásban harmadik éve veszünk részt, s az egyetem szenátusa úgy ítélte meg tevékenységünket, hogy elismerésül ezt a címet megkapjam – mondta végül Kovács Barnabás.

Olvasóink írták

 • 5. joco1 2008. június 22. 14:53
  „Valaki: most melyik elv-társi oldalra gondolsz?ja és az pedig tudott dolog volt, hogy "ismerik" a reagálo cimét, mert azt Te adtad meg.”
 • 4. Valaki 2008. június 22. 10:38
  „ez egy burkolt fenyegetés, hogy tudják ki vagy! Ha az eltársaknak nem tetsző dolgot írsz beperelnek, persze a "demokrácia" nevében.

  Mihez is kéne gratulálni? :)))”
 • 3. raffy2 2008. június 21. 21:34
  „hát ezt én is szeretném már megtudni.azonkívül gratulálok kovács úrnak.”
 • 2. gabrillo 2008. június 21. 13:05
  „Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 193.225.217.2 IP címről szól hozzá.
  Ez mi?”
 • 1. Tabornok 2008. június 21. 05:42
  „Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék energiája

Győr - A klímavédelem jegyében rendeztek konferenciát csütörtökön a megyeháza dísztermében. A… Tovább olvasom